Page content

Tips & Tricks

Op deze pagina vind je maar liefst 38 PowerPoint tips & tricks voor het maken van indrukwekkende PowerPoint-presentaties. Alle artikelen zijn aangevuld met screenshots en stapsgewijze uitleg. Mocht je vragen hebben over één van de artikelen, dan bieden we je tevens de ruimte om vragen te stellen. We reageren zo spoedig mogelijk, zodat jij weer snel verder kunt met je PowerPoint presentatie maken!

Comment Section

11 reacties op “Tips & Tricks


Door Lex van der Stam op 12 april 2018

Hartelijk dank voor uw heldere uitleg.
Van uit mijn omgeving hoor ik, dat men vaak problemen heeft met het activeren van de opdracht “uitspreken” van teksten in ppt’s. (Ik ervaar zelf ook dat probleem. Ik weet, dat de ppt omgezet is een PDF bestand, dat het uitspreken wel lukt, echter de slides kunnen dan niet één voor één getoond worden.
Heeft u een tip ?
Bij voorbaat hartelijk dank.
vriendelijke groet
Lex van der Stam


Door Remco // PPT Solutions op 13 april 2018

Goedemorgen Lex,

Bedankt voor je reactie.
Echter is je vraag mij niet helemaal duidelijk.
Wat bedoel je precies met het uitspreken van teksten in PPT’s?
Hoor het graag van je.

Met vriendelijke groet,
Remco Hogeveen


Door wil kroon op 10 oktober 2018

Goedenavond,
Mijn PP is klaar. 44 slides. Ik heb ingesteld dat hij automatisch afspeelt. helaas blijft hij op slide 25 hangen. Wat heb ik verkeerd gedaan?


Door Kees op 11 oktober 2018

Beste Wil Kroon,
Vervelend dat hij blijft hangen bij het afspelen. Staan alle overgangen goed ingesteld en niet op ‘bij muisklik’? Of staan er grote mediabestanden zoals een film op die slide? Dan kan het laden daarvan namelijk langer duren. Mocht dit niet het geval zijn, laat het dan even weten.

Groet,
Kees


Door wil kroon op 11 oktober 2018

Dank Kees,
Inderdaad, muisklik stond aan. Ik ben een beginnend pp maker en snap niets van die tijdsinstellingen.
Super bedankt. Ik heb van jullie site ook al geleerd hoe je hem door kunt laten lopen.
Dag,
wil kroon


Door Kim op 22 juli 2019

Hoe krijg ik alleen ronde hoeken aan mijn afbeelding?


Door Michael op 22 juli 2019

Beste Kim,
Klik op de afbeelding en ga vervolgens bovenin naar Afbeeldingsopmaak. Wanneer je klikt op de afbeeldingsstijl ‘Reflecterende afgeronde rechthoek’ dan zie je de afbeelding verspringen en heeft deze ronde hoeken en een weerspiegeling. Wanneer je de weerspiegeling niet wilt zien klik je rechtermuisknop op de afbeelding en kies je voor ‘Afbeelding opmaken’. Er opent rechts een menu, waarin je het kopje weerspiegeling ziet staan. Schuif het balkje met ‘Grootte’ terug naar 0%. Je zal nu zien dat de weerspiegeling verdwijnt. Mocht dit niet lukken dan hoor ik het graag.

Groet,
Michael


Door Chantal op 25 juli 2019

Beste PPT Solutions, Hoe kan ik een lijntje laten groeien in PowerPoint (zoals bijvoorbeeld in de presentatie van Cargill het lijntje van cirkel naar cirkel loopt)? Bedankt!


Door Michael op 29 juli 2019

Beste Chantal,

De lijntjes uit de Cargill presentatie zijn geanimeerd met de animatie ‘Wissen’. Selecteer het lijntje en ga naar de tab ‘Animaties’. Kies hier voor de animatie ‘Wissen’. Door het deelvenster te openen kun je vervolgens de timing en de richting aanpassen.

Ik hoop je hiermee geholpen te hebben.

Groet,
Michael


Door Leonie op 4 november 2019

Is het ook mogelijk om in een beveiligde powerpoint en invulveld te maken voor bijvoorbeeld een van de spreker? Dat deze de powerpoint niet kan wijzigen maar alleen zijn naam kan aanvullen?
Ik hoop dat jullie mij misschien aan dit antwoord kunnen helpen.


Door Michael op 6 november 2019

Beste Leonie,

Bedankt voor je vraag.

Wat je precies omschrijft is helaas niet mogelijk. Wat ik me wel kan bedenken is dat je alle slides op een template zet. Dus ook de teksten (geen invulvakken maar gewoon zoals op de voorgrond gebouwd). Behalve dus het vlak waar de naam van de spreker moet komen te staan. Dan kun je aan de voorkant niks verplaatsen/aanpassen behalve de naam van de spreker.

Ik hoop dat deze oplossing voor je werkt!

Met vriendelijke groet,
Michael

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.