PowerPoint opslaan als video

Een PowerPoint opslaan als video is geen moeilijke handeling, maar je moet wel rekening houden met een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een Mac of Windows PC of de versie van PowerPoint. Een PowerPoint filmpje maken is de ideale oplossing als je bijvoorbeeld op een beurs staat en je de presentatie niet handmatig wilt doorklikken.

Je kunt een PowerPoint omzetten naar .mp4 of .wmv afhankelijk van de versie van je PowerPoint. Het bestandsformaat .wmv is beschikbaar vanaf PowerPoint 2010 en .mp4 vanaf PowerPoint 2013. Houd er dus rekening mee dat als je een oudere versie van PowerPoint gebruikt, de optie .mp4 mogelijk niet in het rijtje staat.

Hieronder leggen we in het kort uit hoe je een PowerPoint video kunt maken en in welke bestandstype je deze kunt opslaan

PowerPoint video maken

  1. Zorg er eerst voor dat alle overgangen automatisch overlopen;
  2. Klik op de tab Bestand en kies vervolgens voor Opslaan als;
  3. Kies voor de video bestandsformaat .wmv (vanaf versie 2010) of .mp4 (vanaf versie 2013)  
Waarom een PowerPoint filmpje maken? Indien je een presentatie hebt gemaakt waarbij je het PowerPoint bestand niet wilt delen, kan je er een video van maken. Dit is handig wanneer je bij een klant op gesprek bent geweest en daarna naslagwerk wilt sturen in de vorm van een video. Eventueel kun je er ook nog een voice-over onder plaatsen, zodat jouw uitleg duidelijk is. Tevens is het handig wanneer je bijvoorbeeld een proces wilt laten zien, maar dat deze automatisch afspeelt wanneer je de video opstart.

Bekijk hieronder de video-uitleg over hoe je PowerPoint kunt opslaan als video.Stap 1: Locatie en bestandsformaat kiezen

Wanneer je tevreden bent met je presentatie, kun je de PowerPoint omzetten naar .mp4 of .wmv. Je gaat nu een presentatie filmpje maken van de presentatie. Ga naar de tab Bestand. Klik op Opslaan als en kies de locatie waar je het bestand wilt opslaan. Voer een bestandsnaam in voor de video. Klik vervolgens op de bestandsformaat en kies voor het bestandsformaat .mp4 of .wmv.

 

Welk bestandsformaat kies je? 

WMV (Windows media video): Deze kan je gebruiken wanneer het volgende van toepassing is:

  • Je werkt op een Windows computer PowerPoint van 2010 of hoger

MP4: Deze kan je gebruiken wanneer het volgende van toepassing is:

  • Je werkt op een Windows computer PowerPoint van 2013 of hoger
  • Je werkt op een Mac
  • Je pc of Mac hiervoor juist is ingesteld. Test vooraf even of de video afspeelt in PowerPoint.
Onze voorkeur gaat altijd uit naar een .mp4 bestand, omdat de PowerPoint video daarmee is af te spelen op verschillende apparaten.

Stap 2: Klaar om PowerPoint filmpje te versturen

Klik vervolgens op opslaan. De PowerPoint zal nu worden omgezet naar video. Dit kan enige tijd duren, indien je presentatie veel foto’s bevat of erg groot is. De video wordt opgeslagen in het mapje dat je hebt gekozen. Klik het presentatie filmpje dat je gemaakt hebt aan om deze af te spelen op je computer.

Wil het niet lukken of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter of stel de vraag op onze PowerPoint community!

Stap 3: PowerPoint video exporteren

Rond eerst alles af in je presentatie. Let vooral op de animaties en de slide-overgangen, deze zullen ervoor zorgen dat je video straks soepel verloopt. Klik op Bestand in je menu.

Vervolgens klik je op PowerPoint video exporteren.

Hierna klik je op de knop Video maken.

Als laatste kun je de locatie op je computer of laptop kiezen om je video op te slaan. Geef je video een bestandsnaam en klik op Opslaan.


Je kunt ook een video bewerken in PowerPoint!

Lukt het niet om je PowerPoint op te slaan als video of deze te exporteren of heb je een andere  vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!
hans_knight
Door

hans_knight

op 03 May 2020

Ik heb een pptx omgezet naar MP4. Ik had al gelezen dat een PowerPoint vaak problemen geeft bij de synchronisatie met geluid. Dat blijkt ook. Als ik de ppsx versie afspeel op mijn gsm is de synchronisatie niet juist. Ook bij een afscheidsdienst bleek het systeem in de aula beeld met geluid niet goed te krijgen. Op mijn laptop staat het prima. Als ik van pptx naar mp4 exporteert, dan gaat het mis in de overgangen. Het volgende beeld verschijnt. Maar het vorige beeld komt ook weer even terug en verdwijnt dan.

Michael
Door

Michael

op 04 May 2020

Beste Hans,Zou je het document met ons kunnen delen om zo vast te stellen wat er aan de hand kan zijn? Dit kan via info@pptsolutions.nl.Met vriendelijke groet, Michael van PPT Solutions

Burt
Door

Burt

op 29 Sep 2020

Hoe is dit opgelost, want ik heb hetzelfde probleem.

Pauline van Gulik
Door

Pauline van Gulik

op 29 Jan 2021

Is er een oplossing voor dat de ,p4 steeds even terug gaat naar de vorige slide?

Britt
Door

Britt

op 04 Feb 2022

Ik heb net hetzelfde probleem. Geluid en overgangen worden niet exact gesynchroniseerd waardoor de muziek niet helemaal klopt. Het is voor de afscheidsdienst van mijn papa morgen :(

Ludo Meulebrouck
Door

Ludo Meulebrouck

op 09 Apr 2020

Geachte,Als ik een ppt versie 2019 naar een video omschakel naar een mp4 versie verloopt dit zonder problemen. Toch is er nog één probleem. Ik heb een drietal slides waar muziek op staat. Maar in de video wordt in die drie slides het icoontje van geluid getoond. Kan dit verwijderd worden en hoe?Groeten en dank bij voorbaatLudo

Michael
Door

Michael

op 09 Apr 2020

Beste Ludo,Als het goed is kan het geluid icoontje buiten de slide gesleept worden. Zo zal de muziek het nog steeds doen, maar zal het icoon niet in beeld te zien zijnMet vriendelijke groet, Michael van PPT Solutions

RMO
Door

RMO

op 11 Aug 2019

PPSX omgezet naar een MP4 - doch krijg GEEN muziek meegestuurd ?

Lieve Verplaetse
Door

Lieve Verplaetse

op 04 Apr 2020

Ook Ik krijg ook geen muziek ? Een pps omgezet naar OMV. HELP Ik werk met een apple

Eric
Door

Eric

op 27 Feb 2020

Heeft u al een oplossing gekregen voor dit probleem? Heb alles gedaan zoals hierboven beschreven maar krijg geen muziek.

Michael
Door

Michael

op 28 Feb 2020

Hoi Eric, RMO,Zouden jullie ons beiden kunnen uitleggen wat jullie allemaal al hebben geprobeerd buiten de stappen die we hierboven hebben beschreven? Als de muziek die je hebt toegevoegd wel afspeelt in de presentatie dan zou deze namelijk ook in de video moeten werken. Kunnen jullie me meer informatie geven?Met vriendelijke groet, Michael van PPT Solutions

Daya
Door

Daya

op 10 Apr 2020

Hallo Michael,Gelukkig is dit een recent topic. :) Ik heb hetzelfde probleem als bovenstaande. Ik maak gebruik van Powerpoint 2011 op een Mac book. Ik heb helaas niet de optie 'Exporteren' zoals bij de nieuwere versies wel is. Ik heb het volgende geprobeerd" 'Opslaan als film' en 'Opslaan als..' en dan de stappen uit bovenstaande instructie.Ik zie erg uit naar een reactie en een eventuele oplossing.Ik heb overigens ingesproken via diavoorstelling opnemen

Karla V.
Door

Karla V.

op 02 Jan 2021

En heb je al eens gekeken helemaal bovenaan in je balk (dus niet in ppt dia zelf). Daar heb je \'archief\' en daar kan je exporteren vinden. Ik werk ook met een Mac book van 2012. Hopelijk lukt het je. mvg Karla

Daphne V.
Door

Daphne V.

op 14 Sep 2020

Mag ik vragen hoe het het komt dat als ik een video maak van mijn pp dat ik de overgangen zo duidelijk hoor. Ik raak gewoon zachtjes mijn toetsenbord aan en klik niet met de muis. Iemand een idee?

Tim
Door

Tim

op 30 Sep 2020

Ik heb een Macbook, PPT 2016. Als ik klik op \"Opslaan als\", zie ik geen optie om de ingesproken PPT op te slaan als video. Ik kan m alleen opslaan als een powerpoint.

J.Vos
Door

J.Vos

op 18 Nov 2020

Ik heb 1100 power point diashows gemaakt en bij het omzetten naar mp4 gaat de muziek niet mee bij het delen Wie kan mij redden om de wereld blij te maken met mijn jarenlange reizen? Jan Vos.

Karla V.
Door

Karla V.

op 02 Jan 2021

Hallo, ik heb een Mac Book Pro. Ik heb al wat video\'s gemaakt met ingesproken tekst. IK sta in het secondair onderwijs en nu ik mijn video\'s opnieuw wil inspreken, wordt mijn stem niet mee geregistreerd. De video kan ik wel exporteren maar geen geluid (geen eigen stem). Ik zie het icoontje staan, wanneer ik op opnemen klik. Dan doet hij alles zoals anders. Maar stop ik de opname, dan is het icoontje verdwenen. Hoe kan dit? Nochthans is het mij al gelukt. Bedankt om mij te helpen. Karla

Ann De Preter
Door

Ann De Preter

op 03 Jan 2021

Ik maak voor mijn leerlingen ppt\'s met gesproken tekst erbij. Die zet ik dan in video, zodat ze kunnen terugspoelen als ze iets gemist hebben. Sommige videobestanden zijn echter te groot om via smartschool te uploaden naar hun \'vak\'. Hoe los ik dit op? Alvast bedankt.

M. Malestein
Door

M. Malestein

op 06 Feb 2021

Wanneer ik een mp4 maak van een diavoorstelling (muziek en tekst) hapert deze telkens. Tijdens op het opnemen van een diavoorstelling hapert dit niet, dit hoor ik pas als de MP4 opgeslagen is.Wat kan hier de oorzaak van zijn??

M. van Krieken
Door

M. van Krieken

op 24 Apr 2022

Ik heb exact hetzelfde probleem, als @M.Malestein. Tijdens de opname hoor ik ook geen haperingen. Maar de opname zelf, opgeslagen zowel MP4 als WMV, hoor ik meerdere haperingen. Ik gebruik de 'muisklik' om naar de volgende dia te gaan. Heb het meerdere keren geprobeerd, met/zonder animaties, diaovergangen, etc.Kunt u mij vertellen hoe ik dit kan oplossen? Bij voorbaat dank!

Reactie plaatsen