PowerPoint to video

Het maken van een video van je PowerPoint, is geen moeilijke handeling. Echter zijn er wel een paar punten waarbij je rekening mee moet houden voor het afspelen van een video. maak je gebruik van een MAC of Windows PC en welke versie van PowerPoint heb je? In onderstaande tekst maken we duidelijk hoe je een PowerPoint to video kan comprimeren en in welk bestandstype je dit kunt opslaan.

Waarom een video maken?
Indien je een presentatie hebt gemaakt waarbij je het PowerPoint bestand niet wilt delen, kan je er een video van maken. Dit is handig wanneer je bij een klant op gesprek bent geweest en daarna een verstuur versie van je PowerPoint wilt maken. Eventueel kun je er ook nog een voice-over onder plaatsen, zodat jouw uitleg duidelijk is. Tevens is het handig wanneer je bijvoorbeeld een proces wilt laten zien, maar dat deze automatisch afspeelt wanneer je de video opstart.

De volgende stappen moet je volgen voor het omzetten van PowerPoint to video

Stap 1:

Wanneer je tevreden bent over de presentatie die je op wilt opslaan als video, voer dan de volgende stappen uit om de PowerPoint als video op te slaan.

Ga naar de tab Start.
Klik op Opslaan als.
Kies de locatie waar je het bestand wilt opslaan.
Voer een bestandsnaam in voor de video.
Klik vervolgens op de bestandsindeling en kies voor WMV of MP4.

PowerPoint to video

Welk bestandsformaat kies je?

WMV (Windows media video)

Deze kan je gebruiken wanneer het volgende van toepassing is:

• Je werkt op een Windows computer PowerPoint van 2010 of hoger

MP4

Deze kan je gebruiken wanneer het volgende van toepassing is:

• Je werkt op een Windows computer PowerPoint van 2013 of hoger
  • Je werkt op een Mac
  • Je pc of mac is juist ingesteld hiervoor. Test vooraf even of de video afspeelt in PowerPoint

Stap 2:

Klik op opslaan.
De PowerPoint zal worden omgezet naar video. Dit kan wel enige tijd duren, indien je presentatie veel foto’s bevat of erg groot is. De video wordt opgeslagen in het mapje dat je hebt gekozen. Klik de video aan om deze af te spelen op je computer.

Comment Section

0 reacties op “PowerPoint to video