PDF naar PowerPoint converteren

Een PDF naar PowerPoint omzetten kan wel eens voor komen, bijvoorbeeld als je delen uit een PDF nodig hebt voor een presentatie. Er zijn verschillende, vaak lastige manieren om dit te doen, maar onlangs stuitte wij op een programma dat hier erg handig voor is.

Op de website van small PDF kun je namelijk verschillende formaten omzetten van en naar PDF. Zo kun je dus ook een PDF bestand naar PowerPoint converteren. Bekijk hier de website: https://smallpdf.com/. Wij gaan je uitleggen hoe je deze tool in jouw voordeel kunt gebruiken.

Wil je een PowerPoint omzetten naar PDF. Dat kan hier!

PDF naar PPT omzetten

1. Open de website van Small PDF;
  2. Kies voor PDF to PowerPoint in het menu;
  3. Kies het PDF bestand dat je wilt omzetten naar PowerPoint;
  4. Download het geconverteerde PDF bestand en sla deze op.
Op deze manier kun je dus eenvoudig een PDF bestand omzetten naar een PowerPoint presentatie. Je kunt deze online tool van Small PDF twee keer gratis gebruiken. Daarna moet je ervoor betalen om je PDF naar PPT te converteren.

Stap 1: Open de website van Small PDF

Ga naar de website van Small PDF en kies voor de optie PDF to PPT om je PDF bestand om te zetten naar PowerPoint.
Stap 1: PDF converteren naar PowerPoint

Stap 2: PDF to PPT

Wanneer je op de hoofdpagina van Small PDF de keuze hebt gemaakt voor PDF to PPT kom je op het onderstaande venster. Klik op de knop om je PDF bestand te uploaden of sleep deze vanuit je verkenner in het kader op de website.
Stap 2: PDF to PPT

Stap 3: PPT bestand downloaden

De website zal je bestand automatisch gaan converteren. Wanneer de download knop in beeld verschijnt is je bestand geconverteerd en kun je deze downloaden door op de knop te klikken.
Stap 3: PDF wordt automatisch omgezet naar PPT

Stap 4: Presentatie opslaan op Dropbox of Google Drive

Wil je je presentatie opslaan op bijvoorbeeld je Dropbox of Google Drive, klik dan op het pijltje aan de rechterkant van de knop.
Stap 4: PPT opslaan

Stap 5: Presentatie openen

Nu de PDF naar PowerPoint is omgezet, kun je de presentatie openen en gebruiken met PowerPoint.

Waar moet je rekening mee houden?
-    De tool houd de verhouding van de PDF aan. Is deze bijvoorbeeld vierkant, dan zal deze verhouding ook in PowerPoint te zien zijn.
-    In de presentatie kan je verschillende content net zo zien zoals het is gemaakt (in bijv. Illustrator). Een afbeelding word een afbeelding, tekst word tekst en vector vormen worden PowerPoint vormen.
-    De volledige opmaak word overgenomen (kleuren, font, vormgeving, etc).
-    Gradient/kleurverlopen neemt de tool niet goed over.
-    Helaas werkt de website op een abonnement, dus je hebt maar 2 pogingen om iets te converteren. Hierna moet je een trial starten of betalen.

Wil het niet lukken om PDF naar PowerPoint te converteren of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.