EPS bestanden en PowerPoint

EPS bestanden zijn handig voor het plaatsen van logo’s en illustraties in PowerPoint-presentaties. Deze EPS bestanden kun je in PowerPoint nog steeds aanpassen. Zo kun je dus een logo van kleur veranderen of bijvoorbeeld een gedeelte van een illustratie verwijderen zonder dat dit effect heeft op de overgebleven delen. In deze tutorial leggen we je uit hoe je deze bestanden plaatst en kunt aanpassen.

Stap 1

Om je EPS bestand te kunnen plaatsen en aan te passen ga je eerst naar Invoegen – Afbeeldingen. Selecteer het EPS bestand en plaats deze.

EPS bestanden en PowerPoint

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de EPS en selecteer de optie Afbeelding bewerken. Vervolgens zal PowerPoint je een melding geven en je erop wijzen dat je, indien je op ja klikt, de afbeelding omzet in PowerPoint vormen. Dit is precies de bedoeling, dus kies ‘Ja’.

EPS bestanden en PowerPoint

EPS bestanden en PowerPoint

Stap 2

Je zult zien dat de illustratie nu veel strakker en scherper is, maar ook dat er een zwarte lijn om zit. Dubbelklik hierop en verwijder de lijn met de Backspace toets.

EPS bestanden en PowerPoint
Selecteer vervolgens de gehele illustratie en ga naar het tabblad Opmaak. Klik op Omtrek van de vorm en selecteer Geen kader. PowerPoint zal namelijk automatisch een overbodige omlijning geven aan de EPS.

EPS bestanden en PowerPoint

Stap 3

Het is nu mogelijk om elk gedeelte van de EPS individueel te selecteren en van kleur te veranderen. Ook is het mogelijk om met een klik op de rechtermuisknop de vormen iets aan te passen met de optie Punten bewerken.

EPS bestanden en PowerPoint

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Comment Section

2 reacties op “EPS bestanden en PowerPoint

Door anouk op 9 februari 2018

Hi, klopt het dat dit niet werkt op ppt voor de mac?

Door Remco Hogeveen op 13 februari 2018

Hallo Anouk,
    Vanuit een update enkele maanden geleden doet EPS het helemaal niet meer (Windows en Mac). Dit vanwege de kans op virussen in EPS-files.

Daarom heeft PowerPoint nu de mogelijkheid om EMF te importeren (PPT 2010 en 2013) en SVG (PPT 2016 > office 365 abo-basis) die nu sinds twee weken ook ge-de-groepeert kan worden. Op de MAC hebben wij dit overigens nog niet getest.

Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.