EPS bestanden en PowerPoint

EPS bestanden zijn handig voor het plaatsen van logo’s en illustraties in PowerPoint-presentaties. Tegenwoordig moet je eerst het EPS bestand omzetten naar SVG bestand voordat je deze in kunt aanpassen. Hierna kun je een logo van kleur veranderen of bijvoorbeeld een gedeelte van een illustratie verwijderen zonder dat dit effect heeft op de overgebleven delen. In deze tutorial leggen we je uit hoe je deze bestanden plaatst en kunt aanpassen.

Stap 1

Zet het EPS bestand om naar een SVG bestand met het programma Adobe Illustrator.

Stap 2

Om je SVG bestand te kunnen plaatsen en aan te passen ga je eerst naar Invoegen – Afbeeldingen. Selecteer het SVG bestand en plaats deze. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de SVG en selecteer de optie Converteren naar shape. Vervolgens zal je een melding geven en je erop wijzen dat je, indien je op ja klikt, de afbeelding omzet in vormen. Dit is precies de bedoeling, dus kies 'Ja'. Klik vervolgens op ja.

Stap 3

Het is nu mogelijk om elk gedeelte van de SVG individueel te selecteren en van kleur te veranderen. Ook is het mogelijk om met een klik op de rechtermuisknop de vormen iets aan te passen met de optie Punten bewerken.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

anouk
Door

anouk

op 09 Feb 2018

Hi, klopt het dat dit niet werkt op ppt voor de mac?

Remco Hogeveen
Door

Remco Hogeveen

op 13 Feb 2018

Hallo Anouk, Vanuit een update enkele maanden geleden doet EPS het helemaal niet meer (Windows en Mac). Dit vanwege de kans op virussen in EPS-files. Daarom heeft PowerPoint nu de mogelijkheid om EMF te importeren (PPT 2010 en 2013) en SVG (PPT 2016 > office 365 abo-basis) die nu sinds twee weken ook ge-de-groepeert kan worden. Op de MAC hebben wij dit overigens nog niet getest. Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Groet, Remco