SVG bestanden en PowerPoint

SVG bestanden zijn handig voor het plaatsen van logo’s en illustraties in PowerPoint-presentaties. Deze SVG bestanden kun je in PowerPoint nog steeds aanpassen. Zo kun je dus een logo van kleur veranderen of bijvoorbeeld een gedeelte van een illustratie verwijderen zonder dat dit effect heeft op de overgebleven delen. In deze tutorial leggen we je uit hoe je deze bestanden plaatst en kunt aanpassen.

Stap 1

Om je SVG bestand te kunnen plaatsen en aan te passen ga je eerst naar Invoegen – Afbeeldingen. Selecteer het SVG bestand en plaats deze.

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het SVG en selecteer de optie Converteren naar shape.

Vervolgens zal PowerPoint je een melding geven en je erop wijzen dat je, indien je op ja klikt, de afbeelding omzet in PowerPoint vormen. Dit is precies de bedoeling, dus kies ‘Ja’.

Stap 2

De illustratie is nu omgezet naar PowerPoint tekenvormen. Selecteer vervolgens de gehele illustratie en ga naar het tabblad Vormindeling. Het is nu mogelijk om elk gedeelte van het SVG bestand individueel te selecteren en van kleur te veranderen. Ook is het mogelijk om met een klik op de rechtermuisknop de vormen iets aan te passen met de optie 'Punten bewerken'.