SVG bestanden in PowerPoint

SVG bestanden in PowerPoint zijn handig voor het plaatsen van logo’s en illustraties in presentaties. Deze SVG bestanden kun je in PowerPoint nog steeds aanpassen. Zo kun je dus een logo van kleur veranderen of bijvoorbeeld een gedeelte van een illustratie verwijderen zonder dat dit effect heeft op de overgebleven delen. In deze tutorial leggen we je uit hoe je deze bestanden plaatst en kunt bewerken.

SVG bestanden in PowerPoint toevoegen

1. Voeg een SVG bestand toe aan je presentatie via Invoegen > Afbeeldingen;
  2. Converteer het SVG bestand naar een vorm via Rechtermuisknop > Converteren naar shape;
  3. Selecteer een deel van het bestand en verander de kleur of bewerk de punten via het tabblad Vormindeling.
  4. Om je SVG bestand te kunnen plaatsen en aan te passen ga je eerst naar Invoegen – Afbeeldingen. Selecteer het SVG bestand en plaats deze.

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het SVG en selecteer de optie Converteren naar shape.

Vervolgens zal PowerPoint je een melding geven en je erop wijzen dat je, indien je op ja klikt, de afbeelding omzet in PowerPoint vormen. Dit is precies de bedoeling, dus kies ‘Ja’.

Stap 2: Kleur veranderen en vorm aanpassen

De illustratie is nu omgezet naar PowerPoint tekenvormen. Selecteer vervolgens de gehele illustratie en ga naar het tabblad Vormindeling. Het is nu mogelijk om elk gedeelte van het SVG bestand individueel te selecteren en van kleur te veranderen. Ook is het mogelijk om met een klik op de rechtermuisknop de vormen iets aan te passen met de optie 'Punten bewerken'.

Lukt het niet om een SVG bestand te bewerken of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.