Video bewerken in PowerPoint

 Er zijn verschillende opties om een video te bewerken in PowerPoint. Een video kan een goede afwisseling zijn om de aandacht van het publiek erbij te houden en een boodschap nog meer te versterken. Echter kent het werken met filmpjes in PowerPoint ook een aantal uitdagingen. Zo wordt er vaak gewerkt met een link naar een website of internetpagina. Vaak ga je dan eerst naar de website, waarna je weer terug moet naar je presentatie. Gelukkig heeft PowerPoint hier een aantal handige functionaliteiten voor. Hier vertellen we hoe je een filmpje in PowerPoint kunt plaatsen, bewerken en knippen.

PowerPoint video bewerken

  1. Plaats je video in de PowerPoint presentatie via Invoegen > Video > Video van PC;
  2. Ga naar Opmaak en kies een kleur, randje om de video, animatie of vorm in 3D effect;
  3. Een te lang filmpje kan eenvoudig geknipt worden in PowerPoint via Afspelen > Knippen.
Het is dus helemaal niet zo moeilijk om een video in PowerPoint te bewerken als je deze stappen juist opvolgt.


Stap 1: PowerPoint video invoegen

Plaats je video door te gaan naar Invoegen – Video – Video van de PC op de screenshot. Je kunt de video nu al schalen naar de gewenste grootte.

Tip: PowerPoint ondersteunt niet alle video-formats, zorg er dus voor dat je bestand een AVI- of WMV-formaat is voor Windows of MOV of MP4-formaat is voor Apple.Stap 2: Video opmaak bewerken

Bij Opmaak heb je verschillende opties om je filmpje te bewerken. Zo kun je, net als bij een afbeelding, de kleur aanpassen, de video een randje geven, laten verschijnen in een vorm of er een 3D-effect en/of schaduw aan toevoegen. Deze knoppen zijn allemaal te vinden in de menubalk.Ook vind je hier de optie Posterkader. Hier kun je een afbeelding instellen die te zien zal zijn als de video niet speelt. Dit kan een aparte afbeelding zijn, Afbeelding uit bestand, of een geselecteerd frame uit de video zelf zijn, ofwel: Huidig kader.


 

Stap 3: Video knippen

Ook is het mogelijk om je video in PowerPoint zelf te knippen. Hiervoor ga je naar Afspelen – Video knippen. In het nieuwe scherm kun je de video bekijken en de gewenste lengte bepalen met de twee schuifbalkjes. Groen geeft het begin van de video aan, rood het einde.


Wil je een PowerPoint presentatie opslaan als video? Lees hier meer over!

Lukt het niet om een video te bewerken in PowerPoint of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!
Sven
Door

Sven

op 18 Feb 2021

Beste, ik kan bepaalde video\'s in ppt niet bewerken. Video bijsnijden is geen optie bij mij en dus lichtgrijs gekleurd bij sommige filmpjes... Alvast bedankt voor de hulp Groeten, Sven

Reactie plaatsen