arrow_drop_up arrow_drop_down

Video bewerken in PowerPoint

Een video kan een goede afwisseling zijn om de aandacht van het publiek erbij te houden en een boodschap nog meer te versterken. Echter kent het werken met video’s in PowerPoint ook een aantal uitdagingen. Zo wordt er vaak gewerkt met een link naar een website of internetpagina. Vaak ga je dan eerst naar de website, waarna je weer terug moet naar je presentatie. Gelukkig heeft PowerPoint hier een aantal handige functionaliteiten voor. Hier vertellen we hoe je een video in PowerPoint kunt plaatsen, bewerken en knippen. 

Bekijk hieronder de video-demonstratie:

Stap 1: Video in PowerPoint invoegen

Plaats je video door te gaan naar Invoegen – Video – Video van de PC op de screenshot. Je kunt de video nu al schalen naar de gewenste grootte. Tip: PowerPoint ondersteunt niet alle video-formats, zorg er dus voor dat je bestand een AVI- of WMV-formaat is voor Windows of MOV of MP4-formaat is voor Apple.


Stap 2: Opmaak wijzigen

Bij Opmaak heb je verschillende opties om je video te bewerken. Zo kun je, net als bij een afbeelding, de kleur aanpassen, de video een randje geven, laten verschijnen in een vorm of er een 3D-effect en/of schaduw aan toevoegen. Deze knoppen zijn allemaal te vinden in de menubalk. 


Ook vind je hier de optie Posterkader. Hier kun je een afbeelding instellen die te zien zal zijn als de video niet speelt. Dit kan een aparte afbeelding zijn, Afbeelding uit bestand, of een geselecteerd frame uit de video zelf zijn, ofwel: Huidig kader. 

 

Stap 3: Video knippen

Ook is het mogelijk om je video in PowerPoint zelf te knippen. Hiervoor ga je naar Afspelen – Video knippen. In het nieuwe scherm kun je de video bekijken en de gewenste lengte bepalen met de twee schuifbalkjes. Groen geeft het begin van de video aan, rood het einde. Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies