Page content

Tekstlevels instellen in PowerPoint

Voor een grote hoeveelheid dia’s is het altijd handig om vaste tekstlevels in te stellen. Zo kun je gemakkelijk tussen verschillende lettertypes en groottes wisselen en weet je zeker dat de gehele presentatie dezelfde stijl blijft houden.

pptstudios-screenshots

STAP 1

Voor het aanpassen van de tekstlevels moeten we in het diamodel zijn. Die kun je vinden bij BeeldDiamodel.

Dia1

STAP 2

Blijf op de masterslide, dit is de alllereerste slide, waar alle andere slides aan gekoppeld zijn. Dit zorgt ervoor dat je aanpassingen op elke slide te gebruiken zijn. Je kunt 1 tot 9 tekstlevels aanmaken, voor het gemak maken wij er 5. Een bullet, een subbullet, een kopje, platte tekst en cursieve tekst.

Tip: Staat er geen diamodel? Rechtermuis klik – Diamodel invoegen.

Tekstlevels

STAP 3

Als eerst maken wij een bullet. Selecteer de gewenste regel, ga naar het tabblad ‘Start’ en klik op het pijltje naast de bulletknop. Kies hier ‘Opsommingstekens en nummering’. Vervolgens klik je op de opvulknop en pas je de kleur van je bullet aan. Kies de gewenste bullet en klik op ‘OK’.

Tekstlevels

STAP 4

Om de tussenruimte aan te passen, vink je de optie Liniaal aan. Deze is te vinden onder het tabblad ‘Beeld’. Als je het rechterbalkje naar het linkerbalkje toe sleept, of juist er vandaan, zal de ruimte tussen de bullet en de tekst kleiner of groter worden. Dit werkt ook met platte tekst. Deze kun je ver van de kant af laten beginnen door de balkjes te verschuiven.

Tekstlevels

STAP 5

Om de tekst zelf aan te passen, ga je naar het tabblad ‘Start’. Klik op het pijltje naast de opvulkleur en kies de gewenste kleur. Onder hetzelfde tabblad kun je natuurlijk ook de tekstgrootte en het lettertype aanpassen.

Tekstlevels

STAP 6

Als je de tekstlevels hebt aangepast, kun je weer terug naar de normale weergave. Dit doe je door naar Beeld – Normaal te gaan. Als je nu tekst typt in één van je dia’s, dit selecteert en op de aangeven iconen klikt, zal de tekst van tekstlevel verspringen.

Tekstlevels

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

    Comment Section

    0 reacties op “Tekstlevels instellen in PowerPoint

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.