Page content

Actieknoppen gebruiken in PowerPoint

Actieknoppen zijn knoppen die ervoor zorgen dat een bepaalde animatie gaat afspelen wanneer je dat wilt. PowerPoint heeft hier verschillende opties voor. Wij zullen de makkelijkste weg uitleggen door middel van 3 simpele stappen.

STAP 1

Voeg twee vormen in. Hiervoor kun je naar Invoegen – Vormen gaan. Wij kozen voor een simpel groen vierkantje. Vervolgens maak of plaats je de vorm/afbeelding die je een animatie wilt geven. Opnieuw kozen wij voor een vierkantje. Deze hebben we grijs gemaakt.

Tip: Open het selectievenster, Start – Selecteren – Selectievenster en geef de twee vormen een makkelijke naam. Dit is handig voor de volgende stappen.

ACTIEKNOPPEN GEBRUIKEN IN POWERPOINT

STAP 2

Vervolgens selecteren we het vlak dat een animatie moet krijgen. Hiervoor ga je naar Animatie en selecteer je de gewenste animatie. Wij kozen voor Ronddraaien.

ACTIEKNOPPEN GEBRUIKEN IN POWERPOINT

STAP 3

Nu ga je een trigger toevoegen. Dit staat onder Animatie – Trigger. Je selecteert Bij klikken op en vervolgens kies je de actieknop; bij ons het groene vlak.

ACTIEKNOPPEN GEBRUIKEN IN POWERPOINT

Als je nu de PowerPoint afspeelt, kun je op het groene vlak klikken en zal het grijze vlak verschijnen en de animatie uitvoeren.

Vragen of opmerkingen over actieknoppen gebruiken in PowerPoint? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

  Comment Section

  4 reacties op “Actieknoppen gebruiken in PowerPoint


  Door Anouk op 2 juli 2018

  Beste Remco,

  Het bovenstaande wil ik graag toepassen in mijn Powerpoint presentatie. Helaas is bij mij de knop ‘Trigger’ niet zichtbaar. Ik heb al enige acties ondernomen zoals: opdrachten toevoegen in de lint of werkbalk. Hier staat ‘Trigger’ niet tussen.

  Ik maak gebruik van een Macbook. Weet jij hoe ik deze functie toe kan voegen?

  Alvast bedankt voor je reactie!


  Door Remco Hogeveen op 4 juli 2018

  Hi Anouk,

  Triggers zijn helaas nog niet beschikbaar voor de Mac. Volgens de laatste berichten vanuit Microsoft zal het ergens dit jaar wel beschikbaar komen. Dus nog even geduld voor het instellen van triggers op de Mac.

  Groet,
  Remco


  Door Jan de Haan op 16 december 2018

  Ik heb als vrijwillig cursusleider een presentatie in PP voor bridgen gekregen. Bij 1 pagina in de presentatie kan met een pijltjestoets naar een vervolg in dezelfde pagina. Ik wil zelf een pagina toevoegen en in de pagina steeds wat toevoegen waardoor ik bij de uitleg steeds een stapje verder kan. Hoe doe ik dat?


  Door Kees op 17 december 2018

  Hi Jan,
  Ik vermoed dat je doelt op het invoegen van een animatie op de tekst, zodat er na iedere klik wat tekst op de pagina bij komt. Dit kun je doen door een tekstregel te selecteren en vervolgens onder de tab ‘animaties’ op de animatie ‘verschijnen’ te klikken. Wanneer je dit herhaalt bij de andere tekstregels, heb je het gewenste effect. Natuurlijk kun je ook voor een andere animatie kiezen. Ik hoop dat je hier iets mee kunt! Groet, Kees.

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.