arrow_drop_up arrow_drop_down

Actieknoppen gebruiken in PowerPoint

Actieknoppen zijn knoppen die ervoor zorgen dat een bepaalde animatie gaat afspelen wanneer je dat wilt. PowerPoint heeft hier verschillende opties voor. Wij zullen de makkelijkste weg uitleggen door middel van 3 simpele stappen.

STAP 1

Voeg twee vormen in. Hiervoor kun je naar Invoegen – Vormen gaan. Wij kozen voor een simpel groen vierkantje. Vervolgens maak of plaats je de vorm/afbeelding die je een animatie wilt geven. Opnieuw kozen wij voor een vierkantje. Deze hebben we grijs gemaakt. Tip: Open het selectievenster, Start – Selecteren – Selectievenster en geef de twee vormen een makkelijke naam. Dit is handig voor de volgende stappen.

STAP 2

Vervolgens selecteren we het vlak dat een animatie moet krijgen. Hiervoor ga je naar Animatie en selecteer je de gewenste animatie. Wij kozen voor Ronddraaien.

STAP 3

Nu ga je een trigger toevoegen. Dit staat onder Animatie – Trigger. Je selecteert Bij klikken op en vervolgens kies je de actieknop; bij ons het groene vlak. Als je nu de  afspeelt, kun je op het groene vlak klikken en zal het grijze vlak verschijnen en de animatie uitvoeren.

Vragen of opmerkingen over actieknoppen gebruiken in PowerPoint? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Remco
Door

Remco

op 04 Sep 2019

Super! Goed om te horen dat het is gelukt!

Arie
Door

Arie

op 04 Sep 2019

Sorry voor mijn late antwoord; ik was een week met vakantie. Ik ben opnieuw begonnen met een nieuwe presentatie. Nu werkt het wel!! Hartelijk dank voor je assistentie.

Arie
Door

Arie

op 25 Aug 2019

De animatie symbolen zijn grijs, dus niet geactiveerd. Animatie werkt dus niet in mijn presentatie. Hoe kan ik de werking van animaties activeren?

Michael
Door

Michael

op 26 Aug 2019

Beste Arie, Het zien van grijze, niet geactiveerde, animatie symbolen kan meerdere oorzaken hebben: 1. Allereerst moet een vorm/tekstvak/foto geselecteerd zijn voordat de animaties activeren. Als er iets op de slide geselecteerd is, zullen de animaties opkleuren. 2. Ook is het mogelijk dat het aan een specifiek bestand ligt. Wellicht is de presentatie opgeslagen als een “alleen lezen” bestand. Dit kan opgelost worden door de presentatie onder een nieuwe naam op te slaan als .pptx (powerpoint presentatie) 3. Verder is het ook zo dat bepaalde “nadruk” animaties niet altijd werken. Zo is bijvoorbeeld de animatie “tekstkleur” niet toe te passen op een vorm of afbeelding. In dit geval is slechts een deel van de animaties grijs en niet beschikbaar. Tenslotte de vraag: Zijn de animaties nog steeds grijs bij het openen van een nieuw document? Open bijvoorbeeld een nieuwe lege presentatie, plaats een vorm op de slide, selecteer deze en ga naar de tab “animatie”. Mocht geen van de bovenstaande oplossingen het probleem verklaren, kan ik je wellicht verder helpen door je te vragen een presentatie met ons te delen en aan te geven met welke PowerPoint versie deze presentatie gemaakt is. Deze kunnen je sturen naar info@pptsolutions.nl. Met vriendelijke groet, Michael

Jan de Haan
Door

Jan de Haan

op 16 Dec 2018

Ik heb als vrijwillig cursusleider een presentatie in PP voor bridgen gekregen. Bij 1 pagina in de presentatie kan met een pijltjestoets naar een vervolg in dezelfde pagina. Ik wil zelf een pagina toevoegen en in de pagina steeds wat toevoegen waardoor ik bij de uitleg steeds een stapje verder kan. Hoe doe ik dat?

Kees
Door

Kees

op 17 Dec 2018

Hi Jan, Ik vermoed dat je doelt op het invoegen van een animatie op de tekst, zodat er na iedere klik wat tekst op de pagina bij komt. Dit kun je doen door een tekstregel te selecteren en vervolgens onder de tab 'animaties' op de animatie 'verschijnen' te klikken. Wanneer je dit herhaalt bij de andere tekstregels, heb je het gewenste effect. Natuurlijk kun je ook voor een andere animatie kiezen. Ik hoop dat je hier iets mee kunt! Groet, Kees.

Anouk
Door

Anouk

op 02 Jul 2018

Beste Remco, Het bovenstaande wil ik graag toepassen in mijn Powerpoint presentatie. Helaas is bij mij de knop 'Trigger' niet zichtbaar. Ik heb al enige acties ondernomen zoals: opdrachten toevoegen in de lint of werkbalk. Hier staat 'Trigger' niet tussen. Ik maak gebruik van een Macbook. Weet jij hoe ik deze functie toe kan voegen? Alvast bedankt voor je reactie!

Remco Hogeveen
Door

Remco Hogeveen

op 04 Jul 2018

Hi Anouk, Triggers zijn helaas nog niet beschikbaar voor de Mac. Volgens de laatste berichten vanuit Microsoft zal het ergens dit jaar wel beschikbaar komen. Dus nog even geduld voor het instellen van triggers op de Mac. Groet, Remco

Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies