Template opslaan als standaard sjabloon (.POTX)

Een template (of standaard sjabloon) kan je instellen als een standaard start-template. Dit houdt in dat wanneer je PowerPoint opstart, de opgeslagen template direct gekozen kan worden. Je moet daarvoor de PowerPoint opslaan als .POTX. Volg onderstaande stappen om dit voor elkaar te krijgen:

Stap 1

Open de gewenste template-set in PowerPoint. Ga naar de tab ‘Bestand’, klik op ‘Opslaan als’. Dubbelklik op de knop ‘Deze PC’ om het venster voor opslaan te openen.

Stap 2

Klik bij ‘Opslaan als’ op het pijltje naar beneden en kies ‘PowerPoint-sjabloon (.potx)’. De bestandslocatie zich automatisch wijzigen. LET OP! Wijzig deze locatie niet.

Na het opslaan sluit je de PowerPoint volledig af (dit geldt ook voor andere presentaties die open staan).

Stap 3

Open vervolgens PowerPoint weer. Altijd wanneer PowerPoint zich opent is een groot venster te zien met alle beschikbare thema’s. Blijf in dit venster. Ga aan de bovenkant van dit venster, naar de tab ‘Privé’ (in sommige gevallen ‘Persoonlijk’) en hier zou je het zojuist opgeslagen sjabloon terug moeten kunnen vinden. Wanneer je het sjabloon hebt gevonden, dubbelklik hier op en er zal zich automatisch een presentatie openen in de gekozen template. Op deze manier kan altijd dezelfde template-set worden opgeroepen en gebruikt.