PowerPoint template opslaan

Je kunt een PowerPoint template opslaan als .POTX bestand en deze instellen als een standaard start-template. Dit houdt in dat wanneer je PowerPoint opstart, de opgeslagen template direct kan worden gekozen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je de PowerPoint template opslaan als .POTX bestand. Wij gaan je stapsgewijs vertellen hoe je dat kunt doen.

PowerPoint als sjabloon opslaan

1. Open de PowerPoint template die je gemaakt hebt en ga naar de tab Bestand;
  2. Kies bij opslaan als voor PowerPoint-sjabloon (.potx);
  3. Sluit PowerPoint en start deze opnieuw op. Ga naar de tab privé of persoonlijk en open je template.

Je hebt nu de PowerPoint opgeslagen als template / sjabloon en deze kun je bij het starten van een nieuwe presentatie altijd aanvinken, zodat je direct kunt werken in de huisstijl van jouw template.

Stap 1: Template / sjabloon opslaan

open de gewenste template set in PowerPoint. Ga naar de tab Bestand en klik Opslaan als. Dubbelklik op de knop Deze PC om het venster voor opslaan te openen.

Stap 2: Opslaan als .POTX bestand

Klik bij Opslaan als op het pijltje naar beneden en kies PowerPoint-sjabloon (.potx). De bestandslocatie zal automatisch wijzigen. Let op: Wijzig deze locatie niet. Na het opslaan sluit je de PowerPoint volledig af (dit geldt ook voor andere presentaties die geopend zijn).

Stap 3: PowerPoint herstarten

Open vervolgens PowerPoint weer. Als je PowerPoint hebt geopend zie je een groot venster met alle beschikbare thema's. Blijf in dit venster en ga aan de bovenkant van dit venster naar de tab Privé (in sommige gevallen Persoonlijk). Hier vind je als alle stappen goed zijn uitgevoerd je PowerPoint template terug. Dubbelklik op de opgeslagen sjabloon en je zult zien dat een presentatie automatisch wordt geopend in de gekozen template. Op deze manier kan altijd dezelfde template set worden opgeroepen en gebruikt worden.

Lukt het niet om je PowerPoint als template / sjabloon op te slaan of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Wil je een PowerPoint template laten maken? Of ga je toch voor het laten maken van een PowerPoint sjabloon? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.