Gebogen pijl in PowerPoint

Er zijn verschillende opties mogelijk om een gebogen pijl in PowerPoint te maken. Zo zijn er een aantal standaard vormen die je kunt gebruiken, maar kun je ook een eigen gebogen pijl maken door het samenvoegen van vormen. In onderstaand artikel laten we je een aantal van deze opties zien.

Gebogen pijl maken

  1.  Ga naar de tab Invoegen>Vormen;
  2.  Ga naar Blokpijlen en kies één van de gebogen pijlen;
  3.  Pas via de gele puntjes de gebogen pijl aan in PowerPoint.
Zo maak je in een aantal stappen eenvoudig een gebogen pijl in PowerPoint!

Standaard vormen

Stap 1: Gebogen pijl invoegen

In PowerPoint zitten standaard al een aantal opties voor een gebogen pijl. Deze opties kun je vinden in de tab ‘Invoegen’ onder de knop ‘Vormen’.
Stap 1: Gebogen pijl in PowerPoint

Stap 2: Blokpijlen

Wanneer je op de knop ‘vormen’ hebt geklikt opent er een drop down menu met een hele hoop verschillende standaard vormen. De gebogen pijlen vind je onder de sectie ‘Blokpijlen’.
Stap 2: Gebogen pijl in vormen

Stap 3: Gebogen pijl kiezen

De pijlen die we als eerste even uitlichten zijn deze. Deze zijn namelijk allemaal op dezelfde manier te bewerken. Als voorbeeld kiezen we de eerste pijl uit de rij genaamd ‘Pijl: gebogen’. Maak een sleepselectie op de slide om de vorm te plaatsen.
Stap 3: Blokpijlen

Stap 4: Pijl aanpassen

Wanneer je de vorm op de slide hebt geplaatst en deze selecteert zie je een aantal gele puntjes verschijnen. Door deze puntjes met de muis te verslepen kun je de vormen van de pijl aanpassen naar wens. Zie hieronder een voorbeeld van hoe de pijl bijvoorbeeld te veranderen is.
Stap 4: Gebogen pijl aanpassen

Stap 5: Een pijl in cirkelvorm

Naast deze pijlen is er nog een standaard pijl in het rijtje, deze werkt iets anders dan de andere. Dit is namelijk een cirkel.
Stap 5.1: Standaard pijl
Wanneer je het linker bolletje schuift kun je deze ronder of minder rond maken.
Stap 5.2: Gebogen pijl rond maken

Zelf een gebogen pijl maken

Stap 1: Zelf een gebogen pijl maken

Naast de standaard pijlen kun je zelf door het samenvoegen van vormen een pijl maken. We leggen je in een aantal stappen uit hoe dit werkt en laten een voorbeeld zien. Om zelf een pijl te maken gaan we eerst vormen toevoegen aan de slide. Ga naar de tab ‘Invoegen’ en kies voor ‘vormen’. Kies in het drop down menu de volgende vormen uit. (Of kies vormen naar wens)
Stap 1: Zelf gebogen pijl maken

Stap 2: Vormen kiezen en aanpassen

Beide vormen zijn aan te passen door gebruik te maken van de gele bolletjes. Verplaats en draai de driehoek met behulp van het draai icon en maak de halve maan slanker door met het gele bolletje te schuiven.
Stap 2: Gebogen pijl maken met vormen

Stap 3: Vormen samenvoegen

Om deze vormen samen te voegen en 1 pijl van te maken selecteer je eerst beide vormen. Ga naar de tab ‘Vormindeling’ en kies in deze balk aan de linkerkant voor de knop ‘Vormen samenvoegen’. Kies voor ‘verenigen’ om de vormen samen te voegen.
Stap 3: Vormen samenvoegen

Stap 4: Gebogen pijl draaien en opmaken

Wanneer je vormen zijn samengevoegd kun je deze draaien en opmaken (opvulkleur, omtrek etc.) als 1 object.
Stap 4: Het resultaat
Lukt het niet om een gebogen pijl in PowerPoint te maken of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!