arrow_drop_up arrow_drop_down

Een kleurenpalet aanmaken in PowerPoint

Vaak maakt een bedrijf gebruik van een huisstijl en werken ze met vaste kleuren. Bij het maken van een PowerPoint-presentatie is het dan ook erg handig deze kleuren in stellen als standaard in het Diamodel van je presentatie. Zo zullen bijvoorbeeld de grafieken automatisch de ingestelde kleuren overnemen. Dat scheelt je veel tijd en voorkomt het risico een verkeerde kleur te gebruiken. Onderstaand leggen we stapsgewijs uit hoe je een kleurenpalet kunt aanmaken in PowerPoint.

STAP 1

Om de kleuren aan te kunnen passen, ga je naar het Diamodel. Hier kunnen we veranderingen instellen die op de gehele PowerPoint-presentatie worden toegepast. Om bij het Diamodel te komen, ga je naar het tabblad Beeld en klik je vervolgens op de knop Diamodel. Je kunt later weer terug naar de normale weergave door naar Beeld – Normaal te gaan.

STAP 2

Bij het menu Diamodel – Achtergrond zie je de optie Kleuren. Klik op het pijltje ernaast en er zal een menu verschijnen. De kleuren die hier staan, zijn standaard door PowerPoint ingesteld of zijn de kleurencombinaties, die je voor het laatst opgeslagen hebt.  Klik vervolgens op Kleuren aanpassen, waarna een nieuw scherm opent.

STAP 3

Aan Donker 1 en Licht 1 hoef je niets te doen. Het is handig om deze zwart en wit te laten. Zwart en wit zijn namelijk basiskleuren, die altijd gebruikt worden. Donker 2 en Licht 2 zijn de Primaire kleuren, waarschijnlijk de twee hoofdkleuren van het bedrijf. Pas deze aan naar wens door op het pijltje naast de kleur de klikken en Meer kleuren te selecteren.

STAP 4

Accent 1 t/m 6 zijn de Secundaire kleuren. Pas ook deze aan door op het pijltje naast de kleur te klikken. Let op: Dit is ook de volgorde waarin de grafiek wordt ingevuld. Het is dus niet handig om twee kleuren die dicht bij elkaar liggen op bijvoorbeeld Accent 1 en 2 te zetten.

STAP 5

Vervolgens staat er nog Hyperlink en Gevolgde hyperlink. Laat ook deze standaard-kleuren ongewijzigd. Bij het voorbeeld kun je gelijk zien hoe je combinatie er uitziet. Als je tevreden bent, kun je een duidelijke naam invoeren en de kleuren opslaan.


Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies