Presentatie automatisch laten afspelen of PowerPoint loop instellen

Handig op beurzen of tijdens evenementen. Laat een indrukwekkende PowerPoint presentatie of leuke foto’s van een bedrijfsuitje in een loop afspelen. Zo hoeft er niet steeds iemand de bedrijfspresentatie opnieuw te starten en kan iedereen verder genieten van het evenement. We leggen in het kort uit wat je moet doen om je presentatie automatisch te laten afspelen in PowerPoint.

Dia's automatisch af laten spelen / PowerPoint loop

  1. Open je tabblad diavoorstelling en klik op diavoorstelling instellen;
  2. Vink deze optie aan: herhalen tot op ESC wordt gedrukt;
  3. Ga vervolgens naar het tabblad overgangen en haal het vinkje weg bij muisklik en zet deze bij na (invoeren seconden) aan.

Alles loopt nu achter elkaar aan zonder dat je ergens op hoeft te klikken!


Hieronder hebben we in een video stap voor stap uitgelegd hoe je een PowerPoint presentatie automatisch kunt laten afspelen.


Stap 1: Diavoorstelling instellen

Om te beginnen ga je naar het tabblad Diavoorstelling. Hier vind je de knop Diavoorstelling Instellen. Als je hierop klikt, zal een nieuw scherm zich openen.

 

Stap 2: Herhalen tot op ESC wordt gedrukt

In dit menu vinden we een optie die aangevinkt moet zijn. Zo vind je links de optie 'Herhalen tot op ESC wordt gedrukt'. Met deze optie zal de presentatie blijven doorlopen. Plaats het vinkje in de box.

 

Stap 3: PowerPoint tijd instellen

Het is belangrijk dat bij de keuze 'Naar volgende dia gaan' de optie 'Tijdsinstelling gebruiken' is aangevinkt. Dit zorgt ervoor dat de PowerPoint automatisch naar volgende dia gaat en luistert naar de PowerPoint tijdsinstelling die bij het tabblad 'Overgangenwordt ingevuld. De optie 'Handmatig' zorgt ervoor dat elke dia pas overgaat als je dit zelf aanklikt. Dit betekent over het algemeen meer werk en is dus niet wenselijk. Wanneer je een PowerPoint tijd hebt ingesteld zal je snel inzien dat je tijdens een beurs niet meer zonder kan.


Een PowerPoint laten loopen kan dus enorm handig zijn wanneer je aanwezig bent op bijvoorbeeld een beurs. Bovendien kun je PowerPoint afspelen op tv, bijvoorbeeld wanneer je met familie foto's van je vakantie wilt laten zien. Je hoeft voortaan niet langer je PowerPoint handmatig verder te klikken met deze tip.


Volg eenvoudig de bovenstaande stappen en vergeet vooral niet om een PowerPoint tijd in te stellen. Ook kun je in de presentatie gebruik maken van een animatie met vloeiend einde.


Wil het niet lukken of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Onze experts kunnen ook voor jou een PowerPoint laten maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of doe een kosten berekening.

Ik wil meer informatie!

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!

Remco
Door

Remco

op 23 Mar 2020

Hallo Anouk,Het kan kloppen dat de tijdsinstelling op de overgang niet goed werkt in PowerPoint. Een trucje is om een object of vorm naast de slide te plaatsen en deze een animatie te geven.Als de overgang van de dia dan op 'Na vorige' staat, zal de slide overgaan naar de volgende wanneer de animatie van de vorm zich heeft afgespeeld.Uitgelegd in stappen: 1. Ga naar de tab 'Invoegen', klik op 'Vormen' en selecteer een vorm (bijv. rechthoek). 2. Maak de vorm aan op de slide en schuif deze naast de slide (buiten het werkveld, zodat deze niet zichtbaar is). 3. Selecteer de vorm, ga naar de tab 'Animaties' en kies één van de groene animaties uit (bijv. vervagen). 4. Onder dezelfde tab, bij 'Begin', zet de animatie op 'Na vorige'. 5. Stel nu bij 'Duur' een gewenste tijd in (bijv. 2 seconden = 2,00). Dit is de tijd die loopt voordat de slide naar de volgende slide overgaat. 6. Wanneer je tevreden bent met de tijdsinstelling, kopieer dan de vorm met de animatie en plak deze op alle gewenste slides. 7. Zet alle gewenste slides, onder de tab 'Overgangen', op 'Na vorige'.Als het goed is kan je zo veel beter de tijd tussen de slides instellen:)Groet, Remco

Anouk
Door

Anouk

op 23 Mar 2020

Hallo, Ik heb van alles geprobeerd om de overgang van de slide te vertragen. Nadat de laatste tekst wordt getoond, gaat de slide te snel over naar de volgende. Ik heb de duur ingesteld en tijdsinstelling geactiveerd. Wat kan ik dan nog doen? Zou het in het gebruikte model kunnen zitten?

Madzy
Door

Madzy

op 27 Nov 2019

Ik heb een presentatie gemaakt met foto´s en muziek toegevoegd. Maar als ik mijn dia voorstelling start krijg ik mijn eerste foto te zien en mijn muziek wekt prima. na het eindigen van mijn muziek heb ik nog mijn eerste foto. wat is het probleem dat de volgende dia´s niet volgen.

Michael
Door

Michael

op 28 Nov 2019

Beste Madzy,Bedankt voor je aanvraag. Wij hebben een PowerPoint community opgericht waar dit soort vragen worden beantwoord door échte designers. Als je een account aanmaakt en op de volgende links klikt dan vindt je het antwoord op jouw vraag!https://community.pptsolutions.nl/conversations/presentatie-met-beelden-tekst-en-muziek-audiohttps://community.pptsolutions.nl/conversations/muziek-aan-je-presentatie-toevoegen-2Succes!Met vriendelijke groet, Michael van PPT Solutions

Ger
Door

Ger

op 02 Oct 2019

Hallo, Ik wil in de eerste slide een video beginnen die gedurende de hele presentatie wordt afgespeeld. Dus de video blijft spelen, maar de slides wisselen na enkele seconden, terwijl die video dus zichtbaar blijft. Kan dat?

Remco
Door

Remco

op 19 Sep 2019

Hallo Martijn, Zou je jouw vraag in onze community willen stellen, onze designers zitten klaar om daar jouw vraag te beantwoorden.https://community.pptsolutions.nlGroet, Remco

Martijn
Door

Martijn

op 18 Sep 2019

Wil een presentatie via OneDrive afspelen, zodat ik em op Mn pc kan maken en op tv in zaak kan afspelen (via internet functie). Hij moet zichzelf herhalen, maar dit doet hij niet. Wel op Mn pc maar niet op tv. Help?

Asha
Door

Asha

op 03 Sep 2019

Beste PPT Solutions, Ik heb een ppsx gemaakt en doet het prima bij gewoon openen vanaf de server. Ik heb 'm gedeeld met enkele mensen in Stack, maar na downloaden blijkt dat de begeleidende muziek niet afgespeeld wordt. Wat is er mis?

Ger
Door

Ger

op 16 Jul 2019

Het lukt mij niet om vier MP4-filmpjes op 4 dia's telkens automatisch te laten starten. Ik kan domweg deze optie niet vinden. En als ik op filmopties klik terwijl ik op een film sta, kan ik alleen maar opties als lijnen en vulling vinden

Remco
Door

Remco

op 19 Apr 2019

Hallo Dominique,Dat is niet mogelijk.. Wat wel kan is de stukken los opslaan als video's (mp4 of wmv), en vervolgens die in een presentatie zetten.Elke video moet vervolgens zo ingesteld worden dat deze blijft lopen. Dit doe je door de video te selecteren. Ga naar de tab 'Animatie' en open het animatie deelvenster. Klik vervolgens op de video animatie met je rechtermuisknop en kiezen om deze 'met vorige' af te spelen. Klik nogmaals op de animatie met je rechtermuis en kies nu voor 'effectopties'. Open 'Tijdsinstelling' en stel bij 'Herhalen' tot volgende dia' in. Bij een klik ga je dan naar de volgende video.Groet, Remco

Dominique
Door

Dominique

op 17 Apr 2019

Hallo, Is het mogelijk om de dia's per sectie te laten loopen? En dat de volgende sectie wordt geloopet als je op enter of een andere knop drukt? Als dit niet kan is er dan een ander, het liefst gratis, programma waarmee dit kan? Of een andere oplossing voor dit probleem? Groetjes,

Piet
Door

Piet

op 15 Jan 2019

Nadat ik een upgrade heb uitgevoerd van mijn besturingssysteem Windows 8.1 naar Windows 10, blijkt bij PowerPoint (Office 2016) het niet meer lukt om een diavoorstelling vanaf begin of vanaf huidige pagina uit te voeren, Bij aanklikken diavoosrtelling vanaf begin eindigt het programma zonder enige foutmelding. Wat kan hier de oorzaak van zijn ? Alle instellingen staan juist ingesteld.met vriendelijke groet Piet

Kees
Door

Kees

op 16 Jan 2019

Beste Piet, Ik heb jou zojuist een e-mail gestuurd! Groet Kees.

Rob
Door

Rob

op 30 Jul 2018

Wel twee jaar later, maar is het mogelijk om in je PP slideshow een redirect (zoals via html) op te nemen die naar een html bestand gaat? Anders wordt het een link daarna toe.

Remco Hogeveen
Door

Remco Hogeveen

op 31 Jul 2018

Hallo Rob, Bedankt voor je reactie. Bedoel je dat je een hyperlink wilt maken in de PowerPoint slide show naar een HTML pagina?Laat maar weten!Groet, Remco

Hedwig
Door

Hedwig

op 01 Jul 2018

Het opnemen van een diavoorstelling verloopt prima, zowel met de animaties op 1 slide als naar de volgende slide. Maar bij het afspelen wordt de laatste slide niet meegenomen. Hoe kan dit? En bij een andere presentatie wordt de opgenomen diavoorstelling niet afgespeeld. Heb je ook daar nog een tip voor?

Remco Hogeveen
Door

Remco Hogeveen

op 03 Jul 2018

Hallo Hedwig,Het lijkt erop dat er dia's verborgen zijn.Bekijk hierodner hoe je een dia verbergt, en hoe je deze dus ook weer zichtbaar kunt maken.Selecteer een dia in het linkernavigatiedeelvenster.Als je een dia wil verbergen, klik je met de rechtermuisknop op de dia die je wilt verbergen en klik op Dia verbergen.Als je een dia wil weergeven die je eerder hebt verborgen, klikt je met de rechtermuisknop op die dia en klik daarna op Dia verbergen.Heb ik je hiermee geholpen?

Remco // PPT Solutions
Door

Remco // PPT Solutions

op 30 Apr 2018

Hallo Raf, Ik heb je een mail verzonden. Laat maar weten of ik je nog verder kan helpen.Met vriendelijke groet, Remco Hogeveen

raf
Door

raf

op 27 Apr 2018

fijn dat het leuk was op de camping. de pc waar de powerpoint op moet draaien staat op zijn eentje te spelen. ik gooi vanop mijn pc een presentatie in de gedeelde map op die pc. hoe begint dat dan te spelen? en als ik een nieuwe file in de map drop, hoe stopt dan de oude presentatie en begint de nieuwe? en bij voorkeur fullscreen in een eindeloze loop. gaat dat met powerpoint viewer op het speeltoestel? of moet daar ook een licentie op?

Ellis
Door

Ellis

op 26 Apr 2018

Hoi Jeroen,De eerste 50 slides heb je nu natuurlijk op automatisch afspelen staan. Als je daarna op de slide klikt waarvan je nu per muisklik verder wilt gaan, moet je naar animaties gaan en de overgang zetten op 'na vorige'. Nu kun je per muisklik verder klikken door je presentatie heen.Groet, Ellis

Jeroen
Door

Jeroen

op 25 Apr 2018

Ik wil na een 50 tal slides welke automatisch worden afgespeeld met muziek en al dat deze stoppen op een bepaald moment zodat ze daarna weer handmatig middels een muisklik worden doorgeklikt. Hoe doe ik dat?

Zulema
Door

Zulema

op 11 Jan 2018

Ik ben een PPT aan het maken voor op een crematie. En het doel is dat het een bestand blijft maar wel als 5 losse presentatie's. Dus bij een spreker is stopt het en als er een muziek stuk is wat bijv 3.12 duurt het dan loopt van 14 dia's en zodra het liedje is gestopt. De presentatie ook stopt. en zo 5x.

Etienne David
Door

Etienne David

op 11 Jan 2018

Dag Zulema, Ik weet niet of ik het helemaal goed begrijp, maar je kan audio invoegen in je presentatie en deze laten afspelen tijdens de dia's met een "loop". Voeg hiervoor het audio bestand in en ga naar "hulpmiddelen voor audio".Groet,Etienne

Christianne
Door

Christianne

op 09 Oct 2017

ik heb muziek aan mijn bloemenpresentatie toegevoegd en dat is allemaal ok, nu de laatste dia wil ik langer in beeld laten bv 30sec samen met de muziek, ik maak het muziekfragment langer dan de duur van de dia's en toch stopt de dia vlugger en dan ook de muziek en krijg ik een zwart scherm. help aub

Etienne David
Door

Etienne David

op 10 Oct 2017

Goeiemorgen Christianne, Als je de laatste dia geselecteerd hebt kan je bij de optie Overgangen aan de rechterkant waar "volgende dia" staat de overgang vertragen. Selecteer het kopje "na" en voeg 30 seconden vertraging toe. Wellicht dat dit je probleem verhelpt. Groet, Etienne

Rinus
Door

Rinus

op 08 Aug 2017

Ik vraag mij af of het ook mogelijk is om verschillende presenties achter elkaar automatisch te laten afspelen. Voor alle duidelijkheid, als de eerst presentatie afloopt hij dus automatisch met de volgende start enz.

Remco // PPT Solutions
Door

Remco // PPT Solutions

op 10 Aug 2017

Hallo Rinus, wij lossen dat zelf op door de presentaties in één presentatie te plaatsen. Het is ook gemakkelijker om één bestand te hebben, toch? Groet, Remco

Remco
Door

Remco

op 28 Jul 2017

Goedemorgen! Op sommige Smart TV's heb je een functie "loopen", die je zou kunnen gebruiken. Een andere manier is om je laptop aan de tv te koppelen, zodat je de presentatie kunt loopen. Heb ik je hier mee kunnen helpen?Met vriendelijke groet, Remco Hogeveen

MS
Door

MS

op 04 Aug 2017

We willen de presentatie graag afspelen op een TV met hulp van een USB. Een laptop eraan koppelen is geen optie of is dat een eenmalige actie?

Remco //PPT Solutions
Door

Remco //PPT Solutions

op 07 Aug 2017

De laptop koppelen kan met behulp van een HDMI kabel. Mocht het een Smart TV zijn, dan kun je deze ook draadloos connecten via het netwerk. Dat is wel afhankelijk dus van type tv en laptop. Ik hoop dat je hier mee verder kunt.

MS
Door

MS

op 25 Jul 2017

Ik heb dezelfde vraag als Bart Door Bart Molenstra op 9 maart 2017Op zich werkt dit goed in PowerPoint zelf. Als ik de presentatie dan opsla als een MP4 om ze op een smart-tv af te spelen dan stopt ze wel op het einde. Hoe kan dat verholpen worden ?

Remco // PPT Solutions
L.N.
Door

L.N.

op 30 Jun 2017

heb een pps gemaakt van 24 foto's als ik het op sla als powerpoint voorstelling is het te groot voor verzending 56 mb hoe kan ik dat wijzigen? Voorheen lukte het wel nu niet meer.

Remco // PPT Solutions
Door

Remco // PPT Solutions

op 06 Feb 2017

Het is niet mogelijk om een webpagina in te voegen. Wat is het doel van de webpagina? Je kunt namelijk wel een printscreen van je pagina maken en plakken in PowerPoint. Heb ik hiermee je vraag beantwoord? Groet, Remco

GJ Wisse
Door

GJ Wisse

op 03 Feb 2017

HalloIk wil graag in mijn powerpointpresentatie die ik automatisch wil laten herhalen ook graag een complete webpagina invoegen die ook automatisch wordt getoont zonder dat ik op een link moet drukken. Is dit mogelijk en hoe moet ik dat doen?Alvast bedankt voor de hulp.

Remco // PPT Solutions
Door

Remco // PPT Solutions

op 12 Jan 2017

Hallo Frans,Het is niet mogelijk om een automatisch afspelende presentatie te pauzeren.Groet, Remco

Frans
Door

Frans

op 12 Jan 2017

Kan ik een automatisch lopende ppt ook pauzeren? Als ik op Z of S druk werkt het niet.

pieter van houten
Door

pieter van houten

op 15 Nov 2016

ik wil alle slides van een Powerpoint 6 seconden laten staan, hoe doe ik dat?

Leo Kaizer
Door

Leo Kaizer

op 31 Oct 2016

Ik wil een powerpoint presentatie starten vanaf de beginscherm zonder dat PowerPoint zelf eerst opstart.

Richard
Door

Richard

op 15 Aug 2016

Was leuk op de camping

Wim v d Braak
Door

Wim v d Braak

op 18 Nov 2016

hallo ik kom er niet uit wat ik bedoel is dat ik Als ik hem opsla als voorstelling hij opent als presentatie ook bij mij. bij de andere ontvangers niet wel als voorstelling

Kim
Door

Kim

op 30 Jul 2020

Wij laten een diavoorstelling starten en spiegelen die dan naar een extern beeldscherm. Maar als we op de pc een ander venster openen, pauzeert de voorstelling automatisch. De bedoeling is dat wij verder op de pc kunnen werken terwijl de voorstelling blijft lopen. Kan dat?

Glenys
Door

Glenys

op 02 Apr 2021

Ik wil een filmpje maken van mijn PowerPoint presentatie met overgangen tussen foto\'s en gesproken tekst als mp3 eronder. Als ik hier een filmpje van maak dan gaat er iets mis met de overgangen tussen de foto\'s. Dit loop dat niet soepel maar het beeld flikkert dan. Weet iemand waar dit aan ligt?

budts luc
Door

budts luc

op 21 Aug 2021

Heb nu laatste versie, hoe krijg ik mijn presentatie dat ze telkens opnieuw herbegint (doorloopt), als ik op "dia voorstelling" klik, krijg ik geen "dia instelling" melding?

Frans
Door

Frans

op 30 Sep 2021

als ik de presentatie op het 2e scherm afspeel en daarna op het hoofdscherm iets wil doen. stopt de presentatie totdat ik weer op hervatten druk. kan dit anders? ik wil mijn hoofdscherm gewoon kunnen gebruiekn

Alarda
Door

Alarda

op 15 Mar 2022

Hoe laat je muziek doorspelen op de achtergrond als je in je presentatie dia's hebt verborgen? Kan dat?

Coen
Door

Coen

op 24 Apr 2022

Hallo, Ik ben al een tijdje op zoek naar een oplossing voor mijn situatie met gebruik van PP. Op mijn cruiseschip maken we dagelijks een dagprogramma in PP, deze presenteren we in de avond en speelt de hele dag in een loop af op een tv. Voor de loop stel ik tijden in voor de ca. 5 dia’s. Maar tijdens de presentatie in de avond wil ik zelf de dia’s verder klikken. Ik gebruik soms de pauzeren optie in de presentatie modus, maar zodra je naar de volgende dia gaat vervalt dat weer. Nu maak ik dus een kopie van de presentatie; 1 op tijd, de ander op muisklik. Er moet toch een manier zijn, iemand een idee?

Gerko
Door

Gerko

op 01 Jun 2022

Hai Remco

Sven
Door

Sven

op 21 Sep 2022

ik heb een loop ingesteld in Powerpoint, maar als ik deze open in de online office-Powerpoint, werkt de instelling niet. Ook kan ik deze optie van instellingen niet terugzien in de online poerpoint-versie.

Reactie plaatsen