Afbeelding transparant maken in PowerPoint

Je kunt gemakkelijk een afbeelding transparant maken in PowerPoint. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je in een menu of foto collage een onderdeel wilt uitlichten. Door een afbeelding doorzichtig te maken in PowerPoint, maak je deze minder relevant op de slide en zal de aandacht ook minder liggen op deze foto. Wij leggen je stapsgewijs uit hoe je een foto transparant kunt maken.

Foto transparant maken in PowerPoint

  1. Open PowerPoint en plaats een afbeelding op de slide via Invoegen > Afbeeldingen;
  2. Selecteer de afbeelding en ga naar de tab Afbeeldingsopmaak;
  3. Klik op de knop Doorzichtigheid en kies de juiste transparantie voor de afbeelding;
  4. Kies voor Opties voor transparantie van afbeelding om zelf de transparantie in te stellen.

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, dan heb je de afbeelding op de juiste manier transparant gemaakt.

Stap 1: Afbeelding toevoegen

Indien je dit nog niet hebt gedaan, plaats een afbeelding op de slide. Dit doe je in de tab Invoegen onder de knop Afbeelding.Stap 2: Afbeelding bewerken

Selecteer de foto en ga in de bovenbalk naar de tab Afbeeldingsopmaak. Er verschijnen hier een aantal opties om je afbeelding mee te bewerken

Stap 3: Afbeelding doorzichtig maken

Aan de linkerkant van deze opties vind je de knop Doorzichtigheid. Wanneer je hierop klikt open er een venster met een aantal vooraf ingestelde transparantie mogelijkheden. Als je deze aanklikt, krijgt je afbeelding direct de gekozen transparantie.

Stap 4: Transparantie handmatig aanpassen

Je kunt er ook voor kiezen om de transparantie van de afbeelding handmatig aan te passen. Dit kan door op de knop Opties voor transparantie van afbeelding te klikken


 

Stap 5: Afbeelding opmaken

Wanneer je hebt gekozen voor de Opties voor transparantie van afbeelding, verschijnt er rechts in je PowerPoint venster een nieuwe tab. Hier kun je heel eenvoudig zelf spelen met de doorzichtigheid van je foto.

Wil je meer weten over afbeeldingen? Bekijk hieronder een aantal artikelen:Lukt het niet om de foto transparant te maken of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter. 

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!
Joost Heggers
Door

Joost Heggers

op 20 Jun 2021

Mooi verhaal. De optie transparantie van afbeelding staat niet bij de mogelijkheden van afbeelding opmaken van mijn PowerPoint. Zijn er nog andere opties?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down