arrow_drop_up arrow_drop_down

Afbeelding transparant maken in PowerPoint

We hebben al een aantal tips over het bewerken van afbeeldingen gedeeld maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Je kunt je afbeelding bijvoorbeeld transparant maken. Dit kan handig zijn wanneer je in een menu of foto collage een onderdeel wilt uitlichten. Zwak bijvoorbeeld de afbeeldingen af die niet relevant zijn door ze  transparant te maken. Wij leggen je uit hoe je deze transparantie heel eenvoudig op een afbeelding toepast.

STAP 1

Indien je dit nog niet hebt gedaan, plaats een afbeelding op de slide. Dit doe je in de tab ‘invoegen’ onder de knop ‘Afbeelding’.STAP 2
Selecteer de afbeelding en ga in de bovenbalk naar de tab ‘Afbeeldingsopmaak’. Er verschijnen hier een aantal opties om je afbeelding mee te bewerken.


 

STAP 3
Aan de linkerkant van deze nieuwe opties vind je de knop ‘Doorzichtigheid’. Wanneer je hierop klikt opent er een venster met een aantal vooraf ingestelde voorbeelden. Deze kun je aanklikken en je afbeelding krijgt direct een transparantie.


 

STAP 4

Onder deze vooraf ingestelde opties vind je de knop ‘Opties voor transparantie van afbeelding’. Hier kun je de transparantie handmatig aanpassen.


 

STAP 5

Wanneer je hebt gekozen voor ‘Opties voor transparantie van afbeelding’ verschijnt er rechts in je PowerPoint venster een een nieuwe tab. Hier kun je dus heel eenvoudig zelf spelen met de transparantie van je afbeelding.


Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies