Uitlijnen in PowerPoint

Je kunt met een handige optie objecten, afbeeldingen en tekst uitlijnen in PowerPoint. Dit kan je veel tijd besparen tijdens het maken van een nette en professionele presentatie. In deze tutorial leggen we je uit waarde knoppen zitten om je PowerPoint te kunnen uitlijnen.

Tekst, objecten en afbeeldingen uitlijnen in PowerPoint

  1. Open je PowerPoint en plaats een stukje tekstĀ en bijvoorbeeld een afbeeldingĀ of vorm;
  2. Selecteer de objecten die je in PowerPoint wilt uitlijnen en ga naar de tab Vormindeling;
  3. Kies de optie Uitlijnen. Er verschijnen verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor horizontaal uitlijnen;
Met deze opties kun je een presentatie gemakkelijk uitlijnen. Voorkom het gebruik van enters en spaties en gebruik de bovenstaande stappen om een nette PowerPoint presentatie in elkaar te zetten.

Stap 1: Elementen toevoegen

Gebruik de content die op jouw slide staat. Voor dit voorbeeld gebruiken wij een vierkant, cirkel en een stukje tekst. Deze objecten en tekst staan nu verspreid over de slide.

Stap 2: Selecteer tekst, afbeeldingen en vormen

Selecteer eerst al de objecten die je wilt uitlijnen met elkaar. En ga vervolgens naar de optie 'Vormindeling' rechtsboven in het menu.

Stap 3: Elementen uitlijnen in PowerPoint

Er verschijnen nu meer opties. Klik eerst op 'Uitlijnen' en kies dan tussen de opties op welke manier je de objecten wilt uitlijnen.

In dit geval hebben wij gekozen voor 'Boven uitlijnen'. Dit betekent dat alle objecten met het bovenste object zullen uitlijnen.

In dit voorbeeld is dat de cirkel.


Stap 4: Horizontaal uitlijnen in PowerPoint

Er is ook een optie om de objecten horizontaal uit te lijnen in PowerPoint. Wat je eerst wilt doen is het meest linker en rechter object plaatsen op de juiste plekken. Om ze eerst wederom op dezelfde lijn uit te kunnen lijnen, kun je stap 3 herhalen. Vervolgens selecteer je weer alle objecten die je wilt uitlijnen en kies je tussen de opties dit keer 'Horizontaal verdelen'.


Je zult zien dat de objecten nu dezelfde tussen ruimtes bevatten.

Lukt het niet om je tekst uit te lijnen in PowerPoint of heb je een andere vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!
Reactie plaatsen