arrow_drop_up arrow_drop_down

Uitlijnen in PowerPoint

In PowerPoint is er een handige optie om je objecten/afbeeldingen/teksten met elkaar uit te lijnen. Dit kan je veel tijd besparen tijdens het maken van een nette PowerPoint presentatie. In deze blog leggen wij in een aantal stappen uit hoe je dit gemakkelijk kunt doen. 

Stap 1

Gebruik de content die op jouw slide staat. Voor dit voorbeeld gebruiken wij een vierkant, cirkel en een stukje tekst. Deze objecten en tekst staan nu verspreid over de slide.  

Stap 2

Selecteer eerst al de objecten die je wilt uitlijnen met elkaar. En ga vervolgens naar de optie 'Vormindeling' rechtsboven in het menu. 

Stap 3

Er verschijnen nu meer opties. Klik eerst op 'Uitlijnen' en kies dan tussen de opties op welke manier je de objecten wilt uitlijnen. In dit geval hebben wij gekozen voor 'Boven uitlijnen'. Dit betekent dat alle objecten met het bovenste object zullen uitlijnen. In dit voorbeeld is dat de cirkel. Stap 4

Er is ook een optie om de objecten met dezelfde spateringen te verdelen van elkaar.
Wat je eerst wilt doen is het meest linker en rechter object plaatsen op de juiste plekken. Om ze eerst wederom op dezelfde lijn uit te kunnen lijnen, kun je stap 3 herhalen. Vervolgens selecteer je weer alle objecten die je wilt uitlijnen en kies je tussen de opties dit keer 'Horizontaal verdelen'. Je zult zien dat de objecten nu dezelfde tussen ruimtes bevatten. 
Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies