Watermerk in PowerPoint

Wil je een watermerk in PowerPoint zetten? Dat is zeker mogelijk! De functie zit al in Word, maar nog niet in PowerPoint. Echter, is het heel goed mogelijk om een watermerk in één keer door heel je PowerPoint toe te voegen. Wij leggen je stapsgewijs uit hoe je dit effect eenvoudig kunt maken in je presentatie. Een watermerk staat in je PowerPoint gewoonlijk op de achtergrond van je pagina of slide. Dit wil je natuurlijk liever niet op elke slide handmatig doen. Volg onderstaande stappen om een watermerk op je hele presentatie te zetten.

PowerPoint Watermerk

  1. Open het diamodel via Beeld>Diamodel;
  2. Kies de bovenste (grootste) slide en voeg een tekstvak in;
  3. Plaats het watermerk in het tekstvak;
  4. Verplaats het watermerk naar de voor- of achtergrond indien nodig.
  5. Sluit het diamodel.
Als je de bovenstaande vijf stappen juist hebt opgevolgd, dan heb je dus een watermerk in PowerPoint toegevoegd.

Hieronder legt onze designer Eline het ook nog eens duidelijk aan je uit aan de hand van een video.

Stap 1: Watermerk op template toevoegen

Allereerst moeten we naar het template-niveau van de presentatie gaan, dit doen we door op de tab ‘Beeld’ klikken. Hier gaan we namelijk het watermerk in de PowerPoint toevoegen.
Stap 1: Watermerk toevoegen aan PowerPoint

Stap 2: Open het diamodel

In de nieuwe werkbalk die bovenaan je venster in verschijnen kun je de knop ‘Diamodel’ vinden. Wanneer je hier op klikt gaan we naar de achterkant van PowerPoint.

Stap 2: Open het diamodel

Stap 3: De juiste slide kiezen

Op template niveau kun je meerdere slides vinden, maar het is heel belangrijk dat je naar de bovenste slide gaat. Deze is groter dan de slides die eronder liggen en daaraan ook te herkennen. Alles wat je op deze slide aanpast gebeurd ook op de vervolg slides. Hier gaan we dus het watermerk plaatsen.
Stap 3: Kies de juiste slide voor het watermerk

Stap 4: Tekstvak invoegen

Ga naar de tab ‘invoegen’ en kies voor ‘Tekstvak’
Stap 4: Tekstvak kiezen voor watermerk

Stap 5: Watermerk in tekstvak plaatsen

Typ de gewenste tekst en maak de tekst naar wens op. Zet de tekst bijvoorbeeld groot en schuin over de gehele pagina zodat deze opvallend is, of juist klein in een hoek als het niet te erg moet opvallen. Kies een licht lettertype zodat het echt op een watermerk lijkt.
Stap 5: Watermerk toevoegen

Stap 6: Watermerk verplaatsen in PowerPoint

Wanneer je met meerdere objecten werkt kan het belangrijk zijn dat je watermerk juist wel of niet overlapt met bepaalde elementen. Door je watermerk te selecteren en te klikken met je rechter muis kun je het tekstvak naar voren of achter brengen, waardoor deze voor of achter andere objecten komt te liggen.
Stap 6: Watermerk naar voren of achteren brengen

Stap 7: Diamodel sluiten

Wanneer je tevreden bent over je watermerk in PowerPoint kun je teruggaan naar de ‘voorkant’ van presentatie. Dit doe je door te klikken op de knop ‘Modelweergave sluiten’ onder de tab ‘Diamodel.
Stap 7: Diamodel sluiten

Wil het niet lukken om watermerk in PowerPoint toe te voegen of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!