PowerPoint lagen in het selectievenster

PowerPoint lagen aan en uit zetten via het selectievenster is een handige functie waar weinig mensen van afweten. Zoals gezegd, kan je lagen tijdelijk uitzetten, maar ook een naam geven en gemakkelijk verwisselen met andere lagen. Hoe frustrerend kan het zijn als een stuk tekst achter een afbeelding staat en je deze niet kunt selecteren. Met het selectievenster voorkom je dit gedoe. Wij leggen je in deze tutorial uit hoe het selectievenster werkt.

PowerPoint lagen aan/uit zetten

  1. Open het selectiedeelvenster via Start > Selecteren > Selectiedeelvenster;
  2. Klik op een oogje in de lijst om lagen tijdelijk uit of weer aan te zetten;
  3. Klik op de naam van het element om de naam aan te passen;
  4. Verplaats een element door op het pijltje naar boven of onder te klikken.
Op deze manier houd je de controle over je PowerPoint lagen en kun je gemakkelijk werken zonder tijd kwijt te zijn aan aanpassingen in je PowerPoint presentatie.

Stap 1: Selectievenster openen

Om te beginnen moet je het selectievenster openen. Hiervoor ga je naar Start – Selecteren – Selectievenster. Het venster gaat aan de rechterkant open. Je kunt dit venster zelf breder of smaller maken, zodat je je overzicht op de slide kunt behouden. 

Stap 2: Lagen tijdelijk uitzetten

Alle afbeeldingen en vormen staan netjes op een rij in het selectievenster. Naast elk onderdeel zie je een klein oogje. Door hierop te klikken, zet je de bijbehorende laag tijdelijk uit, waardoor je gemakkelijk bij onderliggende lagen kunt, zonder eerst alles aan de kant te hoeven slepen. 

Stap 3: Lagen verplaatsen en naam aanpassen

Ook kan je makkelijk onderdelen selecteren door op de juiste naam te klikken. Als je de laag boven of onder een andere wilt plaatsen, kun je deze selecteren en op één van de twee aangegeven pijltjes klikken. In het venster kun je zien, waar de laag zich bevindt en welke lagen er boven en/of onder liggen.

Tip: Als er veel onderdelen in de presentatie zitten, kan je elk onderdeel een aangepaste naam geven door hier dubbel op te klikken. 
Lukt het niet om PowerPoint lagen aan te passen of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!
Reactie plaatsen