Infographics maken in PowerPoint

Een infographic maken in PowerPoint om data op een duidelijke manier te presenteren? Dit kan allemaal en wij leggen je uit hoe. De laatste jaren worden infographics steeds meer gebruikt in PowerPoint presentaties, maar ook bijvoorbeeld in artikelen om cijfers op een eenvoudige manier te presenteren. Een infographic in PowerPoint kan worden gebruikt om complexe informatie te vertalen naar begrijpbare taal. Voordelen van het gebruik maken van een infographic zijn:

  1. Effectief overbrengen van de kern boodschap;
  2. Snelle verwerking van informatie;
  3. Begrijpbare visuele beelden;
  4. Vasthouden van de aandacht van het publiek.

Een infographic in PowerPoint is dus een effectief communicatiemiddel die van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw PowerPoint presentatie.


PowerPoint en infographics

Infographics zijn een mooie aanvulling op je presentatie, maar in PowerPoint kan dit toch helemaal niet? Jawel, het is heel goed mogelijk om infographics in PowerPoint te maken. Het voordeel van infographic is dat je gemakkelijk cijfers en teksten kunt aanpassen. Je vindt infographics in alle soorten en maten. Daarnaast kan je in PowerPoint ook SmartArt gebruiken. Met een SmartArt afbeelding kun je gegevens op een visuele manier weergeven. Deze zijn overigens al voorgeprogrammeerd zijn. SmartArt afbeeldingen kun je gebruiken als elementen voor je infographic. Het handmatig maken van infographics in PowerPoint zorgt voor een uniek resultaat, maar dit kan ook een ingewikkelde en tijdrovende klus zijn als je dit nog nooit hebt gedaan

Al infographics gemaakt?

Mocht je de infographics in een ander programma hebben gemaakt, dan kan je ervoor kiezen de infographics in je PowerPoint te plaatsen. Je kunt deze namelijk opslaan als afbeelding (PNG of JPEG). Vervolgens kan je bij het kopje 'Invoegen' deze afbeelding in de presentatie plaatsen.
Let op: Wij raden het aan om de infographic altijd te (laten) maken in PowerPoint om een mooi resultaat te krijgen

Infographics laten maken in PowerPoint?

Ben je van plan infographics te gebruiken in je presentatie? Wij helpen je daar graag mee en kunnen eventueel alles uit handen nemen. Onze designers hebben veel ervaring met het creëren van figuren en vormen. Een voorbeeld van een volledig in PowerPoint gemaakte infographic is de opdracht die wij hebben uitgevoerd voor Nederland ICT

Bekijk het voorbeeld van Nederland ICT

Infographic Nederland ICT

Daarnaast laten de projecten voor NS, CBRE en Leaseplan goed zien wat wij kunnen creëren met vormen en figuren. Alles wat je in deze video’s ziet is voor 100% in PowerPoint gemaakt.

Bedrijfspresentatie NS


Wil het niet lukken of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!