Page content

Ronde afbeeldingen in enkele stappen!

Met een beetje creativiteit kun je in PowerPoint veel meer bereiken dan je denkt! Zo doorlopen wij in deze tutorial twee verschillende manieren om een ronde afbeelding te maken.

STAP 1

De meest eenvoudige en snelste manier om een afbeelding rond te krijgen is door SmartArt te gebruiken. Bij Invoegen – SmartArt opent zich een nieuw scherm. In dit scherm staan meerdere opties met standaard schema’s, maar er is er maar één die je voor deze oplossing kunt gebruiken. Ga naar de categorie Afbeelding en klik op het tweede schema.

Ronde afbeeldingen

Ronde afbeeldingen

Meteen zul je zien, dat er 4 cirkels zijn met de optie om een afbeelding in te voegen.

Ronde afbeeldingen

STAP 2

Selecteer het schema en klik op het kleine pijltje aan de linkerkant. Er opent zich een nieuwe scherm, hier kun je het schema naar wens invullen, maar ook cirkels toevoegen en verwijderen. Klik in de tekstvakken en druk op de toets Backspace, ga zo door tot er nog maar één cirkel over is.

Ronde afbeeldingen

STAP 3

Klik vervolgens op het afbeeldings-icoontje in de cirkel en voeg de gewenste afbeelding in.

Ronde afbeeldingen

Als de afbeelding nog niet goed op zijn plaats zit, kun je als de afbeelding geselecteerd is bij Opmaak – Bijsnijden deze op de juiste grootte schalen en verplaatsen.

Ronde afbeeldingen

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

  Comment Section

  23 reacties op “Ronde afbeeldingen in enkele stappen!


  Door Elze Honders op 2 februari 2017

  Prima uitleg, dankjewel!
  Vraag: Hoe kan je nu de ronde afbeelding opslaan als afbeelding?


  Door Remco // PPT Solutions op 3 februari 2017

  He Elze,

  Bedankt voor je reactie.
  Als je op met je rechter muisknop op de afbeelding klikt, dan kun je de afbeelding opslaan.

  Ik hoop dat je hier mee verder kunt.

  Met vriendelijke groet,
  Remco Hogeveen


  Door Elze op 9 maart 2017

  Dankjewel!


  Door Daniëlle op 2 mei 2017

  handig artikel, dank je!  Door Leontien op 10 augustus 2017

  Hoi Remco,

  Vraagje, als ik vervolgens de afbeelding opgeslagen heb dan is deze inderdaad rond maar de achtergrond is een zwart vierkant..Wat heb ik in dit proces verkeerd gedaan haha.
  Bedankt voor je reactie


  Door Remco // PPT Solutions op 10 augustus 2017

  Hoi Leontien,
  Het kan zijn dat je afbeelding als .JPEG heeft opgeslagen ipv .PNG

  Het kan ook zijn dat je wel een .PNG heeft opgeslagen, maar als je de afbeelding normaal opent, dat windows/mac deze een zwarte achtergrond geeft om duidelijk te maken dat de foto een .PNG is en bijvoorbeeld geen achtergrond heeft. In het laatste geval zal de zwarte achtergrond niet verschijnen als de afbeelding in powerpoint geplaatst wordt.
  Heb ik je hiermee kunnen helpen?
  Groet,
  Remco


  Door Johan op 22 februari 2018

  super uitleg, bedankt  Door Frans op 24 april 2018

  Dag Remco,

  De keuze “afbeelding” staat niet in het rijtje bij mij?
  Hoe kan ik dit oplossen


  Door Ellis op 26 april 2018

  Hoi Frans,

  Het zou kunnen dat je wat moet inzoomen in PowerPoint.
  Als je te ver bent uitgezoomt kun de keuze ‘afbeelding’ niet zien.

  Ik hoop je hiermee genoeg te hebben geholpen.

  Groet,
  Ellis


  Door fonz wenehenubun op 4 februari 2019

  Hoi Remco, nu dat ik er een ronde gemaakt heb. Hoe kan ik deze verplaatsen naar me desktop voor te plakken
  Mvg,
  fonz


  Door Kees op 6 februari 2019

  Hi Fonz,
  Wanneer je met je rechter muisknop op de afbeelding klikt, kun je de afbeelding opslaan. Wanneer je dat doet staat de afbeelding op jouw pc en kun je hem in andere documenten plakken!
  Groet, Kees.


  Door Jan op 1 april 2019

  Hoi,
  Ik blijf het ‘grote’ foto zien met de cirkel erboven op. (Wel transparante cirkel). De afbeelding wordt opgeslagen als PNG en verschijnt toch helemaal als ik ze ergens gebruik.


  Door Robbert - Designer bij PPT Solutions op 2 april 2019

  Dag Jan,
  wellicht dat ik je niet helemaal begrijp, maar er is nog een andere handige manier om hetzelfde resultaat te krijgen. Wanneer je een tekenvorm van PowerPoint aanmaakt, bijvoorbeeld een ‘ovaal’ en deze even hoog als breed maakt (cirkel), kan je met rechtermuisknop op de cirkel naar ‘vorm opmaken’. In het menu kan je dan kiezen voor opvullen > opvullen met afbeelding. Wanneer je de afbeelding erin hebt zitten en de vorm selecteert, verschijnt de tab rechts bovenin het lint: Opmaak. Hierin staat de functie: Bijsnijden. Ga in deze functie naar opvullen. Zo wordt de afbeelding in de juiste verhoudingen gezet, maar wel binnen de cirkel. Wanneer je deze cirkel met rechtermuisknop benaderd en gaat naar ‘Opslaan als afbeelding’ kan je bij de extensie kiezen voor .PNG
  Sla het bestand ergens op je PC op, bijvoorbeeld op het bureaublad. Voor andere programma’s haal je vanaf het bureaublad dan de nieuwe PNG binnen. Hij zou dan rond moeten zijn met buiten de cirkel transparant.
  Gr Robbert


  Door Beyens Marc op 8 april 2019

  hoe kan ik een rand (bv rood) om een cirkel plaatsen?


  Door Remco op 9 april 2019

  Goedemorgen Marc,

  Selecteer de vorm. Zodra de vorm geselecteerd is komt er in de bovenbalk van PowerPoint opmaak te staan. Klik hier op. Geef de vorm een rand door naar vormcontour te gaan. Onder de knop vormcontour kun je de rand een kleur geven en eventueel ook de dikte aanpassen.

  Gaat het om een rand om een afbeelding heen; Selecteer de afbeelding. Zodra de afbeelding geselecteerd is komt er in de bovenbalk van PowerPoint opmaak te staan. Klik hier op. Geef de afbeelding een rand door naar Afbeeldingsrand te gaan. Hier kun je de rand een kleur geven en de dikte aanpassen.

  Ik hoop dat je hier mee verder kunt.

  Groet,
  Remco


  Door Anja op 2 mei 2019

  Dankjewel voor deze tip!


  Door Mirjam RvT op 8 juli 2019

  veel dank, heel helder!


  Door A an den Noort op 23 juli 2019

  Beste mensen,
  Als ik probeer een afbeelding in de vorm te plaatsen zie ik alleen de afbeelding en niet meer de vorm, ik heb dat ook in word geprobeerd ook daar bedekt de afbeeldig de vorm.
  Ik doe vast iets verkeerd maar kom er niet uit.


  Door Michael op 24 juli 2019

  Beste A. an den Noort,

  Wat vervelend dat de afbeelding niet in de vorm verschijnt. Heb je op de kleine afbeelding in de cirkel geklikt en daarna de afbeelding uit een bestand op je computer gekozen? Hierna zal als het goed is de afbeelding in de cirkel gezet worden. Mocht dit niet lukken, zou je mij uit kunnen leggen welke stappen jij volgt?

  Groet,
  Michael


  Door A van den Noort op 30 juli 2019

  Beste Michael,
  Heb het nog eens geprobeeerd, de cirkel is geselecteerd op het afbeeldings icoon gedrukt afbeelding ingevoegd. Cirkel is verdwenen. Bij normaal invoegen en de afbeelding in de cirkel plaatsen blijft het icoontje in de cilkel zichtbaar. Kan ik de vorm en de afbeelding dan samenvoegen zodat het een afbeelding wordt.
  klik op de kleine invoegafbeelding zoek een afbeelding op de computer uit bestand selecteer de afbeelding en klik op invoegen, de afbeelding staat op de plaats van de cirkel.
  Cirkel is verdwenen.
  Anders geprobeerd. Cilcelvorm in menu invoegen afbeelding ( ping bestand) afbeelding kan ik in de cirkel zetten maar dan blijft het invoeg icoontje zichtbaar.


  Door jolanda op 5 augustus 2019

  Met jullie heldere uitleg heb ik een foto in een cirkel kunnen maken en als png kunnen opslaan. Echter waneer ik m in een word document wil plaatsen (bv CV) komt er een transparante rechthoek mee die de opmaak van het Word sjabloon door elkaar gooit. Is hier iets tegen te doen? Dus bv alleen de cirkel als pgn opslaan zonder rechthoek? alvast bedankt

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.