arrow_drop_up arrow_drop_down

Vormen samenvoegen of aftrekken

PowerPoint heeft standaard al enkele basisvormen voor je klaar staan, maar het is natuurlijk mogelijk dat je een geheel andere vorm wilt hebben. Om deze helemaal naar wens te maken, heeft PowerPoint verschillende opties ingebouwd. Wij laten je zien hoe je een nieuwe vorm kunt maken door middel van het samenvoegen of aftrekken van bestaanden PowerPoint vormen. 

Stap 1

Om te beginnen voegen we een vorm toe aan de slide. Dit doe je door naar de tab ‘invoegen’ te gaan en hier te kiezen voor ‘vorm’. Voor het gemak maken we een cirkel. Tip: Houd de shift toets ingedrukt wanneer je een cirkel groter trekt, zo voorkom je dat je er een ovaal van maakt. 

Stap 2

Omdat we vormen willen gaan samenvoegen en aftrekken van elkaar plaatsen we nog een cirkel. Deze mag je iets kleiner maken dan de eerste cirkel die we hebben gemaakt. Geef deze een andere kleur zodat je straks bij het van de cirkels goed kunt zien wat je samenvoegt of aftrekt. 

Stap 3

Plaats de kleine cirkel een stukje overlappend op de grote cirkel.Selecteer eerst de grote cirkel. Vervolgens houd je de shift toets ingedrukt en selecteer je ook de kleine cirkel. 

Stap 4

Nu we deze vormen geselecteerd hebben ga je naar de tab ‘vormindeling’ en kies je voor ‘Vormen samenvoegen’.  

Stap 5

In dit geval kies je voor de optie ‘verenigen’. De 2 vormen worden nu samengevoegd tot 1 vorm. 

Stap 6

Wil je de vormen van elkaar afsnijden? Dan kies je voor de optie ‘aftrekken’. Houd er rekening mee dat de vorm die je als eerste selecteert de vorm is waar vanaf gesneden wordt. Dus in dit geval selecteer je eerst de grote cirkel en daarna de kleine cirkel om deze er af te snijden. 


Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies