arrow_drop_up arrow_drop_down

Automatische overgang in PowerPoint

Wanneer je een presentatie maakt staan je overgangen standaard op klik. Vaak werkt dit ook het beste, maar om verschillende redenen kan het handig zijn om je slide automatisch over te laten gaan naar de volgende slide. Dit is heel eenvoudig te doen. Wij leggen je uit hoe je dit doet en waar je rekening mee moet houden.

STAP 1: De juiste overgang zoeken

In de bovenbalk van je PowerPoint presentatie kun je de tab ‘Overgangen’ vinden.

STAP 2: Muisklik instellen

Je ziet hier helemaal rechts in de balk bij ‘volgende dia’ dat er een vinkje staat bij ‘Bij muisklik’. Haal dit vinkje weg en zet een vinkje bij ‘na: 00:00,00’.

STAP 3: De juiste tijd instellen

Bedenk hoelang je de slide wilt laten staan. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De slide zal bijvoorbeeld pas overgaan nadat alle animaties op de slide automatisch afgespeeld zijn. Animaties met klik werken niet op een slide met een automatische overgang. PowerPoint zet deze kliks om naar animaties die na elkaar opvolgen.
 

Stel, je hebt een proces laten zien met tekst. Bedenk hoelang de kijker nodig heeft om deze tekst goed te kunnen lezen indien dit noodzakelijk is. Kies bijvoorbeeld voor ’00:04,00’. De slide zal 4 seconden stilstaan en vervolgens automatisch overgaan naar de volgende.

 

STAP 4: Dubbelcheck of alles goed gaat

Bekijk de slide in de diavoorstelling modus om je automatische overgang te bekijken. Je kunt nu natuurlijk altijd indien gewenst het aantal seconden van de vorige stap aanpassen.


Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies