Hoe gebruik je de PowerPoint diavoorstelling?

De PowerPoint diavoorstelling heeft een voorloper: de diaprojector. Vroeger werden foto’s getoond met behulp van dia’s. Dat zijn kleine foto’s die achter elkaar gezet kunnen worden, die met een diaprojector worden afgespeeld. Vakanties, feesten of evenementen konden op deze manier worden getoond. In de basis is PowerPoint hetzelfde. Een slide kun je zien als de dia en de diavoorstellingsmodus is de diaprojector. Echter doen we Microsoft te kort om PowerPoint echt met de diaprojector te vergelijken. Waar het een aantal jaren geleden nog wel veelal slide voor slide was, zijn er nu vele opties ingebouwd om presentaties interactief te maken. Het stoffige “Dia” imago is er allang vanaf en met toepassingen als animatie effecten en Morph is Microsoft hard op weg om het stof van het imago af te krijgen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een Morph presentatie:


Hoe gebruik je de PowerPoint diavoorstelling?

Als je een presentatie hebt gemaakt, dan kun je deze bekijken in de modus diavoorstelling. Er zijn verschillende manieren om de PowerPoint diavoorstelling te starten.

Optie 1:

Klik rechts onderin in beeld op het icoon diavoorstelling starten. De voorstelling zal starten vanaf de slide waar je op dat moment bezig bent. powerpoint diavoorstelling

Optie 2:

Klik op F5 en de diavoorstelling start vanaf het begin van de presentatie

Optie 3:

Klik op de tab diavoorstelling. Je kunt de presentatie starten vanaf de huidige dia, maar ook vanaf het begin. Tevens zie je in de werkbalk nog andere opties staan, zoals een diavoorstelling via skype starten of via office-service presentatie. Met office service presentaties kun je online in iemands browser de presentatie afspelen. powerpoint diavoorstelling 2

Weergave voor presentator gebruiken

Wanneer je tijdens je presentatie het liefst je dia's en notities wilt zien kun je ervoor kiezen om de weergave voor presentator te gebruiken. Dankzij deze functie kun je onder andere:

1. Zowel de huidige als volgende dia bekijken

2. De notities per dia inzien

3. Bekijken hoelang de presentatie bezig is

4. Een laserpointer selecteren of op het scherm tekenen

5. Het scherm tijdelijk uitzetten (zwart maken)

Je gebruikt de weergave voor presentator door het tabje 'Presentatorweergave gebruiken' te selecteren.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!
Reactie plaatsen