arrow_drop_up arrow_drop_down

Afbeelding spiegelen in PowerPoint

Het klinkt heel eenvoudig, en dat is het ook! Maar, je moet het natuurlijk maar net weten. Je afbeelding spiegelen in PowerPoint. In een paar simpele stappen laten we je zien hoe je dit doen en wat de mogelijkheden zijn.

STAP 1
Indien je dit nog niet hebt gedaan, plaats een afbeelding op de slide. Dit doe je in de tab ‘invoegen’ onder de knop ‘Afbeelding’.

STAP 2
Selecteer de afbeelding en ga in de bovenbalk naar de tab ‘Afbeeldingsopmaak’. Er verschijnen hier een aantal opties om je afbeelding mee te bewerken.

 

STAP 3
Aan de rechterkant van deze nieuwe opties vind je de knop ‘Draaien’. Wanneer je hierop klikt opent er een venster met een aantal opties.


STAP 4

Optie 1: Kies je voor optie de optie ‘Verticaal spiegelen’ dan zal de afbeelding als het ware ondersteboven gezet worden zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding. De linkerfoto is de originele foto en de rechter de verticaal gespiegelde foto.


Optie 2: Kies je voor optie de optie ‘Horizontaal spiegelen’ dan zal de afbeelding geflipt worden worden. Op onderstaande afbeelding kun je dit wederom zien.

De linkerfoto is de originele foto en de rechter de verticaal gespiegelde foto.

Optie 3: Je kunt deze opties ook combineren, waardoor de afbeelding geflipt en op zijn kop gezet word. Zie ook hier de onderstaande foto voor een voorbeeld van het effect.

Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies