arrow_drop_up arrow_drop_down

Complexe schema's? Maak een lightbox!

Een lightbox wordt vaak toegepast op websites en is een handige manier om een afbeelding op een nette wijze uit te lichten. Je kunt gemakkelijk terug naar de hoofd-dia en de afbeelding zal alleen de aandacht trekken als het nodig is. Ideaal om complexe schema’s, screenshots of diagrammen op te laten lichten en weer te sluiten als je klaar bent met de toelichting. Wij leggen in 4 stappen uit hoe je een lightbox zelf kunt maken! Bekijk hieronder de video-uitleg: Zelf aan de slag? Volg onderstaande stappen:

Stap 1: dupliceer de dia

Stel dat je werkt met een dia, waarin je een bepaald schema of afbeelding wilt laten oplichten/vergroten. Om te beginnen dupliceer je dan de dia waar je mee werkt. We noemen dit voor nu even de hoofd-dia. Dit doe je door op de rechtermuisknop te klikken in het dia-overzicht en 'Dia dupliceren' te selecteren.

Stap 2: Voeg een donkere achtergrond toe

Ga vervolgens naar Invoegen – Vorm om een dia-vullend, zwart vlak over de gedupliceerde dia heen te plaatsen. Kies voor een vierkant, klik met de linkermuisknop in de linkerbovenhoek en sleep de cursor naar de rechteronderhoek. Er is nu een beeldvullend vlak gemaakt. Als deze is geplaatst, klik je op de rechter muisknop en selecteer je 'Vorm Opmaken'. Bij Opvulling zet je de Doorzichtigheid op 30%. Dit kun je natuurlijk zelf invullen als je dit te licht of te donker vindt.

Stap 3: Afbeelding uitvergroten

Kopieer de afbeelding van de hoofd-dia, welke je wilt uitvergroten. Plak deze op de tweede dia. Maak de afbeelding groter en plaats deze in het midden van de dia.

Stap 4: Hyperlink toevoegen

Ook kun je gelijk een kruisje aan de afbeelding toevoegen, om uiteindelijk weer terug te kunnen naar de dia.  Invoegen – Vormen – Kruisje. Als deze is geplaatst, kun je hier een hyperlink aan toevoegen, Invoegen – Hyperlink. Klik op 'Plaats in dit document' en zoek de hoofd-dia op.

Stap 5: Hyperlink "terug" maken

Ga vervolgens terug naar de hoofd-dia. We gaan nu nog een hyperlink toevoegen aan de miniatuur-versie van de afbeelding. Dit doe je door deze te selecteren en weer naar Invoegen – Hyperlink te gaan. Dit keer zoek je de dia met de grote afbeelding op. Tip: Ga naar Overgangen en kies voor beide dia’s de overgang 'Vervagen'. Dit zorgt voor een mooie overgang tussen de hoofd-dia en de lightbox. U heeft nu succesvol een lightbox gemaakt!

 


Remco // PPT Solutions
Door

Remco // PPT Solutions

op 30 Mar 2017

He Jordy, Ik heb het e-book per mail naar je verzonden! Groet, Remco

Jordy
Door

Jordy

op 29 Mar 2017

Ik heb het zelfde probleem de link werkt niet als je het powerpoint E-book wilt downloaden

Willeke
Door

Willeke

op 04 Jan 2017

Ik zou graag het E-book willen downloaden, maar ik krijg een ongeldige link.

Remco Hogeveen
Door

Remco Hogeveen

op 05 Jan 2017

Hi Willeke, Het PowerPoint E-book heb ik zojuist per e-mail naar je verzonden:) Succes het het maken van je presentatie! Groet, Remco

Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies