Hoe maak je een logo-animatie?

Zorg voor een originele opening van je presentatie door middel van logo-animatie. Wij leggen je in 5 simpele stappen uit hoe je deze kunt maken! Het logo is het belangrijkste kenmerk van een bedrijf. Deze moet opvallen en herkenbaar zijn. Wij gebruiken dan ook vaak verschillende animaties om met een logo al aan het begin van een presentatie de aandacht te trekken.

STAP 1

We beginnen met een lege dia, waar je enkel je logo op plaatst. Zorg dat deze netjes in het midden staat! Vervolgens selecteer je je logo en ga je naar Animaties. Hier voeg je één of meer animaties toe die je interessant lijken. Om onze animatie simpel te houden, kozen wij voor de beginanimatie Ronddraaien.

STAP 2

In dit voorbeeld gebruiken we ook een glanseffect. Maak een balk aan door naar tabblad Invoegen te gaan en Vorm te selecteren. Als je de vorm selecteert en op de rechtermuisknop klikt, zie je de optie Vorm Opmaken. Ga naar Opvulling om de balk een witte kleur te geven. Ook kun je de doorzichtigheid voor nu op 30% zetten. Ga naar Lijnkleur en selecteer hier 'Geen lijn'. Vervolgens ga je naar Gloed en vloeiende randen. Zet de vloeiende rand op 20 pt.

STAP 3

Kopieer nu je balk en plak deze erboven. Maak de gekopieerde balk iets dunner en selecteer vervolgens beide balken. Om deze samen te voegen, klik je op de rechtermuisknop en selecteer je Groeperen – Groeperen of gebruik je de sneltoets CTRL+Shift+G. Tip: Gebruik CTRL+C en CTRL+V om gemakkelijk en snel te kopiëren en plakken. Of druk de sneltoetsen Shift+CTRL in terwijl je de balk opzij sleept.

STAP 4

Draai nu de balken en zet deze in de gewenste hoek. Wij plaatsten ze in de linkerbovenhoek.

STAP 5

Nu geven we de balken de juiste animatie. Bij Animaties selecteer je de animatie Lijnen. Er verschijnt nu een pad met een groen en een rood pijltje. Sleep het rode pijltje naar de tegenovergestelde hoek.

STAP 6

Onder het tabblad Animatie kun je naast de optie Deelvenster Animatie een menu vinden. Hier kun je de duur van je animatie aanpassen. Wij vonden 2,5 seconden lang genoeg. Zorg er ook voor dat de animatie van de balken pas na de beginanimatie begint. Rechtermuisknop – Na vorige starten.

STAP 7

Nu heb je eigenlijk al een mooie basisanimatie. Maar je kunt hier dus nog uitgebreid mee verder. Voeg bijvoorbeeld nog een eindanimatie toe. Wij kozen voor Vervagen.

Vragen of opmerkingen over Logo-animaties? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.