Logo animatie maken in PowerPoint

Zorg voor een originele opening van je presentatie door middel van een logo animatie. Hoe gaaf is het als het publiek binnenloopt en een bewegend logo op de openingsdia ziet. Dan sta je direct met 1-0 voor. Wij leggen je in vijf simpele stappen uit hoe je een logo animatie kunt maken. Een logo is het belangrijkste kenmerk van een bedrijf. Deze moet opvallen en herkenbaar zijn. Wij gebruiken dan ook vaak verschillende logo animaties  om al aan het begin van een presentatie de aandacht te trekken.

Bewegend logo maken

1. Open je PowerPoint en plaats je logo op een nieuwe lege slide;
  2. Ga naar de tab Animaties en maak een keuze tussen de beschikbare animatie;
  3. Voeg een vorm met effect (balk) toe en plaats deze onder het logo;
  4. Kopieer de vorm en plaats deze vervolgens onder het logo;
  5. Geef beiden vormen een nieuwe animatie;
  6. Pas de duur van de animatie aan en zorg dat de animatie pas na de beginanimatie begint;
  7. Voeg optioneel een eindanimatie toe.
Hieronder zie je het resultaat van de bovenstaande stappen.

Stap 1: Logo op een dia plaatsen

We beginnen met een lege dia, waar enkel een logo op is geplaatst. Zorg ervoor dat deze netjes in het midden staat. Vervolgens selecteer je het logo en ga je naar Animaties. Hier voeg je één of meerdere animaties toe die je interessant lijken. Om ons logo animatie simpel te houden, kozen wij voor de beginanimatie Ronddraaien.

Stap 2: Vormen invoegen

In dit voorbeeld gebruiken we ook een glanseffect. Maak een balk aan door naar tabblad Invoegen te gaan en Vorm te selecteren. Als je de vorm selecteert en op de rechtermuisknop klikt, zie je de optie Vorm Opmaken. Ga naar Opvulling om de balk een witte kleur te geven. Ook kun je de doorzichtigheid voor nu op 30% zetten. Ga naar Lijnkleur en selecteer hier 'Geen lijn'. Op deze manier ben je goed op weg om je logo te animeren. Vervolgens ga je naar Gloed en vloeiende randen. Zet de vloeiende rand op 20 pt.

Stap 3: Vormen groeperen

Kopieer nu je balk en plak deze erboven. Maak de gekopieerde balk iets dunner en selecteer vervolgens beide balken. Om deze samen te voegen, klik je op de rechtermuisknop en selecteer je Groeperen – Groeperen of gebruik je de sneltoets CTRL+Shift+G. Tip: Gebruik CTRL+C en CTRL+V om gemakkelijk en snel te kopiëren en plakken. Of druk de sneltoetsen Shift+CTRL in terwijl je de balk opzij sleept.

Stap 4: Vormen in gewenste hoek plaatsen

Om de logo op de juiste manier te animeren draai je nu de balken en zet je deze in de gewenste hoek. Wij plaatsten ze in de linkerbovenhoek.

Stap 5: Animatie toevoegen aan vormen

Nu geven we de balken de juiste animatie. Bij Animaties selecteer je de animatie Lijnen. Er verschijnt nu een pad met een groen en een rood pijltje. Sleep het rode pijltje naar de tegenovergestelde hoek.

Stap 6: Animatie duur aanpassen

Onder het tabblad Animatie kun je naast de optie Deelvenster Animatie een menu vinden. Hier kun je de duur van je logo animatie aanpassen. Wij vonden 2,5 seconden lang genoeg. Zorg er ook voor dat de animatie van de balken pas na de beginanimatie begint. Rechtermuisknop – Na vorige starten.

Stap 7: Optioneel - Eind animatie toevoegen

Nu heb je eigenlijk al een mooie basisanimatie. Maar je kunt hier dus nog uitgebreid mee verder. Voeg bijvoorbeeld nog een PowerPoint eindanimatie toe. Wij kozen voor Vervagen.
Wil je meer weten over animaties? Klik hieronder op een link:Wil het niet lukken met het bewegend logo of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.