arrow_drop_up arrow_drop_down

Tekst animatie in PowerPoint

Wanneer je tekst gebruikt in een presentatie, wil je deze vaak puntsgewijs op je slide in laten komen. Dit kan je doen door je tekst animatie te geven. Onderstaande stappen laten zien hoe jij dit gemakkelijk kan maken. 

Stap 1: 

Selecteer de eerste tekst die je wilt animeren, zoals de titel van de slide. 


Stap 2: 

Klik hierna op animaties bovenin het menu van PowerPoint


Stap 3: 

Nadat je op ‘animaties’ hebt geklikt, kan je kiezen uit een van de ‘begin’ animaties bijvoorbeeld ‘vervagen’. 


Stap 4: 

Klik daarna op ‘Deelvenster Animatie’ zodat het ‘animatievenster’ uitklapt. Hier zie je gelijk de animatie die je zojuist hebt gemaakt. 


Stap 5: 

Op dit moment gaat je animatie pas starten wanneer je met je muis of spatiebalk klikt. Als je dit niet altijd wilt, kan je de animatie zo instellen dat deze gelijk bij het openen van de slide begint. 

Tekst animeren in Powerpoint 


Stap 6: 

Door de animatie een andere ‘begin’ te geven, bijvoorbeeld ‘met vorige’ en een ‘duur’ van 0,75 sec zal de tekst rustig op je pagina ‘vervagen’. 


Stap 7: 

Selecteer nu het volgende stukje tekst en geef deze dezelfde animatie als de titel. Wij hebben hierboven ‘vervagen’ gebruikt.


Stap 8: 

De animatie zal weer op ‘bij klikken’ staan en de ‘duur’ op 0,50 sec. Verander deze weer naar ‘met vorige’ en 0,75 sec. om de animatie rustig te laten animeren. 


Stap 9: 

Door het tweede stukje tekst een ‘vertraging’ te geven, zal dit stukje iets later op de slide binnen komen. Selecteer de tweede tekst animatie en geef deze een kleine vertraging. Wij gebruiken vaak een vertraging van 0,25 sec. 


Stap 10: 

Herhaal deze stappen bij de rest van je teksten. 

 


Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies