Schermopname maken in PowerPoint

Wij maken vaak gebruik van een schermopname in PowerPoint tijdens onze instructievideo's en online workshops. Zo kunnen wij de kijker namelijk precies laten zien wat er bij ons op het scherm in PowerPoint gebeurd en waar je bijvoorbeeld de juiste knoppen en tabs kunt vinden. Een schermopname maken in PowerPoint kan voor verschillende redenen erg handig zijn en wij leggen je in deze tutorial uit hoe je dat precies kunt doen.

Scherm opnemen in PowerPoint

  1. Open de tab Invoegen in het menu;
  2. Bij Media klik je op Schermopname maken;
  3. Selecteer het gebied dat je wilt opnemen via Gebied selecteren;
  4. Klik op de knop Opnemen;
  5. Stop de schermopname door tegelijkertijd op de Windowsknop, shift en Q-toets te klikken.
Op deze manier kun je eenvoudig een schermopname maken en stoppen in PowerPoint en deze video versturen per mail of chat.

Stap 1: Schermopname maken

Ga naar de tab ‘invoegen’ in de balk bovenin je scherm.

Hier vind je helemaal aan de rechterkant de knop ‘Schermopname maken’.

Wanneer je deze optie aanklikt is er een kans dat je PowerPoint word geminimaliseerd. Je kunt deze terughalen door onderin je verkenner balk weer op het PowerPoint icon te klikken.

Stap 2: Gebied selecteren en opnemen

Je kunt nu in het pop-up venster dat is verschenen na het kiezen voor ‘schermopname maken’ meteen kiezen voor ‘opnemen’. Met deze optie zal je volledige beeld opgenomen worden.

Je kunt er ook voor kiezen om slechts een gebied van je scherm op te nemen. Als je dit wilt kies je voor ‘Gebied selecteren’ en geef je vervolgens met een sleep selectie het gewenste gebied aan.

Andere opties om rekening mee te houden zijn de audio en muis aanwijzer. Indien je deze niet wilt opnemen zet deze dan uit door erop te klikken voordat je begint met opnemen.

Stap 3: Schermopname stoppen

Druk tegelijk op de Windows, shift en Q-toets om de schermopname in PowerPoint te stoppen. De video word in je PowerPoint presentatie geplakt. De video kun je vervolgens opslaan door deze te selecteren en te klikken op de rechter muisklik. Kies voor ‘media opslaan’.Lukt het niet om een schermopname te maken in PowerPoint of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!