Zoom in PowerPoint

In een handomdraai een professionele presentatie neerzetten met Zoom in PowerPoint. PowerPoint heeft een handige functie waarin je binnen no-time een presentatie kan maken die niet snel vergeten wordt. In onderstaand artikel leggen we je uit hoe je de PowerPoint functie ‘Zoom’ gebruikt.

PowerPoint Zoom functie

1. Ga naar Invoegen > Zoom > Diazoom;
  2.  Selecteer de slides waarop je de functie Zoom wilt instellen;
  3.  Klik tijdens de presentatiemodus op de mini-slide om in te zoomen.
Hieronder je stapsgewijs zien hoe je de functie PowerPoint Zoom instelt op jouw presentatie!

Stap 1: Zoom-effect instellen op dia niveau

In dit voorbeeld gaan we laten zien hoe je met ‘Diazoom’ kan navigeren tussen verschillende slides. Met deze functie kan je als het ware een mini-versie van een slide op een andere slide plaatsen. Wanneer je op deze mini-versie van de slide klikt opent PowerPoint deze slide met een zoom-effect.
Zoom in PowerPoint
Wanneer je je presentatie gevuld hebt selecteer je de slide waar je de dia zooms op wilt zetten.

Stap 2: Diazoom selecteren

Ga naar de tab ‘invoegen’ in de balk bovenin je scherm.

Hier vind je in her midden de knop ‘Zoom’.
PowerPoint Zoom
Wanneer je deze optie aanklikt zie je een 3tal opties staan. In dit artikel gaan we in op ‘Diazoom’.

Stap 3: Zoom op gewenste slide

In het pop-up venster selecteer je de gewenste slides en klik daarna op ‘invoegen’.

Nu zie je je geselecteerde slides als mini-versies op de slide staan. Deze mini-slides kan je verplaatsten naar de juiste plek en schalen naar de gewenste grootte.
Inzoomen in PowerPoint

Stap 4: Presentatie met Zoom functie

Open de presentatie in de presentatie-modus door te drukken op F5 op je toetsenbord of op het presentatieschermpje rechtsonder. Wanneer je nu op een mini-slide klikt zoomt PowerPoint in op de desbetreffende slide. Wil je terug gaan naar het overzicht? Klik dan op de ‘pijltje omhoog’ op je toetsenbord.

Wil het niet lukken om Zoom in PowerPoint te gebruiken of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.