Hoe beveilig je de presentatie?

Als je vaak PowerPoint-presentaties deelt met anderen, maar niet wil dat de inhoud aangepast wordt, is het handig om je presentatie te beveiligen. Hier zijn meerde methodes voor. Wij nemen hier 5 van deze methodes met je door.

OPTIE 1: JE PRESENTATIE OMZETTEN NAAR AFBEELDINGEN

Als je presentatie geen animaties bevat, is het gemakkelijk om de slides om te zetten naar afbeeldingen. Zo kan de ontvanger niks aanpassen, maar wel alle inhoud bekijken en lezen.

Om dit te doen ga je naar Bestand – Opslaan als.

Hoe beveilig je de presentatie?

Bij Opslaan als in het nieuwe menu (onder de bestandsnaam) selecteer je PowerPoint-afbeeldingspresentatie (*.pptx). Klik vervolgens op ‘Opslaan’. Je slides zijn in deze versie omgezet naar afbeeldingen. Let op: animaties, hyperlinks en overgangseffecten gaan verloren!

Hoe beveilig je de presentatie?

OPTIE 2: JE PRESENTATIE OPSLAAN ALS EEN PDF

Ook deze methode is interessant als je geen animaties gebruikt. Wel is het handig dat je, om dit bestand te lezen, geen PowerPoint nodig hebt. Aangezien het wordt omgezet naar een Adobe PDF-bestand.

Om dit te doen ga je naar Bestand – Save as Adobe PDF. Voer de gewenste bestandsnaam in en klik op ‘Opslaan’. Let op: Animaties en overgangseffecten gaan verloren. Hyperlinks blijven wel bewaard.

OPTIE 3: JE PRESENTATIE OPSLAAN ALS VIDEO

Om animaties en overgangseffecten te behouden, is het handig om je presentatie op te slaan als een video-bestand.
Om dit te doen, ga je naar Bestand – Opslaan als. Vervolgens selecteer je Windows-mediavideo. PowerPoint zal nu je presentatie automatisch opslaan als .WMV-bestand.

Tip: Bekijk je video voordat je deze deelt met anderen. Soms zijn de animaties niet goed afgesteld en zit er een vertraging in.

Hoe beveilig je de presentatie?

OPTIE 4: JE PRESENTATIE BEVEILIGEN MET EEN WACHTWOORD

Ook is het mogelijk om je presentatie te beveiligen met een wachtwoord. Zo kan iedereen je bestand lezen en afspelen, maar is er een wachtwoord nodig om de inhoud aan te kunnen passen.

Om dit te doen ga je naar Bestand – Opslaan als. Naast de knop ‘Opslaan’ zie je de optie ‘Extra’. Als je hier op klikt en Algemene opties selecteert, opent zich een nieuw scherm.

Hoe beveilig je de presentatie?

Bij Wachtwoord voor wijzigen kun je je gewenste wachtwoord invoeren. Klik op ‘Ok en ‘Opslaan’.

Hoe beveilig je de presentatie?

OPTIE 5: JE PRESENTATIE MARKEREN ALS DEFINITIEF

Als de ontvanger goed te vertrouwen is, maar je alsnog duidelijk wilt maken dat je presentatie niet aangepast mag worden, kun je deze markeren als definitief. Dit zorgt ervoor dat alle bewerkingsopties worden uitgeschakeld. Het is gemakkelijk om deze optie weer uit te zetten. Vandaar dat het niet één van de meest betrouwbare opties is.

Om je bestand te marken als definitief, ga je naar Bestand – Info. Onder de knop Presentatie Beveiligen ziet u de optie Markeren als Definitief.

Hoe beveilig je de presentatie?

Comment Section

2 reacties op “Hoe beveilig je de presentatie?

Door Henk op 23 februari 2017

Nuttige informatie, Bedankt

Door Ilja op 11 december 2017

Prima uitleg en ik ga het direct toepassen