Page content

Tabel mooi vormgeven in PowerPoint

Naast grafieken biedt PowerPoint ook een optie voor tabellen. Vaak zijn deze erg druk en onrustig vormgegeven. Naast het feit dat ze vaak al vol staan met cijfers en percentages, wordt het geheel door de tussenlijnen ook snel druk en onoverzichtelijk. In deze tutorial leggen we in een aantal stappen uit hoe je een tabel mooi kunt vormgeven. Met als voornaamste doel: zorgen dat de data beter naar voren komt.

Tabel vormgeven in PowerPoint

STAP 1

Om te beginnen plaats je een tabel. Dit doe je door te gaan naar Invoegen – Tabel. Hier kun je gemakkelijk het gewenste aantal rijen en kolommen kiezen.

Tabel vormgeven in PowerPoint

STAP 2

Bij het tabblad Ontwerpen kun je de kleur van je tabel aanpassen. Door de gewenste cellen te selecteren, kun je ze bij Ontwerpen – Arcering een andere kleur geven. Voor een duidelijk effect geef je de tabellen een witte invulkleur.

Tabel vormgeven in PowerPoint

STAP 3

De lijnen kun je aanpassen bij het tabblad Ontwerpen. Selecteer de gewenste rij en bepaal de dikte en kleur van je lijn. Klik op Randen en kies uit één van type randen.

Tabel vormgeven in PowerPoint

STAP 4

Bij de rest van de rijen voegen wij grijze lijnen toe. Zo blijft de data weergegeven, maar leiden de lijnen niet af. Selecteer de gewenste rijen en bepaal de kleur en lijndikte. In dit geval worden de lijnen dunner dan de bovenste lijn en krijgen ze een grijze kleur. Ga vervolgens weer naar Arcering en selecteer de optie Binnen horizontale rand.

Tabel vormgeven in PowerPoint

STAP 5

Als je tevreden bent met het ontwerp van de tabel, kun je je gegevens invoeren. Natuurlijk is deze tekst ook aan te passen. Bij Start kun je de kleur, lettertype, lettergrootte, enzovoort aanpassen. Wij gaven alle tekst een zwarte kleur, maar maakten de bovenste rij dik gedrukt.

Tabel vormgeven in PowerPoint

Tabel vormgeven in PowerPoint

Vragen of opmerkingen over Tabellen? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

  Comment Section

  3 reacties op “Tabel mooi vormgeven in PowerPoint


  Door Eva op 13 november 2016

  Hoe kan je deze opmaak als template/standaard instellen? Wanneer ik deze aanpassingen doe, en ik wil een nieuwe tabel toevoegen op een volgende slide, krijg ik weer de standaard tabel van powerpoint.


  Door Ferry Pereboom op 13 november 2016

  Hoi Eva,

  Helaas zijn de mogelijkheden hiervoor beperkt… Zelf gemaakte tabellen kun je helaas niet standaard maken. Wel kun je in het link op één van voorgestelde tabellen gaan staan en met de rechter muisklik kiezen voor ‘Als standaard instellen’.

  Hopelijk ben je hiermee geholpen!


  Door Sietske op 16 augustus 2019

  Ik zou graag mijn tekst in de tabel op alfabet sorteren, maar kan het niet vinden in powerpoint. Kan het?

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.