Stippellijn in PowerPoint

Wist je dat het heel gemakkelijk is om een stippellijn in PowerPoint te maken? Een lijn kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden in een presentatie. PowerPoint bevat een aantal standaard lijnen en het is dus ook mogelijk om stippellijn in PowerPoint te maken. Wij leggen je in onderstaand artikel uit hoe je van een normale lijn een stippellijn maakt en wat de opties zijn.

Stippellijn in PowerPoint maken

  1. Voeg een lijn toe via Vormen > Lijnen;
  2. Ga naar Vormindeling en kies voor Vormcontour;
  3. In het menu kies je voor de gewenste streepjes van de stippellijn.
Op deze manier is het eenvoudig om een stippellijn in PowerPoint te maken. Wil je meer opties weten? Volg dan de stappen hieronder.

Stap 1: Vorm kiezen

Om een stippellijn in te voegen op de slide ga je naar de tab ‘invoegen’ in de bovenbalk van je PowerPoint venster. Vervolgens kies je onder deze tab voor de knop ‘vormen’.
Stap 1: Stippellijn in PowerPoint toevoegen

Stap 2: Lijn invoegen

Na het klikken op de knop ‘vormen’ opent er een drop down venster met een overzicht van alle soorten vormen. Vrijwel bovenaan dit venster vind je de sectie ‘bijschriften’. Dit zijn verschillende soorten lijnen die PowerPoint standaard heeft. In dit geval kiezen we voor de eerste vorm genaamd ‘Lijn’.
Stap 2: Lijn invoegen

Stap 3: Lijn slepen op slide

Als je je vorm gekozen hebt plaatst PowerPoint deze niet automatisch op de slide. Klik en sleep met je muis over het werkveld om de lijn in te voegen.
Stap 3: De lijn slepen met muis

Stap 4: Stippellijn maken

Om een stippellijn te maken selecteer je eerst de lijn die je zojuist geplaatst hebt. Vervolgens klik je op de tab ‘Vormindeling’ en kies je voor optie ‘vormcontour’.
Stap 4: Stippellijn maken

Stap 5: Streepjes kiezen voor stippellijn

Na het klikken op ‘vormcontour’ openen er een aantal opties, waaronder ook de optie ‘Streepjes’. Wanneer je op deze knop klikt komen er wederom een aantal opties. Kies voor de onderste knop ‘Meer lijnen…’
Stap 5: Streepjes kiezen

Stap 6: Opties om stippellijn aan te passen

Een nieuw tabblad word geopend aan de rechterkant van je scherm. Hier vind je een aantal opties om je lijn aan te passen.
Stap 6: Opmaak van stippellijn in PowerPoint

Stap 7: Type streepje kiezen

Voor een stippellijn kies je voor ‘Type streepje’. Je ziet de lijn direct veranderen naar een stippellijn.
Stap 7: Type streepje kiezen

Stap 8: Breedte en lijneinde kiezen

Een aantal andere opties die je kunnen helpen zijn de volgende: De breedte van je lijn veranderd veel aan hoe je stippellijn eruit ziet. Speel hier eens mee om de dikte en grootte van je lijn te bepalen. Lijneinde en verbindingstype staan standaard op vierkant, maar in sommige gevallen kan het mooier zijn deze rond te maken. Zeker voor een stippellijn. Kies je voor de lijn ‘Ronde stip’, dan is deze bijvoorbeeld automatisch vierkant. Zet het lijneinde op rond en je met een mooie stippel lijn met puntjes.
Stap 8: Extra opties voor stippellijn
Wil het niet lukken om een stippellijn in PowerPoint te maken of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!