Videoformaten in PowerPoint

Een video in je PowerPoint kan om verschillende redenen een goede toevoeging zijn aan je presentatie. Wellicht ben je er wel eens tegenaan gelopen dat je video niet werkt, dit zorgt natuurlijk voor een hoop frustratie, want hoe zorg je ervoor dat het wél werkt? Wij leggen in onderstaand artikel het een en ander over videoformaten in PowerPoint uit en zetten de juiste formaten voor je op een rijtje!

Niet alle soorten video's werken in elke versie van PowerPoint. De bestandsextensies die je kunt gebruiken verschillen per PowerPoint versie en besturingssysteem. Om er voor te zorgen dat je voortaan altijd een goede video in je mooie presentatie hebt (die je ook nog eens kunt afspelen!) leggen we je uit hoe je dit het beste kunt doen.

Stap 1: Op welke pc presenteer je de presentatie?

Voordat je bepaalt welke video je gebruikt, is het handig om te weten op welke pc de presentatie wordt gepresenteerd. Dat kan natuurlijk een andere pc zijn dan waarop de presentatie wordt gemaakt. Wat je dus moet weten: in welke PowerPoint versie en besturingssysteem wordt de presentatie afgespeeld?

Stap 2: Video formaat kiezen

Nu je weet in welke PowerPoint versie er wordt gepresenteerd, kun je een goede video selecteren. In de afbeelding hieronder vind je een rijtje waarin je precies kunt zien welke versie met welk formaat werkt! Microsoft geeft zelf aan dat MP4 is het beste werkt voor zowel Windows en Mac en hier sluiten wij ons volledig bij aan aangezien deze uit ervaring veruit de minste foutmeldingen geeft.


Stap 3: De juiste video invoegen

Wanneer je je video in het juiste bestandsformaat hebt wil je deze natuurlijk invoegen op de slide.
Hier leggen we je uit hoe je een video kunt bewerken in PowerPoint.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!