Hyperlink maken in PowerPoint

Een mooie toevoeging voor je PowerPoint is het interactief maken van je agenda d.m.v. hyperlinks in PowerPoint. Door middel van aanklikbare knoppen kun je een startmenu maken, welke het mogelijk maakt om door de presentatie te navigeren. Met zo’n startmenu kun je gemakkelijk tussen je onderwerpen wisselen. Een link in PowerPoint zetten is erg gemakkelijk. In slechts 6 stappen leggen wij uit hoe je zelf een interactief menu maakt.

Stap 1: Verschillende vlakken maken

Maak om te beginnen verschillende vlakken aan. Dit doe je door te gaan naar Invoegen – Vormen.

Stap 2: Hyperlink toevoegen aan vlak

Selecteer nu één van de vlakken om een hyperlink toe te voegen. Dit doe je door te gaan naar Invoegen – Hyperlink. Vervolgens selecteer je de knop 'Plaats in dit document'. Hier kun je de gewenste dia selecteren. Herhaal nu deze stap bij de andere vakken. Controleer je dia-voorbeeld om er zeker van te zijn, dat je de juiste dia hebt geselecteerd. Tip: Gebruik sneltoets CTRL+K om gemakkelijk een hyperlink in te voegen in PowerPoint.

Stap 3: Een Home-knop aanmaken

Om vanaf elke dia terug te kunnen naar het menu, maak je een Home-knop aan. Net zoals vaak op een website te zien is. Ga naar Invoegen – Afbeelding om je Home-knop te plaatsen of als je office 365 naar invoegen – pictogrammen en kies een pictogram uit.

Stap 4: Voeg een nieuwe hyperlink toe

Plaats je Home-knop op een duidelijke plek, wij hebben onze Home-knop rechts bovenin de hoek geplaatst. Voeg hierna opnieuw een hyperlink toe door stap 2 te herhalen. Invoegen – Hyperlink – Plaats in dit document. Selecteer het startmenu en klik op 'Ok'.

Stap 5: Kopieer de Home-knop

Kopieer je Home-knop op alle slides. Selecteer de knop en druk Crtl + C in op je toetsenbord. Ga op de volgende slide staat en druk Crtl + V in op je toetsenbord. Herhaal dit voor alle slides. Tip: Doe dit pas als je presentatie (goed als) af is om er zeker van te zijn dat de Home-knop op alle slides staat.

Als je de vorige stappen correct hebt opgevolgd, dan heb je nu een interactieve presentatie d.m.v. hyperlinks in PowerPoint. Je kunt dit oneindig gebruiken om gemakkelijk door je presentatie heen te navigeren en slides op te roepen voor de juiste doelgroep. Een link in PowerPoint zetten is de beste manier!