arrow_drop_up arrow_drop_down

Overgangseffecten in PowerPoint en slides op slot zetten

Naast een sterke PowerPoint-presentatie en nuttige animaties, zijn de overgangseffecten ook een belangrijk onderdeel. Deze effecten zorgen er uiteindelijk voor dat je soepel in elkaar overgaat en het nog meer een éénduidig en consequent geheel wordt. In deze tutorial bespreken we de diverse mogelijkheden.

STAP 1

Bij het tabblad Overgangen vind je alle opties die we in deze tutorial bespreken. Zo zijn hier de overgangseffecten te vinden. Natuurlijk zijn er ook meer opvallende effecten die je kunt gebruiken. Let wel op dat je deze niet bij iedere dia toepast. Het geheel kan daardoor al snel te druk en daardoor amateuristisch worden. Als je één overgang op elke dia wilt toepassen, kun je dit effect aanklikken en vervolgens op de knop Op alles toepassen klikken. Elke dia zal nu dezelfde instellingen hebben.

STAP 2

Bij het sub-tabblad Tijdsinstellingen kun je de optie Duur vinden. Hier kun je bepalen hoe lang het effect duurt voordat de volgende slide volledig in beeld is. Tip: Zet deze tijd nooit te hoog. Dit voegt geen waarde toe aan de - en zorgt voor onnodig lange wachttijd.

STAP 3

Bij hetzelfde sub-tabblad Tijdsinstellingen kun je bepalen of de geselecteerde dia met een muisklik weggeklikt kan worden, of dat dit wordt uitgezet en er met menuknoppen of toetsen gewerkt moet worden.   Hieronder kun je instellen hoe lang de dia zelf duurt. Als je dit vinkje aanvinkt en de tijd op 00:00,00 laat staan, zal de dia vrijwel meteen overgaan naar de volgende. Zet de dia op slot door beide opties uit te vinken. De dia zal niet automatisch overgaan en er moet dus met een menu gewerkt worden. Vragen over het werken met overgangseffecten? Stel hieronder je vraag en wij reageren zo spoedig mogelijk!
Loes
Door

Loes

op 15 Sep 2016

Bij herhaling van de presentatie opgeslagen als videobestand, herhaalt deze zich opnieuw beginnend met het zwarte scherm. Op de pc is dit niet het geval en lukt dit wel. Ik wil graag een vloeiende overgang zonder de zwarte begin opname van de overgangseffecten steeds terug te zien.

Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies