Page content

Animatiepaden maken in PowerPoint

Naast de verschillende start-, nadruk- en eindeffecten, is er ook de mogelijkheid om zelf animatiepaden toe te voegen in PowerPoint. De vorm/afbeelding zal dit pad naar wens volgen. Deze paden kun je combineren met de andere effecten en natuurlijk helemaal timen door de tijdsinstellingen aan te passen. Wij houden ons in deze tutorial bezig met Animatiepaden. Voor meer uitleg over de andere effecten, raden wij je aan om deel 1 en 2 van het maken van een animatie te lezen.

1. OM TE BEGINNEN

Om te beginnen maak je een vorm aan of plaats je een afbeelding bij Invoegen – Vorm of Invoegen – Afbeelding.

ANIMATIEPADEN

Vervolgens ga je naar het tabblad Animatie, hier kunnen we aan de slag met animatiepaden.

ANIMATIEPADEN

2. LIJNEN

Selecteer je vorm en klik op Animatie Toevoegen. Het uitklapmenu, dat waarschijnlijk al bekend is, heeft vier verschillende subcategorieën. Start, Nadruk, Eind en Animatie paden.

ANIMATIEPADEN

Onder Animatiepaden zie je de optie Lijnen. Met deze optie zal je animatie een rechte of schuine lijn volgen.

ANIMATIEPADEN

Nadat je deze optie geselecteerd hebt, kun je naar Effectopties gaan om daar de gewenste richting uit te kiezen.

ANIMATIEPADEN

Ook kun je zelf het pad aanpassen door het rode pijltje te verslepen. Let op dat de groene pijl blijft staan, hier zal je animatie beginnen. Wil je dat de animatie ergens anders begint, versleep dan de vorm zelf. Het pad zal automatisch meegaan. Dit voorkomt het verspringen van de vorm.

ANIMATIEPADEN

3. BOGEN EN BOCHTEN

In hetzelfde menu bij Animatie toevoegen vind je ook de optie Bogen en de optie Bochten. Deze opties doen bijna hetzelfde.

ANIMATIEPADEN

Als je Bogen selecteert zal PowerPoint automatisch een gebogen pad voor je maken. Bij Effectopties kun je de richting van de animatie bepalen. En net als bij Lijnen, kun je zelf het pad wijzigen door de rode pijl te verslepen.

ANIMATIEPADEN

De optie Bochten verschilt weinig van de optie Bogen. Alleen zal PowerPoint een rechte lijn soepel ombuigen. Bij Effectopties is weer de richting aan te passen of zelf aan te passen door de rode pijl te verslepen.

ANIMATIEPADEN

4. VORMEN EN LUSSEN

Vormen en Lussen zijn handig voor het herhalen van animaties. Ze eindigen namelijk op de plek waar ze begonnen zijn.

ANIMATIEPADEN

Als je na het selecteren van Vormen naar Effectopties gaat, kun je hier meerdere vormen uitkiezen. Hier is geen rode pijl. Wel kun je de animatie groter en kleiner maken.

ANIMATIEPADEN

Lussen heeft ook minder opties. Als je deze kiest zal je slechts 3 effectopties hebben. Ook deze optie is alleen groter en kleiner te maken.

ANIMATIEPADEN

5. AANGEPAST PAD

Als laatst geeft PowerPoint de optie Aangepast pad. Als je deze selecteert, zal je cursor in een kruisje veranderen en kun je zelf een pad teken. Zorg er wel voor dat je begint in het midden van de vorm, anders zal deze verspringen.

Dubbelklik het laatste punt om de animatie af te ronden.

ANIMATIEPADEN

Vragen of opmerkingen over animatiepaden? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

    Comment Section

    0 reacties op “Animatiepaden maken in PowerPoint

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.