Hoe stel je het lettertype in op een template

Bij het diamodel in PowerPoint is er de optie om standaard fonts in te stellen. Hiermee kun je over de gehele presentatie de lettertypes aanpassen. Zo blijft je consequent en één geheel. In enkele simpele stappen leggen wij je uit hoe je de fonts instelt. Bekijk ook eens deze tutorial, waarin wij vertellen hoe je standaard thema-kleuren instelt!

Stap 1

Om te beginnen ga je naar het diamodel. Dit doe je door te gaan naar Beeld – Diamodel.

Stap 2

Bij het sub-tabje Achtergrond zie je de optie Lettertypen. Als je hier op klikt, klapt er een menu uit waar al enkele fonts weergeeft.  Het gewenste lettertype zal hier niet altijd inzitten, daarom klik je op Lettertype aanpassen.

Stap 3

In het nieuwe scherm zie je een optie voor de koptekst. Dit is voor de titels en de hoofdtekst. Dit is voor al de andere teksten in je . Als je op het pijltje klikt, klapt er weer een menu uit. Hierin vind je alle standaard Windows fonts en fonts die je zelf geïnstalleerd hebt. Kies voor beide opties een gewenst font. In het voorbeeld schermpje naast de opties zie je hoe je tekst eruit zal komen te zien.

Stap 4

Geef tenslotte je themalettertypen een gepaste naam en sla deze op. Je zult zien dat automatisch de fonts in het diamodel aanpast naar jouw instellingen. Om vervolgens weer terug te gaan naar de , ga je naar Beeld – Normaal. Of klik je bij het tabblad Diamodel op Modelweergave sluiten.

Stap 5: VERSTUREN VAN POWERPOINT

Als je je - gaat delen, is het belangrijk dat je een standaard Windows font kiest. Een font dat haast iedereen heeft. Dit voorkomt dat de fonts bij de ontvanger verandert.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.