Page content

Alles over het animatie deelvenster in PowerPoint

In het Animatie deelvenster kun je zien op welke volgorde je animaties staan. Ook kun je hier bepalen wanneer je animatie start, hoelang deze duurt en of er een vertraging in moet komen.

In een vorige tutorial lieten we je zien hoe je verschillende animaties kunt toepassen op één vorm. Als je deze tutorial nog niet gelezen hebt, is het handig om die eerst te bekijken.

1. START

Om een animatie pas te laten starten bij een toets of een muisklik, kun je bij TijdsinstellingenStart de optie Bij Klikken selecteren. Dit doe je natuurlijk nadat je de gewenste animatie geselecteerd hebt in je dia of je animatie deelvenster.

animatie deelvenster

Om een animatie na of met een andere animatie af te laten spelen, kun je de opties Na vorige of Met vorige selecteren in hetzelfde menu.

animatie deelvenster

Ook kun je de animatie selecteren in je deelvenster, op de rechtermuisknop klikken en de optie Tijdsinstellingen selecteren. Er opent zich een nieuw scherm, waar je dezelfde opties kunt aanpassen.

animatie deelvenster

animatie deelvenster

Als voorbeeld laten wij de eerste animatie (Binnenvliegen) beginnen bij het klikken of bij een druk op een toets, en laten we de andere twee animaties (Puls en Vervagen) na elkaar afspelen.

animatie deelvenster

2. DUUR

Bij hetzelfde menu Tijdsinstellingen kunnen we ook de duur aanpassen. Hier kun je bepalen hoe lang elke animatie duurt. Gaat het te snel? Dan kun je de animatie langer laten duren. Als deze te langzaam gaat, kun je de duur weer inkorten.

animatie deelvenster

Wij willen dat de animatie rustiger binnenvliegt, dus verlengen wij de duur van deze animatie van 00,50 naar 01,00. Dit lijkt misschien niet veel, maar het verschil is duidelijk te zien bij het afspelen.

animatie deelvenster

Ook de animatie Vervagen willen we iets verlengen. Ook deze gaat van 00,50 naar 01,00. In het deelvenster is te zien dat je animaties nu verschillende lengtes hebben.

animatie deelvenster

3. VERTRAGING

Bij Tijdsinstelling is ook de optie Vertraging te vinden. Hiermee kun je de animatie uitstellen, zodat er een rustmoment tussen de animaties ontstaat.

animatie deelvenster

Als voorbeeld gaan wij dit doen met het Puls effect. Op dit moment volgt hij te snel na het binnenkomen en volgt het vervagen weer te snel na het puls effect.

Selecteer de gewenste animatie. In ons geval de Puls animatie, en voor de gewenste vertraging aan. Wij zetten de vertraging op 00,25. Vervolgens selecteren wij de animatie Vervagen en zetten wij deze vertraging op 00,50.

animatie deelvenster

Als je nu je animatie afspeelt zal deze veel soepeler, rustiger en mooier verlopen dan voor stap 1, 2 en 3.

4. VOLGORDE AANPASSEN

Misschien dat je later beslist dat één of twee animaties omgewisseld moeten worden. Dit kun je in het deelvenster aanpassen. Selecteer de juiste animatie en druk op de aangewezen pijltjes. Let wel op dat als de animatie op Met vorige staat, je controleert of de animatie nog naar wens verloopt. Het kan zijn dat deze animatie nu met een totaal andere animatie mee gaat dan de bedoeling is. Dit geldt ook voor de animatie die nu de plaats inneemt van de ander.

animatie deelvenster

Vragen of opmerkingen over Animatie deelvensters? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

  Comment Section

  5 reacties op “Alles over het animatie deelvenster in PowerPoint


  Door Jan Buureman op 17 januari 2017

  Misschien hebben jullie een tip voor mij. Door het toepassen van aangepaste diavoorstelling kom ik meerdere keren door dezelfde dia. Nu speelt de eerste keer als je door de dia komt de animatie keurig af, maar kom je nog een keer door de dia, dan niet meer. Kan ik dit ergen s instellen dat ik iedere keer de animatie wil hebben? Alvast bedankt


  Door Remco Hogeveen op 18 januari 2017

  Hallo Jan,

  In PowerPoint kun je niet terug en dan de animatie opnieuw afspelen.
  Alleen als je de dia opnieuw start kun je de animatie weer opnieuw afspelen.

  Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

  Groet,
  Remco


  Door Peter Stam op 18 april 2018

  Hoe lang kan ik een animatie vertragen? Als ik deze langer dan een minuut wil vertragen (voor zover dat mogelijk is) hoe geef ik dat dan aan?


  Door Peter Stam op 18 april 2018

  Hoe lang kan ik een animatie vertragen? Als ik deze langer dan een minuut wil vertragen (voor zover dat mogelijk is) hoe geef ik dat dan aan?


  Door Ellis op 20 april 2018

  Hoi Peter,

  Wanneer je klikt op het deel dat je wilt animeren kun je onder de tab animatie vertraging op de animatie plaatsen. De duur van de vertraging kun je handmatig instellen door 95 seconden in te typen in het venster animatie vertraging.

  Wat je ook nog kunt doen om de animatie langer dan een minuut te vertragen is: weer op de animatie te klikken, en het animatie deelvenster te openen. Hier zie je overzicht van alle animaties die op de slide geplaatst zijn. Door op de animatie te klikken die je wilt vertragen, zie je een gekleurde balk. wanneer je hier met de muis boven staat zie je een pijltje verschijnen. Deze kun je vervolgens langer door de balk naar rechts te slepemn. Hierdoor maak je de vertraging op de animatie ook langer.

  Ik hoop dat je hiermee aan de slag kunt, anders hoor ik het graag!

  Groeten,
  Ellis

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.