Dia herstellen in PowerPoint

Wanneer je de content invult in een template indeling van PowerPoint, kan het zo zijn dat je toch besluit je content te slepen en/of schalen. Dan kan het goed van pas komen om met één klik alles weer op de originele plek en formaat te zetten. De optie Dia Herstellen is een fijne oplossing hiervoor. Wij leggen je uit hoe je deze optie kunt inzetten.

Dia herstellen in template indeling

  1. Open een presentatie met template indeling;
  2. Vul de template in met content, zoals tekst en afbeeldingen;
  3. Verplaats nu deze elementen over de slide;
  4. Klik met je rechtermuisknop op de slide en kies Dia herstellen.
Hierna zal de slide terugspringen naar hoe de template indeling in eerste instantie was opgezet. Verschuif je dus per ongeluk een deel van je slide, dan kun je met deze optie de dia herstellen en terugzetten.

Stap 1: Template indeling kiezen

Kies een template indeling waar jij je content in kunt verwerken. In dit voorbeeld kiezen wij een indeling waar we tekst en een afbeelding kunnen invoegen.

Stap 2: Content invullen

Vul de gewenste content in de invulvakken van je gekozen indeling.

Stap 3: Elementen verplaatsen

Sleep nu bijvoorbeeld de afbeelding naar een andere positie en verklein het tekstvak.

Stap 4: Dia herstellen

Klik vervolgens in je slide overzicht met de rechter muisknop op je slide. Tussen de opties die verschijnen staat Dia herstellen. Als je hier op klikt zul je zien dat de content terug springt naar de originele staat.

Het resultaat:

Lukt het niet om een dia te herstellen of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!
Reactie plaatsen