Hoe zet je een PowerPoint-presentatie op je iPad?

Hoe laat je een PowerPoint-presentatie op je iPad zien? Dit is een vraag, die wij regelmatig tegenkomen. In enkele korte stappen leggen wij uit hoe je dit makkelijk zelf kunt doen.

STAP 1

Om een - te kunnen openen en bekijken op je iPad of iPhone hebben we de app 2013 nodig. Deze is gratis te downloaden in de AppStore. De link naar deze app vind je hier. Presentatie op je IpadPresentatie op je Ipad

STAP 2

Na het downloaden van de app moet er een account aangemaakt worden om documenten op te halen die in de Cloud zijn opgeslagen. Klik op de knop 'Aanmelden' of 'Een account aanmaken'. Vervolgens wordt er gevraagd met welk e-mailadres je wilt aanmelden bij Office. Typ je e-mailadres in het kader en klik op 'Volgende'. Na dit te hebben gedaan, kun je je aanmelden met je Office-account door je wachtwoord in te voeren. Klik vervolgens op 'Aanmelden'. Tip: Heb je al een Office-account? Dan kun je het e-mailadres van dit account invoeren. Presentatie op je Ipad

STAP 3

Wanneer je je hebt aangemeld, wordt de app geactiveerd. Er worden vervolgens twee opties gegeven. Klik op 'Maken en Bewerken'. Onderin zijn vier knoppen te zien. Om een - te openen, ga je naar 'Openen'. Zoals je ziet, kan je kiezen uit verschillende locaties van waaruit je een kan openen. Heeft u een - op uw iPad of iPhone staan, dan kunt u deze optie aanklikken en vervolgens de zoeken in uw bestanden Presentatie op je Ipad Presentatie op je Ipad Heeft u geen - op uw iPad of iPhone staan? Dan is het mogelijk om een locatie toe te voegen aan de keuzelijst. Klik op 'Een locatie toevoegen'. Een nieuw scherm verschijnt. Hier kunt u verschillende locaties kiezen. Een handige locatie om uw -presentaties in op te slaan is Dropbox. Dit is online-software, die vergelijkbaar is met iCloud. Een Dropbox-account is gratis aan te maken en geeft toegang tot 2GB gratis opslag. Dropbox is toegankelijk via internet, via de Dropbox-app voor tablet en smartphone en via de Dropbox-software voor je pc. Klik hier om je gratis aan te melden bij Dropbox.

STAP 4

Wanneer je een Dropbox-account hebt aangemaakt of je beschikt al over een account, klik dan op de button 'Dropbox' in de App. Er wordt gevraagd of je toestemming geeft aan Microsoft PowerPoint om toegang te hebben tot de bestanden en mappen in Dropbox. Klik op de knop 'Toestaan'. Het kan voorkomen dat je eerst nog moet inloggen op je Dropbox-account. Doe dit en volg daarna de hierboven genoemde stap. Presentatie op je Ipad Presentatie op je Ipad

STAP 5

Als alles goed is gegaan, is Dropbox toegevoegd aan de locaties waar je presentaties vanuit kunt openen. Klik op de knop 'DropBox – Persoonlijk' en zoek naar de gewenste -. Wanneer je nog geen presentaties hebt opgeslagen in je Dropbox-account, moet je deze eerst uploaden. Heb je de juiste - op je computer of laptop staan? Log dan in op je Dropbox-account via internet of download de software voor een pc. Klik hier om Dropbox op je pc te downloaden. Wanneer je vervolgens inlogt en een bestand wilt uploaden, kun je kiezen uit je bestanden op je pc. Presentatie op je Ipad Presentatie op je Ipad

STAP 6

Wanneer je de gewenste - hebt geselecteerd, zal de App deze eerst moeten downloaden. Het ligt aan de grootte van de hoe lang dit ongeveer gaat duren. Nadat de is gedownload, opent de app de . Het is mogelijk om de aan te passen met de verschillende knoppen in de bovenste menubalk. Om de te bekijken in de dia-modus, klik je op de playbutton-knop in de bovenste rechterhoek. Presentatie op je Ipad Kantel je iPad of iPhone om de full-screen te bekijken.  Tip: Om naar de volgende dia te gaan, zou je denken dat je moet klikken net als op een computer, maar via de tablet of smartphone wordt er met een veeg-beweging genavigeerd. Veeg naar links en rechts om tussen de dia’s te wisselen. Veeg naar onderen om een menuutje op te roepen. In dit menu zit een sluit-knop. Klik hierop om de af te sluiten. Heb je hyperlinks of actieknoppen in je verwerkt? Deze zijn te activeren door er op te klikken. Door deze stappen te doorlopen, is het mogelijk om een - op je iPad of iPhone te bekijken en af te spelen. Wanneer je beschikt over de juiste tools, is het zelfs mogelijk om je tablet of smartphone aan te sluiten op bijvoorbeeld een tv-scherm en op deze manier te presenteren. Wij kunnen uit ervaring spreken dat deze app het beste werkt, vooral op een iPad en/of iPhone. Hoe complex de ook is, alles verloopt vloeiend en navigatie blijft behouden.

Vragen of opmerkingen over PowerPoint-presentaties op een iPad? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Ferry Pereboom
Door

Ferry Pereboom

op 10 Sep 2019

We hebben even gekeken naar je probleem. Wat we hebben gevonden is het volgende: Muziek en video’s die geëmbed worden in PowerPoint op de iPad Pro of een oudere iPad die gebruik maakt van de nieuwste updates, laten geen geluid horen via de iPad speakers als het volume van “de ringer volume” zo staat ingesteld dat hij eigenlijk op “stil” staat. Op dat moment speelt PowerPoint alleen geluid af via een headset of speakers die extern aan het apparaat worden gehangen. De iPad staat dus eigenlijk op “Mute”. Je zou even kunnen kijken of je het geluid qua volume halverwege kan zetten. Zo weet je zeker dat het geluid niet gemute is. Probeer ook even of je wel geluid hebt met een koptelefoon. Als dat zo is, ligt het niet aan de video of de muziek, maar dus aan de geluidsinstellingen van je iPad. Het is een bug waar Microsoft wel vanaf weet, dus wellicht wordt het in een update in de toekomst aangepast. Voor meer informatie kan je ook kijken op de hulp site van Microsoft: https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/msoffice_powerpoint-mso_imobile/no-sound-from-embedded-videos-or-audio-in/35cf41af-008b-479f-97dd-e27c2db4aa89 Hopelijk is je probleem hiermee verholpen.

Norbert Callebaut
Door

Norbert Callebaut

op 09 Sep 2019

Heel goede tip van jullie, maar ik hoor geen muziek bij mijn presentatie.

Remco Hogeveen
Door

Remco Hogeveen

op 09 Nov 2016

Beste Vincent, Wanneer je de PowerPoint presentatie in de cloud hebt staan, kun je deze ook via de PowerPoint app opslaan op IPad. Dat kun je doen door te gaan naar plaatsen. Als deze bijvoorbeeld op One drive staat of een andere cloud dienst dan klik je daar op. je ziet de presentatie daar staan. Klik de op de presentatie. De presentatie verschijnt en je ziet een document icoon met drie stippen daarop. Klik daar op en klik vervolgens op kopie opslaan. Je kunt nu je Ipad selecteren. Ik hoop dat je hier mee verder kunt! Groet, Remco

Karel
Door

Karel

op 11 Jan 2018

Deze optie is bij mij wel aanwezig maar licht grijs. Dus niet actief. Hoe kan ik dat wijzigen?

Etienne David
Door

Etienne David

op 15 Jan 2018

Dag Karel, Wellicht dat dit gebeurd omdat je presentatie staat op "alleen-lezen" en hem hierdoor niet kan opslaan. Ik zou ook eens controleren of het niet aan de app of OneDrive/Dropbox ligt. Groet, Etienne