arrow_drop_up arrow_drop_down

GIFS toevoegen en gebruiken in PowerPoint

Een gifje toevoegen is erg eenvoudig en kan veel toegevoegde waarde hebben voor je slide. Bovendien zijn gifjes ideaal als vervanging voor video's aangezien deze je presentatie een stuk minder zwaar zullen maken. Wij leggen je uit in dit artikel uit hoe je een gif in PowerPoint gebruikt en geven een aantal tips om er je slide mee op te pimpen!

STAP 1
Zorg dat je een of meerdere gifs hebt opgeslagen. Indien je deze nog niet hebt kun je bijvoorbeeld eens kijken op giphy.com. Naast deze website zijn er nog genoeg andere te vinden en kun je ook eigen gemaakte gifs gebruiken.STAP 2
Kies voor de tab ‘Invoegen’ in de balk bovenaan je PowerPoint scherm en klik op de knop ‘Afbeeldingen’.


Er opent een nieuw venster waar je de gewenste gif kunt selecteren en op je slide kunt invoegen. Wanneer de gif op je slide staat zie je deze ook meteen animeren.

Zoals je ziet is het toevoegen van een gif heel eenvoudig. Maar hoe kun je deze nou op een professionele manier gebruiken in je presentatie? Denk bijvoorbeeld eens aan een logo animatie die je wilt laten herhalen of voor andere subtiele animaties op je slide. Voor dit laatste laten wij zien hoe je een gedownload gifje kunt gebruiken in een zakelijk model op je slide.

STAP 1
Op Giphy zochten wij op het woord ‘circle’ en hebben we op de eerste pagina al een bruikbare gif gevonden. Klik op het gewenste gifje en je word naar een nieuwe pagina gebracht. Sla het gifje op. (rechter muisklik > afbeelding opslaan als…)
 
 
STAP 2
Ga naar je PowerPoint en volg de bovenstaande uitleg om je opgeslagen gifje toe te voegen.

STAP 3
Nu je gifje op de slide staat zijn er een aantal aanpassingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld de kleurtinten van je gifje aanpassen. Voor deze kleuren geeft PowerPoint zelf suggesties gebaseerd op de kleuren die ingesteld staan op je template.
Indien je dit niet hebt zullen dit standaard Microsoft-kleuren zijn.

Om de kleur van de gif aan te passen dien je de gif eerst te selecteren. Ga hierna naar de tab ‘Afbeeldingsopmaak’ in de balk bovenin je PowerPoint scherm en klik op ‘kleur’.


Kies een kleur uit en klik hierop. Je gif veranderd nu van kleur.STAP 4
Vervolgens gaan we de vorm aanpassen. Dit doen we wederom onder de tab ‘Afbeeldingsopmaak’.
Aan de rechterkant in deze tab vind je de knop ‘Bijsnijden’. Klik op het kleine pijltje onderin deze knop en kies erna voor ‘Bijsnijden naar vorm’. In dit geval kiezen we de cirkel omdat dit goed aansluit bij de vorm van het gifje.STAP 5
Hierna kun je je slide vormgeven met je aangepaste gif. Bekijk bijvoorbeeld eens onderstaande slide, waar we een schema samen met een gif gebruiken.

Wij gebruiken Cookies