Snel en gemakkelijk screenshots invoegen in je presentatie!

Apple-computers slaan een screenshot gelijk op als een bruikbare afbeelding, Windows doet dit helaas niet uit zichzelf. Vaak wordt er dus gebruik gemaakt van andere programma’s om deze screenshots op te kunnen slaan als een bruikbare afbeelding, om vervolgens in een presentatie te zetten. PowerPoint heeft hier een snellere oplossing voor, waarmee je meteen je scherm (of een gedeelte ervan), kunt invoegen. Geen gedoe meer met ‘Print screen’! Bekijk hieronder de video-uitleg:

STAP 1

Om een schermafbeelding in te voegen in PowerPoint 2010 en 2013 ga je naar Invoegen – Schermafbeelding. Hier kun je selecteren welk scherm of programma dat je op dit moment geopend hebt, wilt invoegen.

STAP 2

Of je kiest de optie Schermopname. Hiermee kun je het gewenste gedeelte selecteren en wordt deze als afbeelding ingevoegd in de presentatie.

Vragen of opmerkingen over Lettertypes? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.