arrow_drop_up arrow_drop_down

PowerPoint opslaan als afbeelding

Meestal gebruik je je PowerPoint bestand als presentatie, waar dit uiteraard ook voor bedoeld is. Maar je slides kun je ook opslaan als een afbeelding. Zo kun je denken aan meerdere doeleinden, maar ook bijvoorbeeld een aantal slides delen met een collega zonder dat zij er iets kunnen veranderen. Een PowerPoint of losse slide opslaan als afbeeldingen kan meerdere voordelen hebben en wij leggen je uit hoe je dit kunt doen! 

Stap 1

Wanneer je je presentatie wilt opslaan als afbeelding doe je dit via dezelfde weg als je normaal doet. Bestand > Opslaan als.. > Bladeren. 

Stap 2

Voordat je de presentatie opslaat kun je in dit venster bij ‘opslaan als..’ kiezen uit een hele hoop opties. Kies hier voor de optie .JPG. 

Stap 3

Indien je een presentatie met meerdere slides hebt krijg je nu een Pop-up venster met de vraag of je alle dia’s wilt opslaan of alleen deze. In dit geval kiezen voor we voor ‘alle dia’s’. PowerPoint maakt zelf een mapje aan waarin hij alle slides als afbeeldingen opslaat. 

Stap 4

Wil je slechts 1 slide opslaan als afbeelding? Zorg dan dat je in de presentatie naar deze slide gaat en deze hebt geselecteerd links in je slide overzicht.  

Stap 5

Herhaal nu de bovenstaande stappen, bij de vraag na het opslaan kies je voor ‘alleen deze’. PowerPoint slaat de losse slide als afbeelding op in de gekozen map. 


Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies