PowerPoint dia opslaan als afbeelding

Meestal sla je een PowerPoint bestand op als presentatie, maar het is ook mogelijk een PowerPoint dia op te slaan als afbeelding. Zo kun je denken aan meerdere doeleinden, bijvoorbeeld een aantal slides delen met een collega zonder dat zij er iets kunnen bewerken. Een PowerPoint opslaan als afbeelding kan meerdere voordelen hebben en wij gaan je nu uitleggen hoe je dit kunt doen.

Wil je een PowerPoint opslaan als video? Lees hier meer!

PowerPoint opslaan als afbeelding

  1. Klik op Bestand > Opslaand als > Bladeren;
  2. Open de lijst met opties en kies voor .jpg-indeling;
  3. Maak de keuze of je een enkele dia of de hele PowerPoint wilt opslaan als afbeelding.
Je kunt met het volgen van de bovenstaande stappen je hele PowerPoint of enkele dia opslaan als afbeelding.

Stap 1: Presentatie opslaan

Wanneer je je presentatie wilt opslaan als afbeelding doe je dit via dezelfde weg als je normaal doet. Bestand > Opslaan als.. > Bladeren.

Stap 2: PowerPoint opslaan als jpg

Voordat je de presentatie opslaat kun je in dit venster bij ‘opslaan als..’ kiezen uit een hele hoop opties. Kies hier voor de optie .JPG.

Stap 3: Hele presentatie opslaan als afbeelding

Indien je een presentatie met meerdere dia's hebt krijg je nu een Pop-up venster met de vraag of je alle dia’s wilt opslaan of alleen deze. In dit geval kiezen voor we voor ‘alle dia’s’. PowerPoint maakt zelf een mapje aan waarin hij alle slides als afbeeldingen opslaat.

Stap 4: Dia opslaan als afbeelding

Wil je slechts 1 dia opslaan als afbeelding? Zorg dan dat je in de presentatie naar deze slide gaat en deze hebt geselecteerd links in je slide overzicht.

Herhaal nu de bovenstaande stappen, bij de vraag na het opslaan kies je voor ‘alleen deze’. PowerPoint slaat de losse dia als afbeelding op in de gekozen map.


Lukt het niet om je PowerPoint als afbeelding op te slaan of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!
Marcel
Door

Marcel

op 13 Oct 2021

Hoe kan ik de afmetingen van een slide naar png of jpg instellen? Als ik een slide als png opsla dan is de afmeting 4000x 2250 en is het bestand meer dan 6 MB. Ik zou graag bestande als 1920x1080 willen opslaan.

Reactie plaatsen