PPT to PDF: Stappenplan

PPT to PDF: Hoe converteer je een PPT-bestand naar een PDF-bestand? In deze blog laten we je door middel van een stappenplan zien hoe je eenvoudig je PowerPoint presentatie omzet in een PDF-bestand. Een in PDF-vorm kan soms handig zijn: zo kun je bijvoorbeeld de presentatie in pdf naar collega’s of klanten versturen, zodat zij deze alleen kunnen lezen en geen bewerkingen kunnen doen. Benieuwd hoe je dit doet? Laten we beginnen!

Inhoudsopgave

1. Stappenplan Windows: PPT opslaan als PDF
  2. Stappenplan Mac: PPT opslaan als PDF
  3. PPT to PDF online converter

Stappenplan Windows

Dit stappenplan is bedoeld voor Windows-gebruikers. Na het volgen van de stappen heb je de geconverteerd naar PDF. Gebruik je een Mac? Klik dan hier voor uitleg.

Stap 1 PowerPoint presentatie openen

Open de die je wilt opslaan als pdf-bestand. Ga bovenin het venster naar de tab ‘Bestand’.

Stap 2 Bestand opslaan

Selecteer ‘Opslaan als’ in de linkerkolom. Kies de bestandslocatie waar je de PDF wilt opslaan. In dit voorbeeld kiezen wij voor ‘Deze pc’.

Stap 3 Bestandstype kiezen

Selecteer vervolgens het bestandstype ‘PDF (*.pdf)’ en klik op ‘Opslaan’.  De pdf-versie van je PowerPoint is nu opgeslagen op de door jou gekozen bestandslocatie. Klaar! Meer mogelijkheden met ontdekken? Bekijk dan deze blog waar alles in staat over PowerPoint.

Stappenplan Mac

Dit stappenplan is bedoeld voor Mac-gebruikers. Na het volgen van de stappen is je geconverteerd naar een PDF-bestand. Benieuwd naar de verschillen tussen voor Windows en Mac? Klik dan hier om deze te ontdekken.

Stap 1 Presentatie openen op Mac

Open de die je wilt opslaan als PDF-bestand. Ga bovenin het venster naar de tab ‘Bestand’ en klik op ‘Opslaan als…’

Stap 2 Bestand opslaan op Mac

Kies aan de linkerkant de bestandslocatie waar je de PDF wilt opslaan. In dit voorbeeld kiezen wij voor ‘Bureaublad’.

Stap 3 Bestandstype kiezen op Mac

Selecteer onderin het venster bij ‘bestandsindeling’ de exportindeling: ‘PDF’ en klik op de knop ‘Bewaar’ of ‘Exporteer’.

De PDF versie van de is nu opgeslagen op de door jou gekozen bestandslocatie. Klaar! Meer mogelijkheden met ontdekken? Bekijk dan deze blog.

Welke PPT to PDF converter zijn er beschikbaar?

Naast het opslaan van een als PDF-bestand, kun je ook gebruik maken van een online convertertool. Online zijn tientallen converters te gebruiken om een PPT-bestand om te zetten in pdf. Om je te helpen bij het kiezen van een tool hebben wij er drie voor je op een rij gezet.

1.  SmallPDF De website SmallPDF biedt een tool aan waarmee je allerlei bestandsindelingen kunt omzetten in een pdf-bestand en andersom. Je kunt het pdf-bestand daarna downloaden of opslaan in Dropbox en Google Drive.
  2. Soda PDF Online Bij Soda PDF Online upload je je PPT-bestand welke wordt omgezet in PDF. Het PDF-bestand wordt via e-mail naar je toegezonden. Let op: vergeet niet te deselecteren dat je reclame wilt ontvangen. Daarnaast is het mogelijk om het pdf-bestand online te bekijken.
  3. iLovePDF Op www.ilovepdf.com kun je een bestand uploaden, dat daarna wordt geconverteerd naar PDF. Het PDF-bestand wordt direct voor je gedownload.

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om een PPT te converteren naar PDF. Mocht je met het converteren tegen problemen aanlopen, of heb je een andere vraag?

Neem dan contact met ons op!