PPT to PDF: Stappenplan

PPT to PDF: Hoe converteer je een ppt-bestand naar een PDF-bestand? In deze blog laten we je door middel van een stappenplan zien hoe je eenvoudig je PowerPoint presentatie omzet in een PDF-bestand. Een PowerPoint presentatie in PDF-vorm kan soms handig zijn: zo kun je bijvoorbeeld de presentatie in pdf naar collega’s of klanten versturen, zodat zij deze alleen kunnen lezen en geen bewerkingen kunnen doen. Benieuwd hoe je dit doet? Laten we beginnen!

Inhoud (PPT to PDF)

1. Stappenplan Windows: PPT opslaan als PDF
  2. Stappenplan Mac: PPT opslaan als PDF
  3. PPT to PDF online converter

1. Stappenplan Windows: PPT opslaan als PDF

Dit stappenplan is bedoeld voor Windows-gebruikers. Na het volgen van de stappen heb je de PowerPoint presentatie geconverteerd naar PDF. Gebruik je een Mac? Klik dan hier voor uitleg.

Stap 1

Open de PowerPoint presentatie die je wilt opslaan als pdf-bestand.

Ga bovenin het venster naar de tab ‘Bestand’.

PPT to PDF stap 1

Stap 2

Selecteer ‘Opslaan als’ in de linkerkolom.

Kies de bestandslocatie waar je de PDF wilt opslaan. In dit voorbeeld kiezen wij voor ‘Deze pc’.

PPT to PDF windows stap 2

Stap 3

Selecteer vervolgens het bestandstype ‘PDF (*.pdf)’ en klik op ‘Opslaan’.

PPT to PDF stap 3 windows

De pdf-versie van je PowerPoint is nu opgeslagen op de door jou gekozen bestandslocatie. Klaar!

Meer mogelijkheden met PowerPoint ontdekken? Bekijk dan deze blog waar alles in staat over PowerPoint.

2. Stappenplan Mac: PPT opslaan als PDF

Dit stappenplan is bedoeld voor Mac-gebruikers. Na het volgen van de stappen is je PowerPoint presentatie geconverteerd naar een PDF-bestand. Benieuwd naar de verschillen tussen PowerPoint voor Windows en Mac? Klik dan hier om deze te ontdekken.

Stap 1

Open de PowerPoint presentatie die je wilt opslaan als PDF-bestand.

Ga bovenin het venster naar de tab ‘Bestand’ en klik op ‘Opslaan als…’

PPT to PDF stap 1 Mac

Stap 2

Kies aan de linkerkant de bestandslocatie waar je de PDF wilt opslaan. In dit voorbeeld kiezen wij voor ‘Bureaublad’.

PPT to PDF stap 1 Mac

Stap 3

Selecteer onderin het venster bij ‘bestandsindeling’ de exportindeling: ‘PDF’ en klik op de knop ‘Bewaar’ of ‘Exporteer’.

PPT to PDF stap 3 Mac

De PDF versie van de PowerPoint is nu opgeslagen op de door jou gekozen bestandslocatie. Klaar!

Meer mogelijkheden met PowerPoint ontdekken? Bekijk dan deze blog.

3. PPT to PDF converter

Naast het opslaan van een PowerPoint presentatie als PDF-bestand, kun je ook gebruik maken van een online convertertool. Online zijn tientallen converters te gebruiken om een PPT-bestand om te zetten in pdf. Om je te helpen bij het kiezen van een tool hebben wij er drie voor je op een rij gezet.

1.  SmallPDF
    De website SmallPDF biedt een tool aan waarmee je allerlei bestandsindelingen kunt omzetten in een pdf-bestand en andersom. Je kunt het pdf-bestand daarna downloaden of opslaan in Dropbox en Google Drive.
  2. Soda PDF Online
    Bij Soda PDF Online upload je je PPT-bestand welke wordt omgezet in PDF. Het PDF-bestand wordt via e-mail naar je toegezonden. Let op: vergeet niet te deselecteren dat je reclame wilt ontvangen. Daarnaast is het mogelijk om het pdf-bestand online te bekijken.
  3. iLovePDF
    Op www.ilovepdf.com kun je een PowerPoint bestand uploaden, dat daarna wordt geconverteerd naar PDF. Het PDF-bestand wordt direct voor je gedownload.

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om een PPT te converteren naar PDF. Mocht je met het converteren tegen problemen aanlopen, of heb je een andere PowerPoint vraag? Neem dan contact met ons op!

Comment Section

0 reacties op “PPT to PDF: Stappenplan