PowerPoint achtergrond instellen

Altijd al benieuwd geweest naar hoe je een achtergrond (afbeelding) in PowerPoint maakt? In dit artikel leggen we je uit hoe!

Om je presentatie visueel aantrekkelijk te maken, kan het tof zijn om de achtergrond van je slide op te maken. Want laten we eerlijk zijn, een standaard witte achtergrond staat nou eenmaal niet zo fraai. Het aanpassen van de achtergrond kan je doen door middel van een kleur, verloop of zelfs een afbeelding. Je kunt er voor kiezen de achtergrond per slide of voor de gehele presentatie in te stellen. Daarnaast is het mogelijk om de transparantie van je PowerPoint achtergrond aan te passen en natuurlijk de achtergrond op ieder gewenst moment weer te verwijderen. Tot slot kan je je achtergrond in PowerPoint ook instellen door een sjabloon te selecteren, waardoor bepaalde achtergrond elementen worden vastgezet. Let hierbij wel op dat deze elementen op het Diamodel staan ingesteld, deze kun je op de voorgrond dus niet aanpassen.

Achtergrond in PowerPoint aanpassen

Stap 1: Selecteer in het lint de tab Ontwerpen.

Stap 2: Klik op de optie Achtergrond opmaken. Er verschijnt nu een deelvenster waarin je alle mogelijkheden ziet.

Stap 3: Kies de wijze waarop je de achtergrond wilt opvullen.

Bekijk onderstaande video om de verschillende mogelijkheden te ontdekken!


Nog even de opties samengevat:

Optie 1: Effen opvulling. Wil je enkel de kleur van jouw PowerPoint achtergrond aanpassen? Selecteer dan hier de betreffende kleur. Je kunt er ook voor kiezen de achtergrond een bepaalde transparantie te geven.

Optie 2: Opvulling met kleurovergang. Wanneer je variatie wilt aanbrengen in de kleur van je achtergrond kun je via deze optie de kleurovergang volledig zelf inrichten. Denk daarbij aan de type en richting van de kleurovergang.

Optie 3: Opvulling met afbeelding of bitmappatroon. Wil je een specifieke afbeelding gebruiken als achtergrond? Selecteer dan hier je afbeelding, deze wordt automatisch op de juiste manier ingevoegd in je PowerPoint.

Optie 4: Liever een volledige patroonopvulling als achtergrond? Selecteer dan deze optie. Let op dat je zowel de kleur van het patroon én de achtergrond los van elkaar kan instellen.

PowerPoint achtergrond aanpassen via een sjabloon

Stap 1: Selecteer in het lint het tabje Ontwerpen.

Stap 2: Kies het gewenste sjabloon.

Stap 3: Je zult nu zien dat bepaalde designelementen standaard op elke slide staan ingesteld. Desondanks heb je toch de mogelijkheid om dezelfde achtergrondaanpassingen te doen zoals hierboven beschreven.

Tip!

Wanneer je de achtergrond van een slide aanpast kun je de optie: Overal toepassen selecteren. De achtergrond wordt dan overgenomen in de hele presentatie!

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!

Reactie plaatsen