Lettertype downloaden en toevoegen in PowerPoint

Wil je een nieuw lettertype downloaden en toevoegen in PowerPoint? Dat kan! Stel, je maakt een presentatie volledig in huisstijl. Er zijn dan een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld het lettertype. Niet standaard lettertypes, ofwel fonts, kunnen om meerdere redenen gebruikt worden in je presentatie. Wij leggen je uit hoe je deze lettertypes kunt downloaden en kunt toevoegen in PowerPoint.

Lettertype downloaden en installeren

1. Download een nieuw lettertype van bijvoorbeeld Dafont.com;
  2. Pak het gecomprimeerde zip bestand uit met het nieuwe lettertype;
  3. Selecteer het lettertype > rechtermuisknop > Installeren voor alle gebruikers;
  4. Zoek het nieuwe lettertype op in de lijst van lettertypes in PowerPoint.
Je kunt dus binnen enkele minuten aan de slag met jouw nieuwe lettertype als je deze hebt gedownload en vervolgens aan PowerPoint hebt toegevoegd.

Stap 1: Lettertype downloaden

Zorg dat je het gewenste lettertype/font hebt. Is het een huisstijl font? Wellicht kun je deze downloaden van een interne huisstijl-bank, of kun je deze van een collega krijgen. Heb je nog geen lettertype in gedachte? Er zijn veel sites te vinden op het internet waar gratis lettertypen te downloaden zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op: Dafont.com.

lettertype-toevoegen-stap-1

Let op: De lettertypes zijn gratis te downloaden, maar zijn vaak niet voor commercieel gebruik! Wil je een lettertype gebruiken als standaard font voor je huisstijl, dan zal je deze in veel gevallen moeten aanschaffen.

Stap 2: Lettertype uitpakken

Wanneer je het lettertype hebt gedownload zal deze waarschijnlijk opgeslagen zijn als een gecomprimeerde zip. map.

lettertype-toevoegen-stap-2-1

Deze map kun je uitpakken door met de rechtermuisknop op de map te klikken en te kiezen voor ‘Uitpakken’.

lettertype-toevoegen-stap-2-2

Wanneer je een lettertype hebt gedownload waar meerdere varianten van zijn, kun je na het uitpakken het lettertype of misschien zelfs een lijstje hiervan zien. Zo kunnen er varianten zoals ‘light’ en ‘heavy’ zijn.

lettertype-toevoegen-stap-2-3

Stap 3: Lettertype toevoegen/installeren

Selecteer de lettertypes die je wilt installeren (Houd de shift toets ingedrukt om meerdere bestanden tegelijk te selecteren). Klik met de rechtermuisknop en kies voor ‘Installeren’.

lettertype

Stap 4: Nieuw lettertype gebruiken

Indien je programma’s van Microsoft open hebt staan dien je deze eerst te sluiten. Denk hierbij ook aan je outlook, en vergeet de bestanden die je sluit niet eerst op te slaan! Wanneer je PowerPoint nu opnieuw opent kun je het lettertype tussen de fonts vinden en gebruiken in je presentatie!

lettertype-toevoegen-stap-4

Wil je meer weten over lettertypes? Klik hieronder op een link:Wil het niet lukken een lettertype toe te voegen of te downloaden of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!
Ron den Breems
Door

Ron den Breems

op 10 Jun 2021

Ik heb ooit het lettertype Base 02 gedownload maar bij opslaan geeft PowerPoint de melding dat het lettertype niet meegenomen kan worden vanwege een gebruiksrechtbeperking... Is die beperking te verwijderen?

Lindy Zuurmond
Door

Lindy Zuurmond

op 11 Dec 2023

Ik heb elke stap gedaan en mijn presentatie opnieuw opgestart. Maar hij staat niet tussen mijn lijstje van lettertypes in PowerPoint. Hoe kan dat?