Iconen toevoegen in PowerPoint

Om een presentatie interessanter te maken, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van iconen. PowerPoint heeft een standaard iconen-set. In deze blog zullen wij uitleggen waar je deze kunt vinden en hoe je ook je eigen iconen kunt invoegen.

Stap 1: Pictogram/icoon kiezen

Ga naar de tab 'Invoegen' en klik vervolgens op 'Pictogrammen'.

Stap 2: Pictogram/icoon invoegen

Je kunt nu kiezen uit de selectie pictogrammen van PowerPoint. Als je de juiste icoon hebt gevonden kun je deze selecteren en op 'Invoegen' klikken.

Stap 3: Pictogram/icoon schalen en verplaatsen

Je kunt nu de icoon schalen en verplaatsen. Ook kun je de icoon een andere kleur geven. Houd de icoon geselecteerd en klik vervolgens op 'Graphic-opvulling'. Hier kun je de gewenste opvul kleur kiezen.

Stap 4: Pictogram/icoon omzetten naar SVG of PNG

Om een eigen icoon in te voegen, kun je eerst je iconen omzetten naar SVG formaat. Dit zal ervoor zorgen dat je de icoon in PowerPoint ook nog van kleur kunt veranderen. Ook een PNG formaat is prima voor een icoon.

Ga naar de tab 'Invoegen' en klik je op 'Afbeeldingen'. Je kunt nu selecteren waar je de icoon vandaan wilt halen. In dit voorbeeld kiezen wij voor Dit apparaat…

Stap 5: Pictogram/icoon in presentatie zetten

Kies het juiste mapje waar jouw iconen in staan, selecteer de iconen en klik op 'Invoegen'. Nadat de iconen zijn ingevoegd, kun je ze schalen en verplaatsen naar de juiste plek.