Lettertypes insluiten in PowerPoint

Lettertypes insluiten in je PowerPoint is belangrijk, omdat bij het delen van een presentatie anders de hele vormgeving uit elkaar kan vallen. In dit artikel leggen we je stapsgewijs uit hoe je in PowerPoint een lettertype kunt insluiten. Lettertypes of fonts worden vaak niet overgenomen, omdat er een in de presentatie gebruik is gemaakt van een niet standaard geïnstalleerde font. Het kan ook zijn dat een presentatie die op een Windows computer is gemaakt wordt gedeeld met een Mac gebruiker. Daarom is het belangrijk om het gebruikte lettertype in te sluiten om er zo zeker van te zijn dat je PowerPoint presentatie gezien wordt zoals hij hoort.

Lees hier hoe je een lettertype kunt instellen en aanpassen in PowerPoint.

Een PowerPoint lettertype insluiten

1. Ga naar Bestand > Opties > Opslaan en zorg dat het vakje met Lettertype in het bestand insluiten is aangevinkt;
  2. Zorg ervoor dat gelinkte bestanden worden verstuurd naar je collega.
Let op: Wij adviseren echter om Windows standaard lettertypes te gebruiken, omdat in sommige gevallen de PowerPoint niet meer te bewerken is na het insluiten van externe lettertypes.

Stap 1: Lettertypen in het bestand insluiten

Om de lettertypes/fonts in te sluiten ga je in het menu naar bestand. Vervolgens klik je linksonder op opties.  Klik vervolgens op opslaan en vink de optie Lettertypen in het bestand insluiten aan.
De eerst volgende keer als je je presentatie opslaat, zal PowerPoint automatisch de fonts meenemen. Zorg wel dat deze gelinkte bestanden mee gaan als je de presentatie deelt!

Wil je een nieuw lettertype downloaden en installeren in PowerPoint? Lees dan dit artikel!

Wil het niet lukken of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.

Gratis PowerPoint cursus

Schrijf je hier in voor de 4x4 Slide Challenge!
Linda
Door

Linda

op 04 Oct 2019

Opeens is de tekst in alle dia's veranderd. Bij een regel met 15 letters staan ze alle 15 over elkaar heen. Dit op alle dia's en alle teksten

Michael
Door

Michael

op 07 Oct 2019

Hoi Linda,Bedankt voor je bericht. Zou je je vraag kunnen stellen in onze community. Onze designers zullen je dan gelijk helpen met een antwoord. https://community.pptsolutions.nl

Remco
Door

Remco

op 18 Sep 2019

Bedankt voor je bericht! Zou je je vraag in onze community willen stellen. Een van onze designers zit daar klaar om jouw vraag te beantwoorden. https://community.pptsolutions.nl

daedalus
Door

daedalus

op 17 Sep 2019

Vraag van een klant: Welke gelinkte bestanden moeten mee? Hoe gaat dat meesturen in zijn werk? En wat moet de ontvanger daar dan mee doen?

Remco Hogeveen
Door

Remco Hogeveen

op 14 Jun 2018

Hi Hanneke, Helaas kan dit nog niet op de MAC. Deze versie loopt nog wat achter op de Windows versie. Het is nog niet bekend wanneer dit wel zou moeten kunnen op de MAC.Groet, Remco

Hanneke
Door

Hanneke

op 13 Jun 2018

Beste PPTSolutions, kan dit ook vanuit powerpoint voor mac gebruikers?

Amber
Door

Amber

op 05 Oct 2022

Yes. Klik op Powerpoint (links boven) > Voorkeuren > Opslaan > Lettertypen in het bestand insluiten

Carina Keppens
Door

Carina Keppens

op 09 Jun 2017

Zeer duidelijke uitleg.Nuttig!