Lettertypes insluiten in PowerPoint

Bij het delen van presentaties is het belangrijk dat de lettertypes ook worden overgenomen, anders kan de hele vormgeving uit elkaar vallen. In deze tutorial doorlopen wij de stappen voor het insluiten van een font. Lettertypes worden vaak niet overgenomen omdat er een ander bestand gebruikt wordt dan een standaard geïnstalleerde font, of omdat een in Windows gemaakte presentatie wordt gedeeld met een Mac gebruiker. Daarom is het belangrijk om de fonts in te sluiten om er zo zeker van te zijn dat je gezien wordt zoals hij hoort. Let op: Wij adviseren echter om Windows standaard lettertypes te gebruiken, omdat in sommige gevallen de PowerPoint niet meer te bewerken is na het insluiten van externe lettertypes. Om de fonts in te sluiten ga je naar Bestand. Vervolgens klik je linksonder op opties. Klik vervolgens op Opslaan en vink de optie Lettertypen in het bestand insluiten aan. De eerst volgende keer als je je opslaat, zal automatisch de fonts meenemen. Zorg wel dat deze gelinkte bestanden mee gaan als je de deelt!

Vragen of opmerkingen over Lettertypes? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Linda
Door

Linda

op 04 Oct 2019

Opeens is de tekst in alle dia's veranderd. Bij een regel met 15 letters staan ze alle 15 over elkaar heen. Dit op alle dia's en alle teksten

Michael
Door

Michael

op 07 Oct 2019

Hoi Linda, Bedankt voor je bericht. Zou je je vraag kunnen stellen in onze community. Onze designers zullen je dan gelijk helpen met een antwoord. https://community.pptsolutions.nl

Remco
Door

Remco

op 18 Sep 2019

Bedankt voor je bericht! Zou je je vraag in onze community willen stellen. Een van onze designers zit daar klaar om jouw vraag te beantwoorden. https://community.pptsolutions.nl

daedalus
Door

daedalus

op 17 Sep 2019

Vraag van een klant: Welke gelinkte bestanden moeten mee? Hoe gaat dat meesturen in zijn werk? En wat moet de ontvanger daar dan mee doen?

Remco Hogeveen
Door

Remco Hogeveen

op 14 Jun 2018

Hi Hanneke, Helaas kan dit nog niet op de MAC. Deze versie loopt nog wat achter op de Windows versie. Het is nog niet bekend wanneer dit wel zou moeten kunnen op de MAC. Groet, Remco

Hanneke
Door

Hanneke

op 13 Jun 2018

Beste PPTSolutions, kan dit ook vanuit powerpoint voor mac gebruikers?

Carina Keppens
Door

Carina Keppens

op 09 Jun 2017

Zeer duidelijke uitleg.Nuttig!