Lettertypes insluiten in PowerPoint

Bij het delen van presentaties is het belangrijk dat de lettertypes ook worden overgenomen, anders kan de hele vormgeving uit elkaar vallen. In deze tutorial doorlopen wij de stappen voor het insluiten van een font.

Lettertypes worden vaak niet overgenomen omdat er een ander bestand gebruikt wordt dan een standaard geïnstalleerde font, of omdat een in Windows gemaakte presentatie wordt gedeeld met een Mac gebruiker. Daarom is het belangrijk om de fonts in te sluiten om er zo zeker van te zijn dat je presentatie gezien wordt zoals hij hoort.

Om de fonts in te sluiten ga je naar Bestand – Opties.

Lettertypes insluiten in PowerPoint

Klik vervolgens op Opslaan en vink de optie Lettertypen in het bestand insluiten aan.

Lettertypes insluiten in PowerPoint

Lettertypes insluiten in PowerPoint

De eerst volgende keer als je je presentatie opslaat, zal PowerPoint automatisch de fonts meenemen. Zorg wel dat deze gelinkte bestanden mee gaan als je de presentatie deelt!

Vragen of opmerkingen over Lettertypes? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Comment Section

3 reacties op “Lettertypes insluiten in PowerPoint

Door Carina Keppens op 9 juni 2017

Zeer duidelijke uitleg.Nuttig!

Door Hanneke op 13 juni 2018

Beste PPTSolutions, kan dit ook vanuit powerpoint voor mac gebruikers?

Door Remco Hogeveen op 14 juni 2018

Hi Hanneke,
    Helaas kan dit nog niet op de MAC. Deze versie loopt nog wat achter op de Windows versie. Het is nog niet bekend wanneer dit wel zou moeten kunnen op de MAC.