arrow_drop_up arrow_drop_down

Timeline maken in PowerPoint

Een vaak terugkerend onderwerp in presentaties, is de historie van het bedrijf weergeven in een PowerPoint timeline. De meeste bedrijven maken een lijst met bulletpoints en jaartallen of de zelf gefabriceerde PowerPoint tijdlijn. Vaak aangevuld met de nodige zwart-wit foto’s van toen. 

Uiteraard kan het inspirerend werken om het succesverhaal van jouw onderneming de revue te laten passeren. Ons advies is dan wel, om het op een leuke en dynamische manier te doen. Ook wij krijgen vaak slides van opdrachtgevers aangeleverd waarbij wij voor dit soort uitdagingen staan. Onderstaand treft je een aantal professionele voorbeelden. 

Bekijk hieronder hoe we op een creatieve manier de tijdlijn in PowerPoint hebben toegevoegd aan de presentatie en daarnaast de stappen om zelf eenvoudig een tijdlijn te maken in PowerPoint. Tevens kun je de uitleg via de video volgen. In deze video behandelen we extra tips om je slide nog mooier te maken en leggen we uit hoe je werkt met animaties. 


Stap 1: Uitlijnen

Om alles netjes op de slide te plaatsen uit te lijnen werken wij vaak met een Grid. Via onderstaande link kun je het Grid gratis downloaden (die we ook in de video gebruiken). In de video kun je ook terug zien hoe je het beste een Grid kunt indelen. Dit gaat je enorm helpen bij het maken van je PowerPoint timeline.

 https://pptsolutions.nl/optin-download/

Met een aantal vormen zorg je er voor dat alles straks is uitgelijnd, waardoor je eenvoudig je content op de slide kunt plaatsen. 

Stap 2: Jaartallen invoeren

Voeg een tekstvak in via Invoegen en Vormen. Selecteer tekstvak. Voeg het jaartal in zoals in onderstaand voorbeeld. 

Klik op het tekstvakje en ga naar de tab Opmaak en vervolgens op Tekst uitlijnen.  Klik op Midden. Klik vervolgens nog op Links uitlijnen, zodat de cijfers uitlijnen met de tekst erboven. Hierna ben je weer een stapje dichterbij je tijdlijn in PowerPoint.


Stap 3: Vorm en icoon invoegen

Ga naar Invoegen en klik op Vormen en klik op de cirkel. Maak de cirkel zo groot, zodat deze precies tussen de balken past. 

Vervolgens kun je het icoon invoegen. Deze kun je zelf downloaden of als je deze op je computer hebt staan, kun je deze invoegen via Bestand. Pas het icoon aan totdat het in de juiste verhouding in het midden van de cirkel staat. Je PowerPoint timeline krijgt nu vorm.


Stap 4: Tekstvak aanmaken

Tijdens het maken van je PowerPoint tijdlijn wil je een begeleidende tekst toevoegen bij het jaartal en icoon. Je kunt naast het icoon een tekstvak toevoegen, zoals je op onderstaande afbeelding ziet. Dat doet je door te gaan naar de tab Invoegen, klik op Vormen en selecteer Tekstvak. Zet het tekstvak tussen de Grid lijnen die je hebt aangemaakt.

Voeg de tekst toe die je daar wilt plaatsen. Lijn de tekst links uit. en vervolgens klik je in de tab Opmaak op Tekst uitlijnen en daarna op Midden uitlijnen.

Stap 5: Onderdelen kopiëren en plakken

Je hebt je eerste jaartal aangemaakt. In dit voorbeeld maken we in totaal 4 jaartallen. Selecteer het vakje met het jaartal, het icoon en de cirkel en het tekstvak. Klik op CTRL en plak deze op de regel daaronder. Je kunt de cijfers, kleur van de vorm, het icoon en de tekst veranderen.

Dit proces herhaal je nog twee keer en je hebt je tijdlijn gemaakt!

Wil je de slide meer dynamiek geven? Bekijk dan de video om animaties toe te voegen en een afbeelding, zodat je een hele toffe tijdlijn slide hebt in PowerPoint.

.

Hieronder vind je nog een aantal voorbeelden van een timeline in PowerPoint

Voorbeeld tijdlijn PowerPoint - Pacombi Group


Voorbeeld tijdlijn PowerPoint - NSReactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies