PowerPoint vastgelopen en presentatie kwijt? Hierbij de oplossing!

Computers vallen uit, programma’s lopen vast en iedereen heeft wel eens haast. Allemaal redenen waarom een Powerpoint-presentatie niet opgeslagen wordt. Dit kan vaak voor paniek zorgen in de laatste minuten voor die belangrijke presentatie. Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze verloren bestanden terug te halen. Hierna kun je weer opgelucht adem halen.

OPLOSSING 1

Deze oplossing zal alleen werken als het verloren bestand eerder opgeslagen is geweest. Dit betekent dus, dat je niet het hele bestand verloren bent, maar wel de aanpassingen van de laatste sessie.
Om dit bestand dus weer terug te krijgen ga je om te beginnen naar Bestandinfo.

PowerPoint vastgelopen

Hier staat het kopje Versies. Hieronder kun je de automatisch opgeslagen versies vinden. PowerPoint zal het je ook vertellen als je een versie niet zelf opgeslagen hebt.

PowerPoint vastgelopen

Klik de juiste versie aan. PowerPoint zal deze openen en een gele balk zal verschijnen. Klik hier op de knop Herstellen en vergeet de presentatie nu niet op te slaan!

PowerPoint vastgelopen

OPLOSSING 2

Deze oplossing is voor als het bestand nooit opgeslagen is geweest, en er nu dus ook geen versies automatisch opgeslagen waren. Om deze bestanden terug te halen, ga je naar Bestand – Info en klik je dit keer op de knop Versies beheren. Selecteer vervolgens de optie Niet-opgeslagen presentaties herstellen.

PowerPoint vastgelopen

De computer zal nu een map openen met niet opgeslagen presentaties. Deze zijn slechts tijdelijk opgeslagen, dus check deze zo snel mogelijk na het niet opslaan van de presentatie.

PowerPoint vastgelopen

Klik op de juiste versie. PowerPoint zal deze weer openen en opnieuw zal er een gele balk verschijnen. Klik op de knop Opslaan als.

PowerPoint vastgelopen

Vragen of opmerkingen over Vastgelopen PowerPoint-presentaties? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Comment Section

27 reacties op “PowerPoint vastgelopen en presentatie kwijt? Hierbij de oplossing!

Door Celeste op 22 december 2016

Hoi
    Ik heb gister de heledag gewerkt met pouwerpoint met Alleen maar Foto’s
    Vervolgens heb Ik Alles opgeslagen
    En had ik weer geopend en toen was alles rood met leters
    Geen foto’s meer ik heb er bijna 24 uur aan gewerkt ik heb het wel naar me zelf gemaild alleen kan ik het niet openen omdat het zip bestand is
    Kunnen jullie mij helpen !

Door Azra op 28 januari 2019

Je moet klikken om terug knop en daarna niet opslaan .. daarna klik je er weer op open en is alles weer zoals het oude

Door Remco // PPT Solutions op 27 december 2016

Hi Celeste,
    Vervelend dat de PowerPoint niet goed is opgeslagen.
    Als je alles in een zipfile hebt, dan kun je het beste een ZIP-opener downloaden.
    Wat de foutmelding precies is kan ik vanaf hier niet beoordelen helaas.
    Succes met je presentatie!

Groet,
    Remco

Door Iemand op 12 december 2017

Ik heb uren, maar echt uren lang zitten werken voor mijn examens via powerpoint. Alles viel uit, alles was weg. Ik ben serieus kwaad nu! En niets van jullie methodes werkt. Er is niks automatisch opgeslagen wat ik zelf ook heel vreemd vind. Hopelijk hebben jullie nog iedeeën die (wel) werken?????? Sorry voor het brute reageren, maar ik vind dit echt niet fijn!

Door Remco op 12 december 2017

Dat is erg vervelend! Bel morgen even tijdens kantoortijden. Dan kan een PowerPoint expert even met je meekijken. En hopelijk de PowerPoint terughalen.

Door Susan op 15 januari 2018

Hoi, de powerpoint van mijn dochter kunnnen we niet meer openen, omdat het pad of bestandsnaam ongeldig is, please help…..

Door Etienne op 16 januari 2018

Dag Susan,
    Je kan proberen het bestand opnieuw op te slaan onder een nieuwe naam. Je krijgt de fout ‘Pad of bestandsnaam is ongeldig’ wanneer de bestandsnaam bestaat uit tekens zoals , /, \,?, *,:, | Of andere karakters die niet worden ondersteund in PowerPoint-bestandsnaam of extensie. Dit kan worden opgelost door de tekens te verwijderen en de bestandsnaam en extensie te maken volgens de Windows en PowerPoint regel (maximaal 259 tekens) zodat het kan worden gelezen en geopend. Wellicht dat dit je probleem verhelpt.

Groet,
    Etienne

Door Cecile maagdenberg op 26 januari 2018

vanmorgen na uitklikken van mijn powerpoint 2016 is de hele presentatie weg en geeft foutmelding als ik m zoek met de goede naam, bestaat niet etc, werk er al weken aan… kan ik m nog ergens terugvinden ??? de optie ínfo’bij ‘bestand’ vind ik ook niet, werk met windows 10.. bvd Cecile

Door Kees Filius op 29 januari 2018

Hi Cecile,
    Wat vervelend dat je PowerPoint bestanden weg zijn. Heb je tussendoor de PowerPoint wel opgeslagen? Dan zou je de presentatie wellicht nog terug kunnen vinden. Wij raden altijd aan om tussentijds verschillende versies van je bestand op te slaan. Ik hoop je hier voldoende mee te hebben geholpen.

Groet,
    Kees

Door Anoniem op 1 maart 2018

Ik heb een PowerPoint gemaakt ook opgeslagen en nu open ik hem en dan heb ik alleen mijn eerste drie slides en niet eens af en dat is zo raar hopelijk kun je mij helpen en trouwens ik werk in PowerPoint 2010 als je daar iets anders moet doen om het terug te krijgen.
    Grtjs Anoniem

Door Ellis op 2 maart 2018

Hoi Anoniem,
    Wat vervelend dat je presentatie niet goed is opgeslagen. Heb je al geprobeerd de stappen te doorlopen die hierboven staan uitgeschreven? Als dit niet werkt kunnen wij je helaas ook niet verder helpen. Wel kan ik je als tip meegeven voortaan meerdere versies op te slaan, zodat je dit probleem kunt voorkomen. Ik hoop dat je hier genoeg aan hebt.

Groet,
    Ellis

Door Petra op 13 maart 2018

Mijn dochter heeft haar powerpoint school bewaard op powerpoint eigen versie . Nu zou ze die eigen versie ook nog terugwillen? Kan dit nog? We vrezen van niet omdat die overschreven is ?

Door Kees Filius op 14 maart 2018

Hi Petra,
    Dit gaat helaas niet via jullie eigen server. Misschien zou je de ICT van school kunnen vragen of zij kunnen helpen je presentatie terug te krijgen.

Groet,
    Kees

Door Evert op 19 maart 2018

Beste, ik ben mijn powerpoint met notities vergeten op te slaan tijdens de les. Hoelang werken de methodes om een powerpoint terug te halen? We zitten namelijk morgen opnieuw in dat lokaal, is er dan tijd genoeg? Gr

Door Kees Filius op 19 maart 2018

Hi Evert,
    Je kunt de stappen volgen die hierboven in het artikel zijn beschreven. Onze ervaring leert wel dat het systeem op scholen meestal niet tussentijds opslaan. Wij kunnen daarom niet met zekerheid zeggen of je de presentatie terug kunt halen op deze manier.

Groet,
    Kees

Door mechtild de Jong op 16 april 2018

Mijn powerpointpresentatie is verdwenen. Ik heb hem kennelijk verkeerd opgeslagen, waardoor mijn laatste versie ie overschreven door een oude, en alles weg ik. Via bestand, oude versies krijg ik de melding dat er geen oude versies zijn. Kan ik de computer ook terugzetten in de tijd, zodat hij weer opduikt? het is twee dagen werk dat verloren is gegaan

Door Ellis op 18 april 2018

Beste Mechtild,
    Wat vervelend! Wij kunnen je hier helaas niet verder mee helpen.
    Je zou misschien bij een IT Expert kunnen vragen hoe dit precies werkt.

Succes verder!

groeten,
    Ellis

Door Jan WIllem Sewalt op 2 oktober 2018

IK heb een PPT bestand gemaakt en normaal opgeslagen. Daarna een aantal keren bewerkt en opgeslagen. Geen problemen. Nu wilde ik het bestand deze week openen en dat lukt niet! Er komt een melding: Powerpoint found a problem with the content in this presentation; Powerpoint can attempt to repair. Wanneer ik dan op repair klik, zegt Powerpoint: sorry, Powerpoint can’t read this presentation! En nu kan ik dus deze uiterst belangrijke PPT niet meer gebruiken! Please, help?

Door Remco Hogeveen op 3 oktober 2018

Beste Jan Willem,
    Vervelend dat je het bestand niet meer kunt openen! Ik heb een uitlegvideo voor je gevonden die je stap voor stap helpt om de foutmelding op te lossen. Dit is de link naar de video: https://www.youtube.com/watch?v=z6wLh_vOeSg
    Ik hoop dat dit je probleem oplost!

Groet,
    Remco

Door E op 5 oktober 2018

ik heb een powerpoint gemaakt maar is door een update die mijn computer ineens ging uitvoeren niet opgeslagen. Als ik zoek op mijn p.c. staat het bestand er nog wel op, maar er staat dat hij leeg is en ik kan hem dus ook niet openen.. is hier nog iets aan te doen?

Door Kees op 5 oktober 2018

Beste E,
    Wat vervelend dat je jouw PowerPoint presentatie niet meer kunt openen! Ik heb je een e-mail gestuurd met daarin een mogelijke oplossing.

Groet,
    Kees

Door Annelies op 5 oktober 2018

Beste, ook mijn presentatie is verdwenen, maar ik heb het wel steeds tussentijds opgeslagen. Ik kan bovenstaand stappen niet doorlopen, want ik heb een mac computer. Wat kan ik doen?

Door Herwig De Wil op 1 december 2018

Ik heb gisteren mijn presentatie verder afgewerkt, en heb het laatste deel afgesloten met “X” rechtsboven en door mijn fout per ongeluk op “niet opslaan” geklikt. Is mijn volledige presentatie nu nog te herstellen?

Door Remco Hogeveen op 3 december 2018

Hallo Herwig,
    Heb je de stappen uitgevoerd zoals in het blog beschreven?
    Indien je dat nog niet hebt gedaan, raad ik dat aan. Een anders manier is er helaas niet.

Ik hoop dat je er nog uitkomt met de stappen in het blog.

Groet,
    Remco

Door Azra op 28 januari 2019

Ik heb een boek verslag gemaakt met ongeveer 3 kleine filmpjes erin (op me ipad gemaakt) en elke keer als ik het chek of hij niet crasht , crasht hij . Dus ik ben bang dat als ik mij presentatie ga presenteren dat hij dan ook uitvalt . En de filmpjes zijn heel belangrijk dus ik kan ze ook niet weghalen . Kan iemand me helpen 😞of heeft iemand tips ? Je kan me mailen azra_041@outlook.com

Door Kees op 28 januari 2019

Hi Azra, ik heb je een e-mail gestuurd!