arrow_drop_up arrow_drop_down

Afbeeldingen zwart/wit maken

Wederom willen we jullie een eenvoudige, maar erg handige functie van PowerPoint uitleggen. Namelijk het zwart/wit maken van foto’s. Door een foto zwart/wit of grijstinten te maken kun je voor veel rust op een slide zorgen doordat de aandacht minder snel naar de foto zal gaan. Vooral voor achtergronden waar je met iconen of tekst op werkt kan dit erg goed werken. Wij leggen je kort uit hoe je dit kunt doen.

Stap 1

Om een afbeelding zwart/wit te maken dienen we er ten eerste één toe te voegen aan onze slide. Heb je al een afbeelding staan? Sla deze stap dan over.

Een afbeelding voeg je in door in de bovenbalk voor de tab ‘invoegen’ te kiezen. Klik hierna op ‘Afbeeldingen’. Er verschijnen een aantal opties. Het beste is om voor de eerste optie te gaan ‘Dit apparaat..’ en een foto te kiezen die je hebt opgeslagen.  

Stap 2

Selecteer de afbeelding. In de balk bovenin verschijnt een nieuwe tab genaamd ‘Afbeeldingsopmaak’. Klik op deze knop. Er verschijnen nu heel veel mogelijkheden waarmee je de afbeelding kunt bewerken. In dit geval willen we de afbeelding van kleurtoon veranderen. 

Stap 3

Kies links in de tab ‘Afbeeldingsopmaak’ voor de knop ‘kleur’. De onderste opties zijn door PowerPoint vooraf ingestelde kleuren. De tweede optie van de bovenste rij is ‘grijswaarden’. Deze optie kiezen we daarom dus ook. 

Stap 4

Naast de standaard grijswaarden is er nog een voorgestelde kleur die de afbeelding zwart/wit maakt. Zie de afbeelding om te zien waar je deze kunt vinden. Deze is donkerder dan de optie in de vorige stap. Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies