Foto vrijstaand maken in PowerPoint

Je hoeft geen Photoshop te gebruiken om een foto vrijstaand te maken. Dit programma kost namelijk veel geld terwijl je in PowerPoint een afbeelding vrijstaand kunt maken binnen enkele seconden, dus helemaal gratis! Waarom zou je tijd en geld besteden aan het programma Photoshop terwijl je hoogstwaarschijnlijk PowerPoint op je bureaublad van je computer hebt staan? Wij gaan je uitleggen hoe je snel en gemakkelijk een foto vrijstaand maakt in PowerPoint.

Wil je weten hoe je een afbeelding transparant kunt maken in PowerPoint? Lees het hier!

Gratis een afbeelding vrijstaand maken

1. Plaats een afbeelding in de dia en ga naar Invoegen > Afbeelding en klik op Achtergrond verwijderen;
  2. Markeer het gebied in de afbeelding die je wilt bewaren;
  3. Markeer het gebied in de afbeelding die je wilt verwijderen;
  4. Klik op Wijzigingen behouden. De achtergrond is nu verdwenen.
Hieronder hebben we in een video stap voor stap uitgelegd hoe je een foto vrijstaand kunt maken.

Stap 1: Afbeelding kiezen en achtergrond verwijderen

Plaats eerst de afbeelding in PowerPoint. Dit kun je doen bij Invoegen – Afbeelding. Selecteer vervolgens je afbeelding en ga naar Opmaak, hier vind je de knop Achtergrond verwijderen. Als je hier op klikt, zal PowerPoint automatisch enkele gebieden selecteren.

Stap 2: Gebieden markeren om te behouden en te verwijderen

Selecteer de gebieden die je wilt behouden met de knop 'Gebieden markeren om te behouden'.  Selecteer de gebieden die je wilt verwijderen met de knop 'Gebieden markeren om te verwijderen'.

Tip: Als je markeringen op de verkeerde plaats zet, kun je deze makkelijk verwijderen met de knop 'Markering verwijderen'. Zo kun je een enkele markering aanklikken en zal deze verwijderd worden.

Stap 3: Wijzigingen behouden

Als je tevreden bent, kun je klikken op 'Wijzigingen behouden'. PowerPoint haalt de achtergrond nu weg. Als er nog enkele gebieden zijn overgebleven die je weg wilt hebben, kun je de stappen herhalen. De afbeelding is nu helemaal gratis vrijstaand gemaakt!
Lees hieronder nog een aantal artikelen over afbeeldingen:
Wil het niet lukken om je afbeelding vrijstaand te maken of heb je een andere PowerPoint gerelateerde vraag? Laat hieronder een berichtje achter.