Hoe maak je een afbeelding vrijstaand?

Vaak denkt men een ander programma te moeten gebruiken voor het vrijstaand maken van een afbeelding. Dit kost tijd en is eigenlijk overbodig. Want in enkele stappen leggen wij uit hoe je in PowerPoint zelf je afbeelding vrijstaand kunt maken.

Bekijk hieronder de video-uitleg:

STAP 1

Plaats eerst de afbeelding. Dit kun je doen bij InvoegenAfbeelding. Selecteer vervolgens je afbeelding en ga naar Opmaak, hier vind je de knop Achtergrond verwijderen. Als je hier op klikt, zal PowerPoint automatisch enkele gebieden selecteren.

Afbeelding vrijstaand

STAP 2

Selecteer de gebieden die je wilt behouden met de knop ‘Gebieden markeren om te behouden’.

Afbeelding vrijstaand

Selecteer de gebieden die je wilt verwijderen met de knop ‘Gebieden markeren om te verwijderen’.

Tip: Als je markeringen op de verkeerde plaats zet, kun je deze makkelijk verwijderen met de knop ‘Markering verwijderen’. Zo kun je een enkele markering aanklikken en zal deze verwijderd worden.

Afbeelding vrijstaand

STAP 3

Als je tevreden bent, kun je klikken op ‘Wijzigingen behouden’. PowerPoint haalt de achtergrond nu weg. Als er nog enkele gebieden zijn overgebleven die je weg wilt hebben, kun je de stappen herhalen.

Afbeelding vrijstaand

Comment Section

0 reacties op “Hoe maak je een afbeelding vrijstaand?